Kahramanmaraş'ın yakından tanıdığı, tecrübeliliği ve mütevazi kişiliği ile kent için sayısız başarılara imza atan Ömer Faruk Şirikçi her Pazartesi Manşet Gazetesi'nde.

Vakıflarda, derneklerde, sivil toplum kuruluşlarında ve birçok sosyal alanda örnek çalışmalara imza atmış, 47 yıllık meslek hayatı içerisinde çeşitli hizmetlerde bulunmuş, Abdulhamithan Camii'nin temel atımından bu güne kadar emekleri olan ve yine Abdulhamithan Camii Vakfı'nda Başkan olarak görevine devam eden, Saçaklızade Vakfı'nda ise Başkan Yardımcılığını sürdüren, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Merkez Cami Yaptırma Derneği Başkanlığını yapan, Ömer Faruk Şirikçi Kahramanmaraş'ın hergün 16 sayfa yayımlanan tek gazetesi olan Manşet Gazetesi'nde köşe yazılarına başlıyor. Yardımseverliliği, mütevazi kişiliği ve engin tecrübesiyle Kahramanmaraş'ın yakından tanıdığı Ömer Faruk Şirikçi her hafta birbirinden önemli bilgileri, tecrübelerini Manşet Gazetesi okuyucularıyla buluşturuyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tecrübe paylaşımı programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde din görevlerine sayısız seminerler düzenleyen, ve memleketinin gelişmesi, tanınması için elini taşın altına koyan Şirikçi'nin köşe yazılarını her pazartesi Manşet Gazetesi'nde ve www.marasmanset.com haber sitesinden takip edebilirsiniz.

ÖMER FARUK ŞİRİKÇİ KİMDİR?
1954 Yılında Kahramanmaraş Merkez Divanlı Mahallesi’nde dünyaya gelmiş olup, ilkokulu K.Maraş İstiklal İlkokulu’nda tamamlamış, 1971-1972 döneminde Kahramanmaraş Merkez İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. 2 yıllık Sosyal Bilimler Önlisans Fakültesini bitirmiştir.
1969 yılı aralık ayında Merkez Kazancı Camii’nde imam hatiplik görevine başlamış, görevine sırasıyla Merkez Divanlı Camii, Merkez Uncular Camii ve Abdulhamidhan Camii’nde devam etmiştir. 25 Şubat 2016 tarihinde son görev yeri olan Abdulhamidhan Camii’nde yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmıştır.
2011 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tecrübe Paylaşımı Programında aktif rol almıştır. Çeşitli vilayetlerde din görevlileriyle sayısız seminerlere katılmıştır.
Evli ve dört çocuk babasıdır.
Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz