Kahramanmaraş Barosunda seçim heyecanı yaşanıyor. Pandemi sürecinden ötürü ertelenen Kahramanmaraş Barosu seçimleri, 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3 Temmuz Cumartesi günü yapılacak genel kurulun ardından Kahramanmaraş Barosu, 4 Temmuz’da planlanan seçimle başkanını seçecek. 2018 yılı Ekim ayında da adaylığını koyan Sinan Ölker ile bir kez daha yarışacak olan Kahramanmaraş Baro Başkanı Muhammed Burak Gül, ilk seçimde aldığı oyun üzerine çıkarak bir kere daha seçileceğini, meslektaşlarının güven, tercih ve teveccühlerine mazhar olacağını kaydetti. 4 Ekim’de yapılacak seçim, yine Baro konferans salonunda gerçekleştirilecekken, bu kez Baroya kayıtlı bin 65 avukat oy kullanacak.

“BARODA DEĞİŞİM VE YENİLEMEYİ BAŞARDIK.”
Bin 65 kayıtlı avukat yanında geride 200’ün üzerinde stajyer avukatında da önümüzdeki dönemde Baro ’ya katılacağını belirten Baro Başkanı Gül, “2018 Ekim ayında ‘Baroda değişim ve yenileme zamanı’ diye yola çıkmıştık. Çalışma arkadaşlarımızla bu değişim ve yenilemeyi başardık. Birçok önemli projelere imza attık ki zaman zaman bunları da basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaştık ve hep ilklere imza attık. Baro’nun kuruluşunun 70. yılı bizim dönemimizde kutlandı. Baro da kendi dönemlerinde “Avukatlar Hakları Merkezinin” kurulduğunu belirtti. Geçen süreçte çok sayıda eğitim, panel ve konferansları pandemi öncesi hayata geçirdik. Mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getirdik!” dedi.

ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞI ÇIKTIK!
“Türkiye genelinde başlatılan çoklu Baro uygulamasına karşı çıkanlar içerisinde Kahramanmaraş Barosu da vardı. Sonuç bildirilerine imza attık. Çoklu baro yasasının yanlışlığını kabul etmedik, bunu da basın ile kamuoyu ile paylaştık” diyen Baro Başkanı Burak Gül, bir başarı hikâyesinden daha söz etti ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) nezdinde düzenlenen ‘Stajyer avukatlar kurgusal duruşma yarışmasında İstanbul’u dahi geride bırakarak Türkiye ikincisi olduklarına vurgu yaptı. Av.M.Burak Gül, açıklamasının devamında ise; “Bununla da sınırlı kalmadık, Merkez ve İlçe Adliyeleri Baro Odalarının tefrişatını tamamladık, meslektaşlarımızın kullanımı için Adliyelerde Teknoloji Odası oluşturduk. Kadın ve çocuk hakları konusunda topluma mâl olan davalarda müdahil başvurularımızı yaptık. Meslektaşlarımızın ve toplumun sağlığını düşünerek, salgının başladığı ilk günlerde maske ve dezenfektan dağıtımını gerçekleştirdik. Gerçi bunları 17 sayfalık faaliyet raporumuzda bulacaksınız zaten. Öte yandan, görev süremiz içerisinde meslektaşlarımızı ve mesleğin daha çok bilgilendirilmesi anlamında, ‘bilgi güçtür şiarı’ ile 20 binden fazla hukuk kitabının dağıtımını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

İYİ YETİŞMİŞ HUKUKCULARA İHTİYACIMIZ VAR!
Başkan Burak Gül, seçildiğinde, bu dönem daha çok çalışacaklarını yinelerken, sorumuz üzerine yeni Hukuk Fakültelerinin açılmasına gerek olmadığını, çünkü ihtiyaçtan fazla hukuk fakültesi açıldığını, aslında iyi yetişmiş hukukçulara ihtiyacın olduğunun altını çizerken, “Mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunları her geçen gün artıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin avukat varken, sorunlar yumağı da artıyor haliyle. Biz baştan sorun değil, çözüm odaklı Baro olacağımızı belirtmiştik ki, bunu da başardığımıza inanıyorum. O bakımdan meslektaşlarımızdan bu dönemde de yakalamış olduğumuz ivmeyi daha ileriye taşıyabilmemiz adına bize destek vermelerini bekliyorum” ifadesine yer verdi.

2022 EKİM AYINDA YENİDEN SEÇİM OLABİLİR.  
Pandemiden kaynaklanan ertelemeler, genelgeler ve ilçe seçim kurulları kararları ve ertelenen kongre ile Kahramanmaraş Barosu yeni başkanını bir kere daha seçecek iken, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Aydın ve Bursa gibi Baro’ların kongrelerinin 2021 Ekim ayında yapılabileceğine işaret eden Baro Başkanı Av.M.Burak Gül, yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca, önümüzdeki yıl Ekim ayında yeniden seçime gidilebileceğinin altını çizdi.

Kahramanmaraş Barosunun 3-4 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurulun meslek camiasına hayırlı olmasını diledi.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz