Onikişubat İlçesi, Tekerek Yolu üzeri Muzaffer Bey Apartmanı altında bulunan ve Kahramanmaraş’ın sanatsal açıdan duyduğu tüm ihtiyaçları karşılama konusunda oldukça iddialı olan Vokal Sanat Atölyesi, fotoğrafçılıktan ebru sanatına, ney kursundan ahşap boyamaya, resimden müziğe kadar tüm sanatsal faaliyetlerde hizmet vermek için kaliteli ve donanımlı kadrosuyla Kahramanmaraşlıları bekliyor. Sanatı bütün renkleriyle insanların içine işleyen Vokal Sanat Atölyesi, hayatın olağanca stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar ile telefon ve tablete bağımlı haline gelen çocuklar için kaçırılmaz bir fırsat.

İNSANIN HAYATINDA SANAT VE SPOR HER ZAMAN OLMALI”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vokal Sanat Atölyesi İşletme Sahibi Beyhan Kaya, “Biz aslında çok tereddüt ederek böyle bir yola baş koyduk. Ama bizim için sanatı seven 10 kişi bile gelse yeter düşüncesiyle işimize başladık. Kahramanmaraş’ın böyle bir sanat merkezine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz için açtık ve gerçekten de Kahramanmaraş’ın böyle bir merkeze ihtiyacı varmış. Ben sanat ve sporla uğraşan hiç kimsenin yaşlanmayacağını düşünüyorum. Stresli hayat koşullarında yaşayan kişilerin antidepresan ilaçlarına ihtiyacının olmayacağını düşünüyorum. İnsanın hayatında sanat ve spor her zaman olmalı. Biz insanlara bu işin sanat boyutuyla yardımcı olmaya çalışacağız. Burada resim ve müzikle ilgili her türlü hobi kursu var. Fotoğrafçılıktan ebru sanatına, ney kursundan ahşap boyamaya kadar aklınıza gelebilecek her türlü sanatsal etkinliğe burada yer vereceğiz. Tüm Kahramanmaraşlıları sanat merkezimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM HOBİ DERSLERİMİZ MEVCUT”
Atölyede tüm hobi derslerinin mevcut olduğunu ifade eden Kaya, “Burada bütün enstrüman kursları, bireysel dersler, grup derslerimiz var. Bütün tuşlu çalgılar, yaylı çalgılar, vurmalı çalgılar, telli çalgılar hepsi mevcut. Bunun dışında karakalem, yağlı boya, ahşap boyama, minyatür, cam boyama, ebru gibi aklınıza gelebilecek tüm hobi derslerimiz mevcut. Fotoğrafçılık derslerimiz var. Burada gençlerin kullanabileceği bir bateri stüdyomuz var. Bunun dışında burada konserler, sergiler oluyor. Kursiyerlerimizin yaptığı etkinlikleri de sergileyeceğiz. Onlara konserlerde yapacağız. Ayrıca sertifika da vereceğiz” diye konuştu.

TEPKİLER DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DE GÜZEL GELDİ”
“Henüz kısa bir süre önce açılmasına rağmen tepkiler düşündüğümüzden de güzel geldi” diyen Kaya, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Yani buraya her gelen Kahramanmaraş’ta böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu söylüyor. Buradan çok mutlu ayrılıyorlar. Hatta buradan çıkmak bile istemiyorlar. Biz velilerimiz içinde burada güzel bir ortam yaratmaya çalıştık. İşyerimizde bir kitaplık oluşturduk. Onların okuyabileceği kitaplar aldık. Kısacası burası velilerinde çocuklarında çok mutlu olduğu bir ortam.”

İNSANLARIMIZ BURADA YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR”
İnsanların burada yeteneklerini keşfettiğini dile getiren Kaya, son olarak sözlerine şunları ekledi: “İnsanlarımız burada yeteneklerini keşfediyorlar. Bunu fark ettikleri zamanda çok mutlu oluyorlar. Çocuklarımız zaten artık apartman hayatında yaşıyor. Dışarıya adım atamıyorlar. Velilerde onları mutlu etmek için sadece AVM’ye götürebiliyorlar. Bunun dışında çocukların hayatında hiçbir şey yok. Ama burası çocuklarımız için çok güzel bir ortam. Çocuklarımız burada kendilerini ifade edebildikleri için hem özgüvenleri yerlerine geliyor hem bir şeyleri başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar hem de ruhen besleniyorlar. Ayrıca Güzel Sanatlar Lisesi ve Sütçü İmam Üniversitesi resim ve müzik bölümü hazırlık kurslarımız var. Kurslarımız sadece çocuklar için değil yetişkinler için de mevcut. Her yaş grubumuz için kurslarımız var. Açılımıza öze yaz kurslarımız da var. Özellikle öğrencilerin yaz tatilinde boş zamanlarında buraya bekliyoruz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz