Kahramanmaraş’ta (morgagni hernisi) diyafram fıtığı hastası olan 58 yaşındaki Fatma Ergen, özel bir hastanede kapalı yöntemle yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

58 yaşındaki Fatma Ergen, yaklaşık bir yıl önce nefes darlığı ve yüzünde şişlikler nedeniyle Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve KSÜ Tıp Fakültesi’ne başvuruda bulundu. Ancak bu 2 hastanede de istediği sonucu elde edemeyen Ergen, çareyi Özel MARAS LİFE Hastanesi’nde buldu. Aşırı kiloları nedeniyle 3-4 basamak merdiveni bile çıkmakta güçlük çeken Ergen, Özel MARAS LİFE Hastanesi’nde, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Esef İmrek’e tedavi oldu. Tedavisinin ardından Opr. Dr. İmrek, Kahramanmaraş’ta ilk kez uyguladığı kapalı yöntem fıtık ameliyatı ile hastayı sağlığına kavuşturdu. Ameliyat sonrası 3 gün gözlem altında tutulan hasta taburcu edildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA İLK

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Esef İmrek, Kahramanmaraş’ta ilk kez bir hastaya kapalı yöntemle fıtık ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi. İmrek, “Bu hastamız bize 2 hafta önce nefes darlığı şikâyeti ile geldi. Yaptığımız filmlerde, tahlillerde morgagni hernisi hastalığı yani halk arasında diyafram fıtığı denilen bir fıtığın olduğunu gördük. Hastanın bağırsakları diyafram denen zarı yırtıp akciğerlerin oraya geçiyor ve hastanın nefes alıp vermesini zorlaştırıyordu. Hasta adım dahi atamıyordu. Genelde geçmiş yıllarda bunlar karnı açarak yapılan ameliyatlardı. Ama artık günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle biz bu ameliyatı karnından sadece 3 tane küçük delik açarak yaptık. Yırtık olan yerden bağırsakları tekrar karnın içine çektik ve kapalı olan yeri hiç açmadan neşter attık. Bu ameliyatı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdik. Hasta ameliyattan sonra henüz 3 gün geçmesine rağmen hiçbir şikâyeti olmadı. Biz hastane olarak kasık fıtıkları, göbek fıtıkları ve birçok fıtıkları hastanemizde kapalı yöntemlerle yapabilmekteyiz. Yapmış olduğumuz ameliyat Kahramanmaraş’ta kapalı yöntemle yapılan ilk ameliyattır” şeklinde konuştu.    

‘ANNEM DAHA DA KÖTÜYE GİDİNCE ESEF HOCAYA GETİRDİK’

Ameliyat olan Fatma Ergen’in oğlu Serdar Ergen, annesinin bu hastalığı bir yıldan beri çektiğini söyleyerek, durumu daha da kötüye gidince Opr. Dr. Esef İmrek’e başvurduklarını kaydetti. Ergen, “Annem bu rahatsızlığı yaklaşık bir yıldan beri çekiyordu. Morluklar, yüzde şişme çoğalmıştı. Annem her sabah kalktığı zaman dudakları yüzü şişiyordu. Kardeşim annemi daha önce Tıp Fakültesine ve Devlet hastanesine götürdü. Aynı teşhisi bu 2 hastanede anneme koydu. Ama bu hastanelerde ameliyat yapılamadı. Annem daha da kötüye gidince bizde Esef hocaya getirdik ve sağlığına kavuştu” ifadelerini kullandı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz