Dünyanın 40’ı aşkın ülkesinde Türk bayrağını dalgalandıran Mado, büyükelçileri Kahramanmaraş’taki tesislerinde misafir etmeye devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden büyükelçileri kente davet ederek, Kahramanmaraş’ın her yönüyle tanıtımını yapan ve dondurmada olduğu gibi turizm noktasında da ciddi katkılar sunan Mado, son olarak Singapur Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow’u ağırladı. Tow’u Mado çiftliğinde konuk eden Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, Mado Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla ve Erdal Kanbur, Singapur Büyükelçisini ağırlamaktan ötürü mutlu olduklarını ifade etti. Özellikle salep üzerine istişarelerin gerçekleştirildiği programda Kahramanmaraş ve Singapur arasında bilgi alışverişi sözleri verildi. Çiftlik ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Onikişubat Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilirken, kentin tarihi Kapalı Çarşısı’nda gezi gerçekleştirildi.

“SALEP OLMAZSA MARAŞ DONDURMASI OLMAZ”
Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ise her dondurmanın dondurma olmadığı gibi her salebin de salep olmadığına dikkat çekerken, şunları söyledi: “Dondurmanın hammaddesi saleptir. Salep olmazsa Maraş dondurması olmaz. Dondurma olabilir ama her dondurma olmaz. Dondurma olabilmesi için salebe ihtiyaç var. Her bölgenin büyükelçilerini Kahramanmaraş’a davet ediyorum. Burada bir turizm elçiliği yapmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ı yakından tanıtmak istiyorum. Bunun için gayret gösteriyoruz. Kahramanmaraş’taki salep diğer bölgelerdeki salep gibi değildir. Çünkü salep bu bölgede yetişen bir üründür. Her suda her balık yetişmez. Eğer bir Maraş dondurması yapmak istiyorsanız bu bölgenin salebi olması gerekiyor.”

“KALİTELİ BİR SALEP YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur kaliteli bir salep yetiştirebilmek amacıyla bu tür toplantıları yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bizim olmazsa olmazımız salep konusunda bir fikir alışverişi yaptık. Tek amacımız salep üretimini yükseltmek. Kaliteli bir salep yetiştirmek için çalışıyoruz.”


 

“SALEPLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK”
Singapur Ankara Büyükelçi Jonathan Tow ise, “Bu benim Kahramanmaraş’a ilk gelişim. Saleple ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Kahramanmaraş ile Singapur’un bu konuda nasıl çalışabileceğini değerlendirip hem Kahramanmaraş’a hem Türkiye’ye nasıl faydalı oluruz bunun değerlendirmesini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
 

Program sonunda MADO’nun bir alt kuruluşu olan MARSU’nun ürettiği bir milyonuncu su Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow’a hediye edildi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz