Eğitim alanında ki yapılan projelerle çocuklara ve öğrencilere hizmet etmeye devam eden Onikişubat Belediyesi, bu kapsam da geleneğini bozmayarak, ilçeye bağlı okullarda öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. Bu kapsamda Molla Gürani İlkokulu’nda düzenlenen programda öğrencilere kırtasiye ürünlerini kendi eli ile veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Tek sermayelerinin çocuklar olduğunu belirtti. Renkli görüntüler sahne olan programda çocukların yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi.

KİTAPLAR DEVLETTEN KIRTASİYE VE ÇANTALAR ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN’

Konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geçen yıl dağıttıkları kitaplarla yaklaşık 1 milyon öğrenciye ulaştıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Çocuklarımız bir taraftan okula başlıyor, bir taraftan da sınıflar geçip büyüyorlar. Bu bağlamda bizde çocuklarımızın eğitimine küçükte olsa, sizlerin ekonomisine küçükte olsa bir katkıda bulunalım demek istedik. Bu projeyi de üç yıldan bu yana devam ettiriyoruz. Okullarımızın açılışında birinci sınıfa başlayan çocuklarımıza, “kitaplar devletimizden, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden” projesi kapsamında küçük hediyeler dağıtıyoruz. Çam sakızı çoban armağanı deriz, onun gibi bir şey bu. Esas olan bu küçük hediyeler değil, sizler ve bizlerin arasında ki gönül köprüsüdür. Makamalar gelir geçer, kalıcı olan dostluklarıdır, gönül köprüsüdür, bu bağlam da sizlerle gönül köprüsü kurabildiysek ne mutlu bize. Gerçekten de eğitim noktasında her şeyi yapmaya çalışılıyoruz ama bizim için çok daha önemli olan, eğitimle ilgili yaptığımız çalışmalar. Bu yıl beş tane oldu yaptığımız okul yanlarında yurtları ile beraber. Geçen yıl, Kahramanmaraş ilgiyle buluşuyor projesi kapsamında, dağıttığımız kitaplarla, okuttuğumuz kitaplarla, aşağı yukarı bir milyon öğrencimize ulaşmışız. Yani bizim çocuklarımız okursa eğer, bu ülke çok daha güzel olacak ve ülkemiz daha iyi şartlar da yönetilecek. Bu projeler dediğim gibi devam edecek. Önemli olan çocuklarımızı iyi yetiştirmektir.”


 

BİZİM TEK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZDIR’

Çocukların eğitim hayatında ki ortamına ve çocukların önemine vurgu yapan Başkan Mahçiçek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu çocuklar bizim sermayemiz başka sermayemiz yok. Bu sermayeye iyi sahip çıkarsak, iyi muhafaza edersek, çocuklarımız gelecekte bu Ülkeyi yönetecektir. O yüzden çocuklarımızın arkadaş ortamlarına dikkat etmemiz lazım. Kimlerle konuşuyor, kimlerle geziyor, bunlara dikkat edeceğiz çünkü bizim tek sermayemiz çocuklarımızdır. Malın mülkün hepsi burada kalır, bizimle gidecek olan onlardır. Onlar güzel şeyler yapacak olursa, arkamızdan Fatiha okuyacak olursa, arkamızdan dua edecek olursa, bizimle gidecek olan onlardır. Öyleyse bu sermayemize çok iyi sahip çıkacağız. Bizde o sermayelerin, daha iyi yetişmesi için bütün gayretimizle çalışacağız. Bu devlet büyük bir devlet, bu devleti nüfusu ile orantılandığınız zaman dünyada ki mazlum milletlere en çok yardım eden bir millet. Öyleyse korkmayacağız, bizim maddi durumumuz iyi değil çocuklarımızı okutamayız demeyeceğiz, kız erkek ayrımı yapmayacağız ve okutacağız çünkü devletimiz yanımızda. Başta eğitim camiası olmak üzere, öğretmenlerimize, velilerimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun diyorum. Kazasız belasız nice eğitim yıllarına kavuşmamızı temenni ediyorum.”


 

ÇOCUKLARIMIZI İYİ BİR EĞİTİM DÜZEYİNE KAVUŞTURMAMIZ LAZIM’

Aile ve birey olarak çocuklara iyi bir eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, “Bugün ülke genelinde 18 milyon civarında öğrencimiz, 1 milyona yakın öğretmenimizle ders başı yapıyor ve 9 ay kadar sürecek eğitim öğretim yılının başlangıcında çocuklarımız ve gençlerimiz heyecanla okullar da sınıflarına koşturuyor. İlçemizde de 100 bin civarında öğrencimiz, 5 bini aşkın öğretmenle eğitim öğretime başlıyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım. Aile de iyi bir eğitim vermemiz, ahlaki olarak, terbiye olarak, milli değerler olarak onları iyi yetiştirmemiz, okulda bilgi dağarcığı açısından, bilgi ve teknolojiye çağın gerektirdiği eğitim düzeyine kavuşturmamız lazım. Ülke genelinde de, il ve ilçe genelinde de öğretmenlerimiz, çocuklarımızın bilgi açısından takviyesini yaparken, bizde aileler olarak, çevresi olarak, onların büyükleri olarak, onları iyiye, doğruya, güzele yönlendirmemiz lazım. Eğitim öğretim yılı, çocuklarımızın, gençlerimizin, başta kendilerine ve ailelerine olmak üzere, ülkelerine ve tüm insanlığa faydalı birer birey olmalarını gerektirecek şekilde, faydalı ve hayırlı geçer” şeklinde konuştu.


 

Programa başta Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek olmak üzere, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

Haber: Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz