Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’a kazandırdığı Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlediği kahvaltılarla toplumun bütün kesimlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Sitelerde düzenlediği kahvaltı programlarıyla birlik ve beraberliği artıran Onikişubat Belediyesi, bu kez ise zihinsel engelli bireylere ihtiyaçları doğrultusunda eğitim öğretim olanakları sağlayarak, onları toplumda kendi kendilerine yeten iyi bir birey olma davranışlarını kazandırmayı amaçlayan Kahramanmaraş II. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli bireylerle sofrasını paylaştı. Zihinsel engelli bireylere pozitif ayrımcılık yaparak hem eğitimleri noktasında destek veren Onikişubat Belediyesi, sosyal olarak da topluma kazandırılmaları noktasında çalışmalar yapıyor. II. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 60’dan fazla öğrenci, öğretmen ve ailelerinin bir araya geldiği kahvaltı programına Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut da katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşlarıyla yan yana, omuz omuza olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak, onları sosyal yaşama kazandırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Mahçiçek, müjdeler de verdi.

“NE KADAR EMEK VERDİKLERİNİ BİLİYORUZ”
İlk olarak selamlama konuşması yapan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, “Onikişubat Belediyemizin düzenlediği organizasyon vesilesiyle öğrencilerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Özellikle velilerimizin ve öğretmenlerinin öğrencilerimize ne kadar emek verdiklerini biliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bu kardeşlerimize emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. 

“MELEK ÇOCUKLARLA BİR ARADA OLMAK GÜZEL”
Zihinsel engelli çocuklara ‘melek çocuklar’ diye hitap eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Güne bereketli başladığımızı düşünüyorum. Bu güzel olduğu kadar melek çocuklarımızla ve ailelerimizle sabah kahvaltısını paylaşma imkanı bulduk. Biliyorum ki melek çocuklarımızla ilgilenmek, onların bakımını yapmak kolay değil. Hem ailelerimiz için kolay değil, hem de öğretmenlerimiz için kolay değil. Ama inanıyorum ki bu çocuklarımıza bakmak, eğitimine katkıda bulunmak için hayırların, ibadetlerin en güzeli. Dolayısıyla bu melek çocuklarımızla ilgili bugün ve bundan sonrasında da bu kabil çalışmaları, bir araya gelmeleri tekrar etmeye gayret edeceğiz. Eğitimleri için de gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“REHABİLİTASYON VE EĞİTİM MERKEZİNİ ÇOK YAKINDA AÇACAĞIZ”
Onikişubat Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, “Yakın bir zamanda İnşallah, Kısa Süreli Engelli Bakım Merkezi’ni hizmete açacağız. Bunun yanında down sendromlu çocuklarımız için yaptığımız rehabilitasyon merkezi ve eğitim merkezini de çok yakında açacağız. İnşaatları bitti, hizmete hazır hale geldi. Yakında yapacağımız törenlerle oralardaki okullarımızı, eğitim merkezlerimizi çocuklarımızın hizmetine alacağız. Sizler için ne yapsak az ama inanıyorum ki bizim için eğitim, fiziki çalışmaların çok daha ötesinde önemli. Yol yapabilirsiniz, bina yapabilirsiniz ama eğiteceğiniz bir insan belki gelecekte bu ülkeyi yönetecektir. Dolayısıyla bize 500 kilometre yol yapın diyeceğinize, bir tane genç yetiştirin deyin, bizim için o daha hayırlıdır, daha da önemlidir. Bu melek çocuklarımızla ve aileleriyle beraber olmak olmak güzeldi. Hepinize güzellikler, mutluluklar, saadetler diliyorum” şeklinde konuştu. 

Kahvaltı programının ardından zihinsel engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle bisikletlere binerek gönüllerince eğlendiler. 
Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz