Halkın huzur ve güvenliğini temin etmek, toplum yapısını korumak ve asayiş olaylarını en aza indirgemek amacıyla çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, her alanda olduğu gibi uyuşturucuyla mücadele alanında da operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Kentteki uyuşturucu hareketliliğini adım adım takip eden ve yaptığı şok operasyonlarla zehir tacirlerine göz açtırmayan Kahramanmaraş polisi, şehir içindeki çalışmalarının yanı sıra çevre illerden kente getirilmek istenen uyuşturuculara da geçit vermiyor.

SOKAKTA TEK BİR SATICI DAHİ BIRAKMAYACAĞIZ
Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “2021 yılının ilk 4 ayında operasyon sayılarında yüzde 60 artış, yakalanan kişi sayısında yüzde 73 artış, tutuklu sayılarında da yüzde 38 artış sağladık. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sokakta tek bir satıcı dahi bırakmayacağız” dedi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ
Cebeloğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ta göreve başladığım ilk gün birinci etapta trafik, ikinci etapta narkotik, üçüncü etapta da organize suç örgütlerine asla ve asla fırsat vermeyeceğimizi her daim onların tepesinde olacağımızı ifade etmiştim. Bu kararlılığımız aynı şekilde devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadele çok önemsediğimiz tıpkı terörle mücadele eder gibi mücadele ettiğimiz alanlardan birisi.

2021’İN İLK 4 AYINDA 89 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Peki, ne yapmışız? 2021 yılında uyuşturucu madde ticareti noktasında 89 operasyon yapmışız. 161 kişiyi yakalamışız ve bunlardan 101’i tutuklanarak, cezaevine teslim edilmiş. Tabii uyuşturucuyla mücadelenin ikinci bir boyutu var. Birisi ticaret, diğeri de kullanım. Bu noktada da 356 olaya müdahale etmişiz. 628 şahsı yakalamışız. Bu çalışmalarda da çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirmişiz. Uyuşturucu ile mücadelede iyi bir durumdayız. Ama iyi durumda olmak bizi yavaşlatmıyor. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sokakta tek bir satıcı dahi bırakmayacağız. Bu noktada çok kararlı bir mücadeleyi sürdürüyoruz.

BİLGİLENDİRİCİ FAALİYETLER DEVAM EDİYOR
Yine uyuşturucuyla mücadele kapsamında vatandaşın bilgilendirilmesi noktasında bakanlığımızın koordinesinde yürütülen projeler var. Bu projeleri de önemsiyoruz. Bunların başında bakanlığımızın talimatıyla başlatılan ‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi var. 2021’in ilk 4 ayında 4 bin 913 anne ve anne adayına eğitim verilmiş. Arkadaşlarımız annelerimize ulaşma noktasında çok büyük bir gayret gösteriyorlar. Yine bakanlığımızın başlattığı ‘Uyuma’ projesi var. Bu projede de bilgilendirici çalışmalarımız devam ediyor.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE VE TEFECİLERE AĞIR DARBE
Artık ilimizde bir takım oluşumlar oluşturup, emeksiz ve haksız şekilde sağdan, soldan rant elde etme çabası içerisinde olanlar yok, olmayacakta. Olanında anında tepesine biniyoruz. Geldiğimiz ilk zamanlarda çok hızlı bir müdahale yaptık ve ciddi anlamda tutuklamalar oldu. Şu anda onlar cezaevinde. Bununla birlikte organize suç örgütleri içerisinde vatandaşın ihtiyacından faydalanıp, tefecilik yapanlar var. Bunlara da göz açtırmayacağız. 2020’de 3, 2021’de de 3 olmak üzere bugüne kadar 6 operasyon yapıldı ve bunların büyük bir bölümü cezaevine teslim edildi. Devletin gücünü bunlara göstermekten asla ve asla tereddüt etmeyeceğiz. Vatandaşımız bu konuda en ufak bir mağduriyetle karşılaştığı zaman hemen bize ulaşsınlar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz