Dulkadiroğlu İlçesi, Bağlarbaşı Ortaokul İmam-Hatip Lisesi’nde görevli Resim Öğretmeni Abdülkerim Sünbül, önemli bir çalışmaya imza attı. Yılbaşından bu yana öğrencilerinin kendi resmettiği eserleri bir sergi haline dönüştürmeyi hedefleyen Sünbül, pandemiden ötürü bu amacına ulaşamadı. Daha sonra internet üzerinden sanal sergi açmak için arayışa giren Sünbül, ‘Artsteps’ adında bir sergi sitesi buldu. 2 haftalık çalışmasının ardından 70 öğrencisinin 84 eserini siteye yükleyen Sünbül, öğrencilerine unutmayacakları bir sanal sergi hazırladı.

ÖĞRENCİLERİME SOMUT BİR SERGİ OLUŞTURMAK İSTEDİM”
Konuyla ilgili konuşan Sünbül, şunları söyledi: “Öğrencilerime kendi yaptıkları resimlerden oluşan bir sergi açmak istedim. Fakat pandemiden dolayı bir sergi açmam mümkün olmadı. Öğrencilerin eserlerini somut bir yerde değerlendirmek istedim. Yaptıkları resimleri farklı bir yerde görüp, o duyguyu yaşamaları için araştırma sürecine girdim. Daha sonra sanal bir sergi açabilir miyim? Düşüncesi ile yola çıktım. Bir müddet araştırdıktan sonra Youtube üzerinden artsteps sitesini buldum. Akabinde bu sitenin nasıl kullanıldığını araştırdım. Site size tamamen sıfırdan bir binayı tasarlamanızı, eserleri yerleştirmenizi ve sanal müze havasında gezme imkânını sunuyor. Bende öğrencilerimizin eserlerini bu sitenin içerisine yerleştirerek, sanal sergiyi hazırladım.

“SERGİDE BİRBİRİNDEN DEĞİŞİK KONULARDA RESİMLER VAR”
Sanal sergide yaklaşık 70 kişinin katılımıyla toplamda 84 eser var. Sergide birbirinden değişik konularda resimler var. Öğrencilerimiz yaptıkları eserleri başka bir platformda görmelerini çok istedim. Bütün amacım öğrencilerin bu duygu tatmasıydı. Sergiyi oluşturmak hemen hemen 2 haftalık bir zamanımı aldı. Öğrencilerimiz sergiden dolayı çok ama çok mutlu oldular.

“HERKES RESİM YAPABİLİR”
Mesleğimin el verdiği ölçüde resmin bir yetenek olmadığını, sadece belirli insanların resim yapabilir anlayışını yıkıp, bunun yerine aslında herkesin kendi kendine şiir yazabildiği gibi resimde yapabileceğini ve hayatta karşılarına çıkan bütün zorluklara da bunu empoze etmek istiyorum. Bütün hedefim bu. Hiç resim yapmayan bir kişi bile doğruyu görüyor. Fakat doğruyu çizmeye geldiğinde iş biraz karmaşıklaşıyor. Kendini gördüğü gibi çizebilmek istiyor. Bakın Da vinci bile resmin yüzde 99’u çalışmak, 1’i yetenek diyor.”

Haber: Emre Akkış 

Editör: Mahmut Beyaz