Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gazetemize özel açıklamalarda bulundu.19 Mayıs etkinlikler kapsamında bugün yapılacak programı gazetemize anlatan Cemil Boz, Kahramanmaraş’taki spor faaliyetlerinden ve elde edilen başarılardan bahsetti. Türkiye’nin yarınları olan gençlerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Boz, Kahramanmaraş’ta neredeyse bütün branşlarda sporcu yetiştirdiklerini ve uluslararası alanlarda daha fazla başarı elde etmek için pandemiye rağmen yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

“İNŞALLAH PANDEMİ ŞARTLARI ORTADAN KALKAR VE BAYRAMI COŞKUYLA KUTLARIZ”

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda bayramı pandemi gölgesinde kutlayacaklarını belirten Boz, konuşmasında şunları söyledi: Bu bizim göreve başladıktan sonra 2. 19 Mayıs’ımız oldu. Maalesef geçtiğimiz yıl da aynı şekilde pandemi koşulları içerisinde 19 Mayıs’ımızı kutladık, bu yılda maalesef bu şekilde olacak. Ümit ediyoruz ki salgın şartlarında kutladığımız son bayram olur. Bunun dışında biz Gençlik Haftası boyunca etkinliklerimizin çoğunu biz sanal ortamda yaptık. Biz istiyoruz ki iç içe olalım gençlerimizle salon programlarında, stat programlarında Bayramımızı kutlayalım. Bu sene yine olmadı bu ama inşallah önümüzdeki yıllarda pandemi şartları ortadan kalkar ve bayramı coşkuyla kutlarız.

“SPORCULARIN ANTRENMANLARINI AKSATMAMAYA ÇALIŞTIK”

Bakanlığımız pandemi başından bu yana sporcularımızın antrenmanlarından geri kalmamaları için ellerinden gelen bütün fedakârlığı yaptı. Biz aktif lisanlı müsabık sporcularımızın tamamının antrenmanlarını aksatmamaları için pandemi kuralları çerçevesinde gerekli tedbirleri aldık. Her branşta ilimizde faaliyet gösteren sporcularımızı Valiliğimizden aldığımız onayla antrenmanlarını aksatmamalarını sağladık. Müsabık Sporcu antrenman yapmazsa geriye giden dolayısıyla bu antrenmanlarını yapmaları gerekiyor. Her branşta biz bunu sağladık özellikle güreş branşında şu an Güreş Eğitim Merkezimiz son kapanma döneminde bile aktifti, sporcularımız oradaydı. Bu sporcularımız Milli Takım Seçmelerine gitti ve biz Kahramanmaraş takımı olarak Yıldızlarda 1. olduk. Çok güzel başarılar elde ettik. Bu başarıların altında da antrenmanlara düzenli devam etmek var. bu başarıyı da getiren bir etken oldu. Diğer branşlarda da hakeza müsabakaya gidecekse bir takvimi varsa biz asla sporcuların antrenmanlarını aksatmamaya çalıştık.”

19 MAYIS PROGRAM AKIŞI

Boz, bugün yapılacak etkinliklerin akışına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda pandemi koşulları içerisinde ilk olarak sporcularımız, idarecilerimiz, liderlerimiz gönüllü gençlerimizle birlikte saat 10.00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumumuzu gerçekleştireceğiz. Akşamına da saat 19.19’da 12 Şubat Stadyumunda bir bayrak kaligrafisi hazırlayıp orada Tüm Türkiye ile aynı anda İstiklal Marşımızı okuyacağız. Sonrasında ise 21.00’da kalede bir havai fişek gösterisi olacak. Yine aynı şekilde bizim gençlik merkezimize bağlı gönüllü gençlerden oluşan müzik gurubumuz sosyal medya üzerinden konser verecek.”

“MİLLİ MÜCADELE MEŞALESİNİN YAKILDIĞI TARİHİN 102. YILDÖNÜMÜNE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

İşte, Cemil Boz’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı: “19 Mayıs 1919; yurdun dört bir yanını sarmış olan düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde dalga dalga yayılarak yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluşumuzun destansı mücadelesinin Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayıldığı tarihtir. Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği milli mücadele meşalesinin yakıldığı tarihin 102. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını milletçe hissediyoruz. Unutmayınız ki, Atatürk’ün milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZE EMANETTİR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edip gençlere armağan etmesi, Türk Gençlerine verdiği değeri ve duyduğu güveni ifade etmektedir. Kıymetli Gençler! Vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak tarihi şan ve şerefle dolu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan sizlersiniz. Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi yine sizlersiniz, çünkü 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz