2019’da gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi için belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığına yapan Sıddık Sezal, seçim gezilerine ara vermeksizin devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi Meclis üyesi olmasının yanı sıra mimar kimliğiyle tanınan Sezal, gazetemize de bir ziyaret gerçekleştirdi. Sezal’ı gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz karşıladı. Hoş sohbet eşliğinde gerçekleşen ziyarette Sezal, belediye başkanı olması halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

“ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ÇOK SAYIDA PROJEM VAR”

Çok sayıda projesinin olduğunu belirten Sezal, “Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine Belediye Başkan aday adayı olarak bir yola çıktık. Seçim çalışmalarımız kurumlara ziyaretlerle devam ediyor. Bugün de Manşet Gazetesini ziyarete geldik ve sorumlularla birlikte istişarelerde bulunduk. Çıktığımız bu yolda birçok projem var. 3 dönem belediye meclis üyesi olarak görev yaptıktan sonra Onikişubat ilçemize  Belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundum. Onikişubat için çok güzel projelerim var. Başta kentsel dönüşüm konusu gündemimde o konu üzerinde çalışmalarım olacak göreve gelirsem. İlçemizdeki otopark sorununu çözmek için düşündüğüm bir projem var. Onikişubat ilçemizde ticari yoğunluğu yüksek olan bölgelerde ana cadde değil de onun bir arka caddesinde ya da varsa eğer belediye mülkiyetindeki arsalara yoksa da kamulaştırarak o alanlara mekanik asansörlü otopark yapmak gibi bir projem var. Yani üç tane aracın park alanına yirmi tane araç park yapabiliyor. Bunlar zaten benim icadım değil, internetten baktığınızda da bu mekanik asansörlü otoparklar görülebiliyor. Caddelerimizi otopark olmaktan çıkartıp, sirkülasyonunu kolaylaştırmamız lazım” dedi.

“İMARLA İLGİLİ GÜZEL PROJELERİM VAR”

Onikişubat İlçesi’ne yeni bisiklet ve yürüyüş yolları kazandırmayı planladığını anlatan Sezal, imar noktasında da önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. Sezal, “İkinci bir orijinal projem de Hanefi Mahçiçek başkanımız bir Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yaptı, halkımız tarafından beğenildi. Ama Kılavuzlu’da olması nedeniyle ulaşımı zor, bugün artık modern şehirlerde ana yollarda bisiklet yolu ayrılıyor. Ben de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nden başlayıp Üngüt’e kadar devam eden bir aksta, zaten bir yürüyüş yolumuz var, o yürüyüş yolunun yanına özel bir bisiklet yolu yapmayı düşünüyorum. Bu alan özel mavi boyalı oluyor, üzerinde bisiklet işareti oluyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin burada emniyetli bir şekilde bisiklet kullanmasını istiyorum. Bunu etüt edeceğiz, daha sonra aynı şeyi Tekerek Yolu’nda da yapmak istiyorum. Projelerimizin hepsini burada anlatmam tabi ki olmaz, seçim gezilerimizde vatandaşlarımıza bolca anlatıyoruz. Özellikle şehrimizin imarla ilgili konularını mesleğim olması hasebiyle orada dile getireceğim” ifadelerini kullandı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Sezal’a başarılar diledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz