MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, sanayi bölgesi esnaflarını ziyaretinin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Sanayide kurumsallaşmış ve marka olmuş işyerlerinin olduğuna dikkat çeken Aycan, gördüğü manzaranın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Esnafların sorunlarını yerinde dinleyen Aycan, esnafın sanayi sitesindeki altyapı çalışmasından ötürü şikâyetçi olduğunu kaydetti. Öte yandan sanayi sitesinin Kahramanmaraş için artık küçük olduğunu ifade eden Aycan, esnafların da talepleri doğrultusunda Onikişubat bölgesinde yeni bir oto sanayi sitesinin kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

“MAHALLE MAHALLE GEZİYOR, ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDİYORUZ”
Aycan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizdeyiz. Seçim bölgemizdeyiz. Sürekli vatandaşlarımızla iç içeyiz. Tabii milletvekilinin tatili olmaz. 7 gün 24 saat sürekli vatandaşlarımızın yanındayız. Mahalle mahalle geziyor, esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bunu bir seçim çalışması olarak yapmıyoruz. Bu bizim görevimizin bir parçası. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm noktasında çaba gösteriyoruz.  Her mahalleye gitmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sanayi esnafımızı ziyaret ettim. Sanayide esnaflarımızla beraber olduk. Gördüğümüz bazı manzaralar beni çok mutlu etti. Teknolojik olarak çok üst donanımda olan yerler var. Hatta isim yapmış kuruluşlarımız var. Her yerden tamir ve bakım için malzeme geliyor.

“ESNAFLARIMIZ ALTYAPI ÇALIŞMALARININ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYOR”
Tabii sanayinin kendi içerisinde sorunları var. Şimdi bir altyapı çalışması var. Esnaflarımız bundan dolayı şikâyet ediyor. Sanayide bu çalışmaların getirdiği bir yoğunluk var. Genel olarak sanayi bölgemiz dar. Esnaf müşteri geldiğinde aracını koyacak yer bulamıyor diyor. Sanayide yeni yerlere ihtiyaç var. Sanayi bölgesindeki yeni yerler için inşaatlar devam ediyor. Bu inşaatların bir an önce bitmesini bekliyoruz. Covid ile ilgili kısıtlamalar kalktıktan sonra yaz döneminde esnaf yoğunluk yaşıyor.

“ESNAF YENİ BİR OTO SANAYİ SİTESİ TALEP EDİYOR”
Kahramanmaraş’ın sanayisi tek bir yerde toplanmış. Esnaflar özellikle Onikişubat bölgesinde yeni bir sanayi sitesi talep etti. Bu bana göre de çok iyi bir fikir gibi geldi. Onikişubat İlçesi birçok ilden bile büyük bir nüfusa sahip ve şehrinde başka bir ucu. Kayseri yolu üzerinde yapılacak bir sanayi ciddi bir şekilde bu bölgenin yükünü de azaltacaktır. Onikişubat bölgesinde oto sanayi yapılması önemli. Taleplerin bir kısmını ulaştırıyoruz. Özellikle belediyeye olan talepleri iletiyoruz ve takip ediyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz