Kahramanmaraş Halk Sağlığı çocukların obezite ve hareketsizlikten kaynaklı hastalıklara ileriki yaşlarda yakalanmamaları için il genelinde bisiklet kullanımına teşvik amacıyla okullarda bisiklet dağıtımı yapıyor. Çağlayancerit’teki programa Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de katıldı.

Türkiye hareketli hayat programı kapsamında 5. 6 ve 7. sınıflarda seçmeli derslerinde bisiklet nodülünü açan okullarda derste kullanılmak üzere bisiklet dağıtımlarımız devam ediyor. Hareketli yaşamı çocukluk çağında kazandırmayı hedefleyen programımızda Çağlayancerit toplum sağlığı merkezimizin organizasyonu ile TBMM İç işleri komisyon Başkan'ı Celalettin Güvenç, eski milletvekili Sıtkı Güvenç. ilçe kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, İl Halk Sağlığı müdürü Dr. Ahmet Yener, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Harun Çetin İlçe Belediye Başkan'ı Üzeyir Kızılseki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztürk ve okul müdürlerinin katıldığı bisiklet dağıtım töreninde çocuklar oldukça sevinçli olduğu görüldü. Küçükcerit, Çağlayancerit ve Çağlayancerit imam hatip ortaokullarına toplam 65 adet bisiklet teslim edildi.

DAĞITIMLAR PAZARCIK’TA DEVAM ETTİ
Hareketli yaşamı çocukluk çağında kazandırmayı hedefleyen programda Pazarcık Toplum sağlığı merkezimizin organizasyonu ile halk sağlığı müdürümüz Dr.Ahmet YENER, Halk sağlığı müdür yardımcımız Dr. Harun ÇETİN ilçe belediye başkan yardımcısı Cemalettin Aras İlçe milli eğitim müdür vekili Hasan Gül Ve okul müdürlerinin katıldığı bisiklet dağıtım töreninde İstiklal, çimko, evri, Sakarkaya ve yatılı bölge ortaokullarına toplam 94 adet bisiklet teslim edildi. Halk sağlığından yapılan açıklamada bisiklet dağıtımlarının devam edeceği öğrenildi.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz