İzmir Ege Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nca düzenlenen programlarla her fırsatta anılıyor. Ramazan ayı dolayısıyla ay boyunca iftar sofrası kurarak, gönülleri birleştiren Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı, bu yıl kurduğu iftar sofrasına ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu İftar Sofrası’ adını verdi. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun dualarla yad edildiği iftar programlarının 22.’sinde ise kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları bir araya geldi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği iftar programına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yanı sıra MHP 27. dönem Kahramanmaraş Milletvekili adayları da katıldı.

22. İFTAR SOFRAMIZDA BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTUK”

Düzenlenen iftar programı sonrası açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış, “Bildiğiniz üzere 2015 yılının Şubat ayında İzmir Ege Üniversitesi’nde teşkilat başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu hani terör örgütü mensupları tarafından şehit edildi. Bizde şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin adını yaşatabilmek adına bu dönem geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar soframıza onun ismini verdik. Bugün de 22. İftar soframızda Kahramanmaraş’ımızda fedakarca, cefakarca hizmet yapan basın mensuplarımızı soframıza davet ettik. Teşriflerinizden dolayı da sizlere çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRK GENÇLİĞİNİ ZARARLI MADDELERDEN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ülkü Ocakları’nın bir eğitim ve kültür vakfı olduğuna dikkat çeken Kayış, Türk gençliğini başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kayış, “Önemli ayağımız burada eğitimdir bizim, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek adına Ülkü Ocakları olarak eğitimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde gençlerimizi bu alana çekmek için bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Bunlar da her dönem devam edecektir, özellikle burada basın mensuplarımızı gördüğümde bu konuya değiniyorum, dikkat çekiyorum. Ülkü Ocakları olarak biz Türk gençliğine zarar verecek her türlü eylemlerden gençlerimizi uzak tutmaya çalışıyoruz. Şuan da Türk gençliğinin önünde çok büyük bir tehlike, bir tehdit olarak uyuşturucu ve madde bağımlılığını görüyoruz. Bu anlamda da yakinen takip etmişsinizdir, birçok etkinlikler, projeler düzenledik. Bunları da hayata geçirdik, önümüzdeki dönemde saha çalışması olarak geçmişti. Daha aktif olarak çalışmalarımız son sürat devam edecek” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİNE HİZMET EDEN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ”

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak asli vazifelerinin Türk milletine hizmet eden bir gençlik yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Kayış, “Yaz aylarında biz Ülkü Ocakları olarak Kur’an-ı Kerim kursu, kişisel gelişim kursları gibi projeleri hayata geçirerek gençliğimize her dönem hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Asli vazifemiz Türk gençliğinin, Türk milletinin gençlik aşısıyız biz Ülkü Ocakları olarak. Mille ve manevi değerler noktasında donatılmış, bilim ve teknolojiye yön verecek, mensubu olmaktan büyük şeref duyduğumuz Türk milletine hizmet eden bir gençlik yetiştirmektir asli vazifemiz. Bu anlamda da Kur’an-ı Kerim kursu olur, sanatsal anlamda bağlama kursu olur, kişisel gelişim kursları gibi faaliyetleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZAMAN MAKAM DEMEDİK, VATAN DEDİK”

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ise, iftar programı dolayısıyla Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış’a teşekkür etti. Seçim çalışmalarını anlatan Doğan, “Biz Kahramanmaraş MHP İl Başkanlığı olarak seçim startını 25 Şubat’ta vermiştik, daha o zamanlarda erken seçim kararı yoktu ama Kahramanmaraş çok geniş bir coğrafya, vatandaşlarımızın ayağına biz gidelim dedik. İl teşkilatı olarak startı vermiştik, daha sonra 32 tane aday adayımızla sahada rotasyon usulüyle tam net listemiz belli olmadan saha taraması yaptık. Bir aday adayımız en az iki-üç ilçeyi ziyaret ettiler, en ücra köylere gittiler. Daha sonra 8 tane adayımız listeye girdi, 8 adayımızda şuan rotasyon usulüyle çalışıyor. Yine aday adaylarımızda sahada, gitmedik yer koymadık. Sokaklarda MHP adaylarını ve aday adaylarını görürsünüz, İnşallah bu seçimde yüksek bir oy oranı bekliyoruz. Bu da bizler için sürpriz de olmayacak aslında, çünkü Kahramanmaraş insanı milliyetçi ve muhafazakar insanlardır. Her zaman zaman Milliyetçi Hareket Partisi’ne her zaman gönül vermişlerdir. Bu seçimde de Cumhur İttifakı’nda milletvekilliği seçimlerinde MHP’ye oy vermelerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermelerini kendilerinden istiyoruz. Seçmenlerimize gerek adaylarımız gerekse de ben gittiğimde, seçmenlerimizin tamamı bizi kucaklıyor. Hatta şöyle bir seçmenimize rast geldik, ben MHP’ye hiç oy vermedim ama bu seçimde MHP’ye oy vereceğim, çünkü gördüm ki Devlet Bey her zaman ülkemizin bekasını düşünüyor dedi ve Devlet Beye oy vereceğim dedi. Bizler de teşekkür ettik, çünkü biz ülkücüler hiçbir zaman makam demedik, vatan dedik. Çıkacak bütün sonuca da biz razıyız zaten” dedi.

MHP KAHRAMANMARAŞ’TA SÜRPRİZ YAPACAK”

27. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ömer Özkan ise ara vermeden seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde sürpriz yapacağını belirten Özkan, “Aday adaylığı süreciyle başlayan, tüm aday adaylarımızın il teşkilatının hazırladığı program çerçevesinde sahadayız, uzunca bir süredir. Daha sonra listelerin netleşmesiyle birlikte yine aday adayları arkadaşlarımızla birlikte hiç ara vermeden tam kadro, tam saha presle sahadayız. Kahramanmaraş’ın her köyünü, her mahallesini tamamıyla geziyoruz ve dolaşıyoruz. Özellikle son dönemlerde hiç görmediğimiz ve yaşamadığımız ilgi alakayla karşı karşıyayız. Hem Genel Başkanımızın mimarı olduğu Cumhur İttifakına hem de partimize oy istiyoruz. MHP bu seçimde sürpriz yapacak bir parti, 24 Haziran’da göreceğiz Allah nasip ederse, Kahramanmaraş’tan çok ciddi bir sonuç bekliyoruz. Cumhur İttifakı’na 8-0’lık bir milletvekili dağılımı bekliyoruz. AK Parti ile MHP bu milletvekili dağılımını bölüşecek. MHP Kahramanmaraş’ta birinci parti olacak. Kahramanmaraş’ta Adalet ve Kalkınma Partisi, belediyelerde ve milletvekilliğinde çok ciddi sayıda bir kazanım elde etti, son 15 yıllık süreçte. Fakat bunun karşılığını bir nebze diğer illere karşı Kahramanmaraş’ın alamadığını sahada görüyoruz. Hizmet eksikliğinden dolayı vatandaşlarımız mustaripler ama bu seçimde hem iktidarın dikkatini çekmek adına hem de ülkenin geleceği noktasında MHP’yi mecliste güçlü görmek istiyor vatandaşlarımız. Ülkenin sigortası, bu ülkenin ana unsuru, mecliste olmazsa olmazı olarak MHP’yi görüyor. Bir de biliyorsunuz MHP olarak çok önceden beri önce ülkem ve milletim diyen bir anlayışın mensuplarıyız bizler. Hatırlayın 2007’de Cumhurbaşkanlığı krizinde sistemin kilidini açan bir partiydi MHP, başörtüsü sorununda başörtü sorunun çözen partiydi. Gezi olaylarında biliyorsunuz ilk gün tavır koydu, bunlar terör kalkışmasıdır dedi. En son 15 Temmuz’daki duruşu, dolayısıyla vatandaşlarımız bunu çok iyi analiz ediyor. Biz meclisi Devlet Beye ve onun yol arkadaşlarına teslim edeceğiz diyor, biz bunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz