Sosyal belediyecilikte öncü olan hizmetleri vatandaşlarıyla buluşturan Onikişubat Belediyesi, eğitime verdiği destekleri sürdürüyor. Her geçen gün yeni bir yatırımların temelini atan, çalışmalarını tamamladığı projeleri de hızlı bir şekilde halkın hizmetine sunan Onikişubat Belediyesi, kent eğitimine damga vuran yatırımlarına devam ediyor. İlçenin her alanında inşa ettiği Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezlerinin kapılarını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi inşa ettiği okul ve yurtlarla da özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda,  Belediye tarafından ilçe sınırlarında bulunan Sarıgüzel, Avcılar, Süleymanlı, Hacıbudak, Öztürk ve Yeşilyurt Mahallelerine Bilgi ve Kültür Evi, yapımı için ihaleye çıkıldı.

180 GÜNDE TAMAMLANACAK

6 mahalleye yapılacak olan Bilgi ve Kültür Evi, 4 bin 734 sayılı kamu ihale kanununun 19’uncu maddesine göre, açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhaleye 9 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’a kadar teklif verilebilecek. Sözleşme imzalandığı tarihten 6 gün içerisinde yer teslimi yapılarak işe başlanılacak. Bilgi ve Kültür Evleri’nin 180 günde tamamlanması öngörülüyor.

BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ: ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ YUVASI

Onikişubat Belediyesi tarafından projelendirilen ve ilçenin birçok mahallesinde inşa edilen Bilgi ve Kültür Evleri, çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecek aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabilecek olan, her türlü sosyal faaliyetlerde değerlendirilebilecek bir sosyal mekân oluşturdu. Çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açılan bilgi ve kültür evleri, öğrencilerin adeta ikinci yuvası oldu.  Bir gurur projesi bilgi ve kültür evlerinde gerçekleştirilen özel programlarla, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunarken bir yandan da milli ve manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmelerine gayret ediyor.

TAZİYE, DÜĞÜN VE NİŞAN MERASİMLERİ İÇİNDE OLANAKLAR SUNULUYOR

Klimalı sistemler kullanılarak, vatandaşların Bilgi Kültür Evlerinde, eğitim ve kültür faaliyetlerinin yanı sıra taziye, düğün ve nişan merasimleri içinde olanaklar sunuluyor. Kadınlar, verilen eğitim kurslarıyla el becerilerini geliştirip birbirinden güzel dikiş ve nakış eserlerini ortaya çıkartarak, bunların satışını gerçekleştirip, bu vesileyle aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.

Haber: Emre Akkış
 



 

Editör: Mahmut Beyaz