Kahramanmaraş'ta 27 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Aşure dağıtıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu programa; AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların edildiği, kardeşlik duygusunun güçlendirildiği programda konuşan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, “İnsanlarımız buraya aşure yemeye gelmiyor, burada muhabbeti, kardeşliği paylaşıyorlar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“MUHARREM AYI BİRÇOK ÖNEMLİ HADİSENİN OLDUĞU BİR AY”
AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Saçaklızade Vakfımızda günün anlam ve önemine binaen birlikteyiz. Öncelikle vakfımıza teşekkür ediyoruz. Tabii ki Muharrem Ayı birçok önemli hadisenin olduğu bir ay. Bunun bilinciyle birlikte bu ayda aşureler yapılıyor, dualar ediliyor. İnşallah bu ayın yüzü sühürmetine edilen duaların kabul olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz ve akan gözyaşlarının dinmesini, Müslümanların, mazlumların sesini bir nebze olsun daha çok yükselmesini ve zulümlerin sona ermesini temenni ediyoruz. Bu vesile ile şehrimizde giderek artan etkinliklerinde önümüzdeki yıllarda daha da devam etmesini arzu ediyoruz. Muharrem Ayı içerisinde birçok organizasyon var. Bugün şehrimizin birçok noktasında kazanlar kaynıyor” şunları kaydetti.

“ÖRFÜMÜZE, ÂDETİMİZE, GÜZELLİKLERİMİZE, AHLAKIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”
Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, “Bu ay Muharrem Ayı. Muharrem Ayı bizim için birçok yönüyle önemli. Bir defa peygamberimizin sahabeleri Hicri yılbaşı olarak kabul etmişler ve İslam’ın devletleşmesi de hicretten sonra Medine-i Münevvere’de başlamıştır. Devlet önce vatan olur sonra vatandaş olur sonra kurumlar oluşur. İşte Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin ardından sahabeler yetiştirmiş, elçiler yetiştirmiş, doktorlar yetiştirmiş ve devletin kurumları da Hz. Ömer’in devrinde tamamlanmış. Ayrıca aşure bin yıllık bir geleneğimiz. Biz millet olarak kendi örfümüze âdetimize güzel geleneklerimize sahip çıkmalıyız. Şimdi sosyal medya diye bir şey var. Sosyal medyada bir şey yayınlanıyor, gençlerimiz onu örnek alıyor. Biz kendi örfümüze, âdetimize, güzelliklerimize, ahlakımıza sahip çıkmamız lazım yoksa bizde gideriz. Biz bu aşuremizi 21’inci defa yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam eder” şeklinde konuştu.

“SAÇAKLIZADE VAKFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, şöyle konuştu: “Müslüman milletlerin hayatında önemli günler vardır. Bunlardan bir tanesi de Muharrem Ayıdır. Saçaklızade Vakfımızda her yıl geleneksel olarak aşure etkinliği düzenliyor. Bugünler milletimizin birlik ve beraberliğinin pekişmesinde yardımlaşma duygusunun gelişmesinde çok önemli bir payı var. Aşure dediğimiz pek çok mahsulden ortaya çıkartılan bu yemek türü bile bunun açık bir ispatıdır. Bu ayda kazanılan yardımlaşma duygularının birliğin beraberliğin önümüzdeki zamanlarda da devam ettirilmesi en büyük dileğimiz. Biz bu tür geleneklerimizin bu tür alışkanlıklarımızın devam etmesini diliyoruz ve arzuluyoruz ki bu milletimiz bunu aşkla şevkle devam ettiriyor.”

“VAKFIMIZA VE YÖNETİCİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Saçaklızade Vakfı’nın kurucusu İsmet Karaokur’un torunu Muhammet Yiğit Karaokur ise, “Bu mübarek günde bu güzel organizasyonu yapan Saçaklızade Vakfımıza ve yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz