1994 yılında yapılan İl Özel İdare Binası, aradan geçen zamanda hem sarı-lacivert ve kırmızı olan rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi oldu. Yapısı ve boyasıyla dünyanın en saçma binası olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı ‘Şehir Meydanı Projesi’ kapsamında yıkılacak. Kahramanmaraş Valiliği ve eski adliye binasının da yer aldığı projede ilk yıkım eski adliye binası ile başlamıştı. Özel İdarede bulunan kiracıların binayı boşaltması sonrası binanın yıkım ihalesi 10 Kasım’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Muhammen bedeli KDV dâhil 1 milyon 43 bin 750 TL olarak belirlenen ihaleyi 6 milyon 615 bin TL ile en yüksek teklifi veren firma kazandı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 21 Aralık itibariyle ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Bu kapsamda yıkım için harekete geçen firma, binanın çevresine güvenlik bariyeri oluşturmaya başladı.

“BİNAYI 2 KEPÇE YARDIMIYLA YIKACAK”

Yıkım süreciyle ilgili gazetemize bilgi veren ihaleyi alan firma yetkilisi Celil Kaya, güvenlik çalışmasının 2 gün sonra tamamlanacağını, ardından da binanın içerisindeki hurdaların sökümüne başlanılacağını söyledi. Yapılacak söküm işleminin ise 1 ay ya da 45 gün süreceğini belirten Kaya, sonrasında ise binanın yıkımı için teleskop vinç yardımıyla iki kepçeyi binanın üzerine bırakacaklarını ve kepçelerin yukarıdan aşağıya doğru binayı yıkacağını kaydetti. 

Öte yandan Kaya, can güvenliği için yıkım sürecinde Özel İdare İş Merkezi’nin yanında bulunan yapıların kapanacağını söyledi.

“SON FOTOĞRAFLAR ÇEKİLİYOR”

Yakın zamanda yıkılacak olan İl Özel İdare Binası, şu aralar hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin de uğrak noktası haline geldi. Sırf Özel İdare Binasıyla fotoğraf çektirmek için gelen turistlerin olduğu bilinirken, ‘Yıkılmadan benimde fotoğrafım olsun’ isteyen kent halkı ile yerli ve yabancı turistler binayı arkalarına alarak fotoğraf çekiliyor.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz