16 yaşında girdiği siyaset arenasına sırasıyla Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve son olarak gönül verdiği AK Parti’de devam eden, davası uğruna 25 yılını siyasetle yaşayarak geçiren, bu süre zarfında ise teşkilatın hemen hemen her kademesinde görev alarak, kentin en sevilen siyasetçilerinden biri olmayı başaran Ahmet Özdemir, yeni dönemde siyasi hayatını milletvekili olarak sürdürecek. Seçim sürecinde aday adaylığı başvurusunu yapmasının hemen ardından sahaya inen ve kenti ilmek ilmek dokuyarak çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan Özdemir, vatandaşın gönüllerine dokunmayı başardı. İl Başkanlığı yaptığı dönemde mütevaziliği, adaletli tutumu ve dik duruşuyla Kahramanmaraşlıların sevgisini kazanan Özdemir, 24 Haziran seçimleri sonrası Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a özel açıklamalarda bulundu.

İşte AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ile yaptığımız özel röportajın ayrıntıları;

SEÇİMDE TÜRLÜ GAYRİNİZAMİ HARP USULLERİ KULLANILDI”
“Bu seçim her türlü gayrinizami harp usullerinin kullanıldığı bir seçim oldu. Ama milletimiz sağ olsun liderine olan güvenini bir kez daha ortaya koydu ve hiç kimsenin bunda sıkıntı var diyemeyeceği kadar açık bir şekilde cumhurbaşkanımızı destekledi” diyen Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Seçim süreci zor bir süreçti. Bir kısmının Ramazan ayına denk gelmesi de süreci daha da zorlaştırdı. Ama asıl süreci önemli ve zor kılan şey şuydu; bu seçim ülkenin artık beka meselesine dönüşmüştü. Artık ülkenin geleceği ile ilgili endişe duyanlar ve bunlara karşı olanlar haline dönüştü. Bu konuşmalarım içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İyi Parti’ye ve Saadet Partisi’ne oy verenleri kesinlikle kast etmeden söylüyorum. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi yöneticisi ve cumhurbaşkanı adaylarını kast ederek söylüyorum. Süreci önemli kılan şey bu kişilerin ülkemize, insanımıza vaat etmedikleri ama AK Parti’nin vaat ettikleri şeyleri de ortadan kaldırmayı planlayarak girdikleri bir seçim dönemiydi. Dolayısıyla süreç daha önemli oldu. Başlangıçtan bu yana dünyada dünya ekonomisini elinde tutan bazı küresel güçler var. O küresel güçler bu bölgede güçlü bir devletin olmasını istemiyorlar. Bu doğru olabilir onlar açısından. Bizde onu görüyoruz ama bizim muhalefetimizin de onların bu duygusuna çanak tutması ve o minvalde seçim çalışması yürütmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bunu aslında CHP’ye oy veren hiçbir Türk vatandaşı da kabul etmez. Bu seçim her türlü gayrinizami harp usullerinin kullanıldığı bir seçim oldu. Ama milletimiz sağ olsun liderine olan güvenini bir kez daha ortaya koydu ve hiç kimsenin bunda sıkıntı var diyemeyeceği kadar açık bir şekilde cumhurbaşkanımızı destekledi. Partimizde bu konuda mecliste iyi bir temsil ile devam ediyor. Bu kadar önemli bir seçimde bu kadar büyük bir mücadelenin içerisinde sadece seçim olmaktan çıkmış bir ülkenin beka meselesi haline gelmiş bir seçim mücadelesi içerisinde aldığımız sonucu başarı olarak değerlendiriyorum.”

YENİ SİSTEM ÜLKENİN DAHA GÜÇLÜ OLMASINI SAĞLAYACAK”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Türkiye’nin daha güçlü olacağına vurgu yapan Özdemir, kendilerinin de mecliste daha çok çalışarak Türkiye’yi daha hızlı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Özdemir, “Bu beka sorununu seçimle birlikte aştık. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeyiz. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci başkanı Recep Tayyip Erdoğan artık bu ülkeyi yönetecek. Dolayısıyla bu sorun aşıldı. Aşıldığı için de artık daha normalleşmiş, daha hızlı adımlar atan daha hızlı büyüyen bir sistem kuruyoruz. Zaten cumhurbaşkanımız seçimden bir hafta önce bunun detaylarını çok açık bir şekilde anlattı. Bakanlık sayısı 16’ya düşecek. Devletin bürokratik engelleri ortadan kaldırılacak. Vatandaşa daha hızlı hizmet ve daha hızlı iletişim imkânı sunulacak. Buda ekonomin daha iyi olmasına sebep olacak. Siyasi istikrarın daha çabuk sürmesine sebep olacak ve ülkenin daha güçlü olmasını sağlayacak. İnşallah bu kritik dönemeci açtıktan sonra kat edeceğimiz mesafe bizim çalışmamıza ve performansımıza bağlı. Liderimiz için çalışma gibi bir sorun yok zaten günün 18 saatini çalışarak geçiriyor. Bizde onun hızına yetişmeye çalışarak inşallah bu hızlı büyümeye katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İLE ARTIK DAHA ÇOK İÇ İÇE OLACAĞIZ”
Bundan sonraki süreçte zaten vatandaş ile iç içe olan AK Parti’nin artık daha çok iç içe olacağını ifade eden Özdemir, vatandaşın beklentilerini not ettiklerini ve bunları gerçekleştirmek için çalışacaklarını kaydetti. Özdemir, “Cumhurbaşkanımız bizi sahaya sürmeden önce aslında sahanın beklentileri ile ilgili bir çalışma yapmıştı. Yapmıştı ki biz daha saha çalışmalarına başlamadan bizden taahhütnameler almıştı. Yani haftanın 3 günü meclis çalışması, 3 günü şehrinde yerel siyaset ve vatandaşla iç içe olmak. Bir günü de ailenize ayırın şeklinde bir taahhütname imzaladık. Dolayısıyla bu vatandaşın beklentisini gördüğü ve anladığı anlamına gelir. Bizimde sahada gördüğümüz şey şuydu; vatandaşımız bize daha çok kendileriyle iç içe olmamızı istiyordu. Bundan sonra biz buna daha çok dikkat edeceğiz. Bundan önce vekillerimiz bunu yapmıyor muydu? Yapmıyordu dersek vekillerimize haksızlık olur. Bende il başkanıydım. Her geldiklerinde vekillerimize ilçe programları yada şehir merkezinde çarşı programları yapıyorduk. Ama demek ki yeterli olmuyormuş. Bundan sonra daha çok yapacağız. Vatandaşımızın en önemli beklentisi buydu. Daha sonra da vatandaşımız her ne kadar AK Parti’ye bağlılığından vazgeçmiyor olsa da ufak tefek kendi beklentileri vardı. Bunların hepsini not ettik ve çalıştık” şeklinde konuştu.

HDP’Yİ MECLİSE TAŞIMAK, CHP’NİN CUMHURİYET TARİHİNDE BİR KARA LEKESİDİR”
CHP’nin HDP’yi desteklemesini eleştiren Özdemir, bu durumun CHP’nin cumhuriyet tarihinde kara bir lekesi olduğunu belirtti. Milletin bu olayı unutmayacağını ve dolayısıyla affetmeyeceğini anlatan Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “AK Parti HDP’nin terörle ilişkisini vatandaşımıza çok iyi anlattı ve terörle de çok ciddi mücadele etti. Terörü destekleyenlerle de çok ciddi mücadele etti. Şimdi enteresan bir tablo ortaya çıktı. HDP’nin en çok oy aldığı yer Doğu ve Güneydoğu idi. Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin oyları düştü. Ama CHP’nin oyunun çok olduğu yerlerde HDP’nin oyu da arttı. Biz bundan şunu anlıyoruz; demek ki CHP kendisine oy verilmesinden vazgeçip HDP’ye oy verilmesini ve dolayısıyla HDP’nin barajı geçmesini istedi. Yani CHP bizim iktidarımızın yıllardır mücadele ettiği ve terörü desteklediğini düşündüğü HDP’yi bir anlamda meclise taşımakta aracılık etti. Bunu tarih affetmeyecektir. CHP’ye oy veren milli ve yerli seçmenlerde var. Biz CHP’ye oy veren seçmenlerimizi siz terörle hareket ettiniz diye suçlayamayız. Ama CHP’nin genel başkanı, yöneticileri, cumhurbaşkanı adayı buna tevessül etti ve bunu gerçekleştirdi. Bunu kiminle gerçekleştirdi. Kendileri gibi düşünen bazı kesimlerden oy isteyerek gerçekleştirdi. Ama asıl CHP’nin seçmeninin buna rıza gösterdiğini düşünmüyorum. Çünkü rıza gösterseydi HDP daha çok oy alırdı. Ama bunun kısmen tuttuğunu görüyoruz. Dolayısıyla da CHP’nin cumhuriyet tarihinde bir kara lekesidir. Bunu bu millet unutmayacaktır. Milletimiz hiçbir şeyi unutmaz. Milletimizin feraseti, algısı, anlayışı çok yüksektir. Bu önümüzdeki dönemde cezasını bulacaktır. Lider olarak şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’da bunun cezasını çekecektir. CHP’de kurumsal olarak bunun karşılığını milletimizden görecektir.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz