Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Avşar Kampüsü Kafeteryasında tertip edilen programda ilk olarak basın mensuplarının özel gününü kutlayan Prof. Dr. Niyazi Can, daha sonra üniversitenin faaliyetlerinden bahsetti.
2021 yılında pandemiye rağmen hiçbir çalışmayı aksatmamaya çalıştıklarını söyleyen Rektör Can, gençlerin KSÜ’de hem iyi bir eğitim alması hem de dinlenmesi ve eğlenmesi için verdikleri öneme vurgu yaptı. Üniversiteyi tanıtmak için yaptıkları çalışmalara da değinen Prof. Dr. Niyazi Can, “Bir televizyona çağırdıklarında yarım saat konuş dediklerinde mutlaka bir 10 dakikasını Kahramanmaraş’la ilgili konuşuyorum. Çünkü önce Kahramanmaraş’ın tanınırlığını artırmak lazım, Kahramanmaraş’ın tanınırlığı artırılmadan üniversitenin tanınırlığını artırmak daha güçtür” dedi.

Ayrıca, hakkında medyada çıkan torpil iddialarına ilişkin de konuşan Can, kendi döneminde üniversiteye hiçbir akrabasını alınmadığını kaydetti. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Kendi dönemimde ne yakın akrabam ne uzak akrabam hiç kimseyi almadım. Alamam zaten. Şimdi 33 tane öğretim görevlisi alacağız. Vallahi de billahi de kimseyi tanımıyorum. Hiç biri de akrabam değil ” dedi.

“KSÜ TURKOVAC AŞISININ FAZ 3 ÇALIŞMALARINA KATILAN 11 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLDU”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Pandemi dönemini hala yaşıyoruz. Mümkün mertebe kurallara uymaya çalışıyoruz. Bu arada Mart 2020’den itibaren Türkiye’de tüm üniversitelerde uzaktan eğitim dönemi başladı biz de o dönemi başlattı. Üniversitemizde zaten uzaktan eğitim programları vardı, o açıdan çok zorluk çekmedik, ancak teknoloji alt yapımıza 2,5 milyon TL destek vererek, dijital alt yapımızı daha da güçlendirdik. İstedik ki Türkiye’nin her noktasındaki çocuklarımız derslerini aksatmadan takip edebilsinler. Pandemi döneminde uzaktan eğitim konusunda en az sorun yaşayan üniversitelerden olduk. Bu bağlamda Ankara’ya gittiğimizde YÖK yetkilileri teşekkürleriyle ifade ettiler. Bu arada hastanemiz de kendi üzerine düşen görevi yaptı. Aşı konusunda da KSÜ Turkovac aşısının faz 3 çalışmalarına katılan 11 Üniversiteden biri oldu.

“2 MESLEK YÜKSEKOKULUMUZUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR”

Depreme karşı dayanıksız olması nedeniyle öğrencilerimiz korku içerisinde ders yapmasın diye Mart ve Nisan aylarında Karacasu’daki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun 5 bin 500 öğrencisini geçici olarak bu Avşar kampüsüne taşıdık. Ve 8 ay önce Mahir Ünal’ın da katılımıyla Avşar Kampüsüne bu okulların temellerini attık. Şu anda 6 blok halinde yapılacak okulun inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah 1 yıl içerisinde okulun birinin, 1,5 yıl içerisinde de 2. okulumuzun tamamlanmasını bekliyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ’TAKİ KAMPÜSLERİ AVŞAR KAMPÜSÜMÜZDE TOPLAMAYI PLANLADIK”

Kahramanmaraş’taki kampüsleri Avşar Kampüsümüzde toplamayı planladık. İşte Karacasu’yu burada topluyoruz. Bahçelievler’de de 2 tane okulumuz var, biri Sağlık Birimleri Fakültesi biri de Sağlık Meslek Yüksekokulu. Orayla ilgili de belediyeyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer o öğrencilerimiz ve onların laboratuvarları Avşar Kampüsünde konuşlandıracak şekilde fiziksel yapı hazırlanırsa biz de orayı oradaki meydanı büyütmek isteyen belediyeye ‘Orayı size verebiliriz’ dedik. Zaten Bahçelievler yerleşkesinin tapusu bizde değil, bize tahsisli ancak oradaki 4 bin öğrenciye Avşar Kampüsünde mekanlar oluşturmadan orayı boşaltmamız mümkün değil.

“ÇOCUKLARIMIZ SERBEST ZAMANI BURADA GEÇİRMELİ”

Gençlik bizim için çok önemli, gençliğimizin burada hem iyi bir eğitim alması hem de burada dinlenmesi, burada eğlenmesi için de tedbir alıyoruz. Ben kültür, sanat ve spora önem veren bir Rektörüm. Ekibimizde öyle. Dersler kadar kültür, sanat ve spor da önemli. Çocuklarımız serbest zamanı burada geçmeli. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığıyla anlaşma yaptık, çok güzel bir Gençlik Otağı açıldı. Türkiye’de bu büyüklükte başka bir Gençlik Otağı hiçbir üniversitede yok. Her gün sabahın 8’inden akşamın 10’una kadar gençlerimiz o Gençlik Otağı’nda kitap okuyorlar, yarışma yapıyorlar, müzik dinliyorlar, eğleniyorlar ve akşama kadar çayı da bedava içiyorlar.

“20 BİN TL’YE KİRAYA VERECEĞİMİZ YERİ…”

Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısının katılımıyla belki 20 bin TL’ye kiraya vereceğimiz yeri Diyanet İşler Başkanlığıyla işbirliği içerisinde Gençlik Merkezi haline getirdik. Orada da yine gençlerimiz, kitap okuyor, bilgi yarışmaları yapıyor, kitap analizleri yapıyor, derslerine çalışıyor, müzik dinliyor. Bu merkezde de Diyanet destekli öğrencilerimiz ücret ödemeden çaylarını içiyorlar. Yine Kariyer Gençlik Merkezimiz var. Orada da öğrencilerimiz gelecekle ilgili, gelecekte kendilerini bekleyen mesleğiyle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Burada geldiğimizde Üniversitemizin radyosu pasifti. İsmi KSÜ Radyo idi, biz ‘Radyo KSÜ’ dedik. Önce internet ortamında başladık, şimdi karasal yayına geçtik. Öğrencilerimize yeteneği olan varsa gelsin, dedik. Baktık yüzlerce öğrenci, ‘ben de bu radyo da gönüllü olarak çalışacağım’ dedi. İçlerinden 35 öğrenci ve 5-6 tane hocayı da seçtik. Bu seçtiğimiz öğrenciler ve hocamız Radyo KSÜ de çeşitli programlar düzenliyorlar.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz