Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan ‘15 Temmuz Demokrasi’nin Zaferi’ isimli resim sergisi, Kahramanmaraş halkıyla buluşturuldu. Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılış kurdelesi, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kesildi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden karelerin yer aldığı sergiyi gezenler, o gece yaşananları bir kez daha hatırladı.

“HAİN KALKIŞMAYI UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sergiyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimi unutturmamak adına çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Başkan Mahçiçek, “15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın, hain darbe girişiminin yarın ikinci yıl dönümü. Bugün o hain kalkışmayı unutturmamak için tekrar milletimizin hafızalarına nakşetmek için Anadolu Ajansı’mızla beraber hain saldırı günü ülkemizin çeşitli yerlerinde çekilen fotoğrafları Piazza AVM içerisinde bir sergi şeklinde, o hainliği, o zor günleri tekrar Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın görmesine vesile olmaya gayret ediyoruz. Bu bir destan, bu ülkenin kahraman insanları o kalkışmayı, o hain darbe teşebbüsünü çıplak ellerle, üzerlerinde bir çakı dahi olmadan sadece sırtlarına geçirebildikleri o kutsal bayrağımızla hain darbe girişimini bertaraf ettiler. Bu ülkenin insanlarının efsane kahramanlığının bir göstergesiydi” dedi.  

“DEMOKRASİYE GEM VURULAMAYACAĞININ GÖSTERGESİYDİ”

Türk halkının 15 Temmuz’da gösterdiği mücadelenin halkın iradesine asla gem vurulamayacağının göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, “Halkın iradesine, demokrasiye, özgürlüklerimize gem vuramayışlarının önemli bir göstergesiydi. İşte bu güzel insanlar, bu kahraman Türk milleti o gün bir defa daha hem ülkemizin içerisinde hem de uluslararası kamuoyunda bütün ülkeler nezdinde bu ülkenin millet iradesinin sürekli olacağını, daim olacağını ve millet iradesine gem vurulamayacağını, millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini bir defa daha göstermiş oldular. Biz de o anları, o hain kalkışma sırasında şehit düşen kardeşlerimizi bir defa daha rahmet ve şükranla anıyorum. Mekanları İnşallah onların cennettir, dua ve temenni ederiz ki Cenab-ı hak bizleri onlara komşu eder. Bu gibi kalkışmaları ve darbe girişimlerini bir defa daha ülkemiz İnşallah yaşamaz. O günkü çıplak elleriyle bu ülkeyi kurtaranlara, tarihi destan yazanlara şükranlarımı sunuyorum. O gün yaşanan gelişmeleri bir kez daha halkımıza gösterme imkanı bulduk. Sergimize ilgi gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK GÖREVİMİZ”

15 Temmuz’u gelecek nesillerin unutmaması adına bu tür çalışmaları önemsediğini dile getiren AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise, “Pazar günü, 15 Temmuz 2016’da meydana gelen darbe girişiminin sene-i devriyesini yaşayacağız. Bugün de hem Onikişubat Belediyemiz hem de Anadolu Ajansı’mız tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi’nin Zaferi isimli resim sergimizdeyiz. Tabi 15 Temmuz hadisesi bundan sonra hepimizin, adeta bizden sonraki nesillere, çocuklarımıza, evlatlarımıza, torunlarımıza, bizden sonraki bütün nesillere onların 15 Temmuz’u anlaması için yapacağımız çeşitli organizasyonlarla onlara anlatmamız gereken bir hadiseydi. Gerçekten bir kahramanlık destanıydı, o gün hep beraber bu millet demokrasi zaferini kazanırken, iradesine sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla direnme hakkını sonuna kadar kullanarak elhamdülillah bu milletin tek karış toprağına halal getirmedik. O yüzden bunu bundan sonraki nesillere anlatmak, aktarmak bizlerin göreviydi. Tabi fotoğraflar o anı en güzel şekilde yaşatan enstrümanlar, o yüzden çok güzel düşünülmüş, çok güzel fotoğraf kareleriyle o günü anlatan, çok da profesyonelce kareleri içinde barındıran bir resim sergisindeyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle 15 Temmuz’da bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, halen şifa bulmayan gazilerimiz varsa onlara bir an önce rabbimden şifalar diliyorum. O gün sokağa çıkan bütün vatandaşlarımıza, birbirimize çok şey borçluyuz. Bu asil millete şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz