Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, Onikişubat İlçe Başkanı Bünyamin Gökçe ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Zor, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan ‘Kardeş Şehir’ protokolüne tepki göstermek adına basının karşısına geçti. Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda parti adına konuşan Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Zor, bu anlaşmanın kabul edilemez olduğunu söyledi.                                         

“ÇİN MÜSLÜMANLARA İŞKENCE UYGULUYOR”
Zor,konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “29 Ağustosta ancak büyük bir hezeyan yaşayan vicdanların yapabileceği protokole üzülerek şahit olduk. Kardeş deyince akla en başta gelen Doğu Türkistan’ımıza en büyük zulmü reva gören Çin’i kardeş görmek akıl tutulmasıyla dahi açıklanamaz. Sizlere yapılan zulmü birkaç kelimeyle ifade edeyim ki olayın ciddiyetine varın. ÇünküKomünist Çin’in işgal ettiği 1949 yılından beri bütün bir Müslüman Doğu Türkistan halkına uyguladığı kıyım işkence ve maddi-manevi asimilasyon politikası dünyanın malumudur.Özellikle de son yıllarda ihdas ettiği “Nazi türü”sözde eğitim kamplarında ki 3-4 milyonluk halka uyguladığı akıl almaz işkence ve zulümleri bir şekilde onlara ulaşan vicdan sahibi uluslararası gazeteci ve gözlemciler ağlayarak anlatmaktadırlar.

“TEMİZ ŞEHRİMİZİN KİRLİ BİR İMZA İLE ANILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Şuan Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz sırf Müslüman olmaları nedeniyle çağın en kötü zulümlerinin ve işkencelerinin yapıldığı toplama kamplarında açık hava hapishanelerde büyük katliamlara maruz kalıyorlar. Kardeşlerimizin ailelerini yıkmak adına her eve bir Çinli erkek yerleştirmek suretiyle en büyük kültürel müdahale yapılmaktadır. Bizler siyasi iktidardan ve belediyelerinden bu zulme karşı bir tepki beklerken ne yazık ki bir teşekkür mahiyetindeki kardeşlik bağları kurulmaktadır. Hiç kimse bunun bilinmeden veya rastlantısal olduğunu fısıldamaya kalkmasın. Çünkü sadece şehrimiz değil sayısı 16’yı bulan Ak Partili belediye bu hezeyana ortak olmuştur. Bizler bu tertemiz mazi ile anılan kahraman şehrimizin adının kirli bir imza ile anılmasına hangi şartla olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. Bacılarımızın peçesine el uzatan zamanın zalimlerine tek bir Sütçü İmam yetmiş ise bilinmeli ki Kahramanmaraş Saadet Partisi Gençlik Kollarımızın her bir ferdi Sütçü İmam’dır Allah’ın izni ile ve her türlü zulme ve işgale de başkaldıracaktır.

“BU İŞİN ÖNÜ DE ARKASI DA TEHLİKELİDİR”
Zulüm diyorum çünkü kardeş kelimesi kalleş kelimesi ile yan yana gelemez. Hangi ekonomik durumda olursanız olun hiçbir maddi çıkar kardeşlerimizin bir ahı etmez. Biz buradan en yüksek sesle kardeşlerimizin kimler olması gerektiğini, mazlumun sesine sağır olan büyükşehir belediyesine haykırıyoruz. Kardeş şehir arıyorsanız bu Semerkant olsun, Buhara olsun, Taşkent olsun.Daha yüzlerce kardeşlik kelimesini hakkıyla dolduran şehirler varken Yiwu’yu en hafif tabirle reddediyoruz. Bu ön protokol derhal iptal edilerek bu yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Büyükşehir belediyesi yaptığı açıklamada kendisini savunarak bunun henüz bir ön mutabakat zaptından ibaret olduğunu, kardeş şehir ilişkisini ancak kararı ve bakanlık izniyle gerçekleşeceğini bildirmiştir. Bize ve inanıyoruz ki tüm Kahramanmaraş halkına göre, bu işin önünde arkası da tehlikelidir. Bir açık çek te veriyoruz ki tarihte adı hep kardeşliği ile anılan bu şehirlerimizle güçlü ilişkiler kurulmasına en büyük desteği de bizler vereceğiz.

“RIDVAN HOCA’LARIN ŞEHRİNE YAKIŞANI YAPMANIZI İSTİYORUZ”
Ukkaşe’lerin, Rıdvan Hoca’ların şehrine yakışanı yapmanızıistiyoruz.Hucurat suresinde bildirildiği üzere “müminler ancak birbirlerine kardeştir”.yine efendimizin sözleriyle “müminler bir vücudun uzuvları gibidir birinde sıkıntı olsa diğerleri ondan rahatsız olur. Bu dünyayı kardeşlerimize zehir edenlere kardeşliğimizi lütfetmeyeceğiz. Belirtmek istiyoruz ki bu protokol karşısında sizi ne tarih affeder ne de kardeşlerimiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz