Kahramanmaraş’ta optisyenlik yapan Hikmet Büyükkahraman, hem renkli hem de dereceli lenslerin kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş’ta pandemiyle birlikte lenslerin daha fazla rağbet gördüğünü söyleyen Büyükkahraman, ilerleyen günlerde lens fiyatının yükseleceğini belirterek,  lens almayı düşünen vatandaşlara fiyatların artmadan lens almaları çağrısı yaptı. Lens alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatan Büyükkahraman, “İnternette satılan kaçak ürünler var. Onların sağlık Bakanlığı onayı olmadığı için göze zarar verip veremeyeceğini bilmiyoruz. İnsanların onları tercih etmemeleri gerekiyor. Optik işletmelerden lens almaları gerekiyor. Çünkü optik işletmeler Sağlık Bakanlığı onaylı lensler satmak zorunda” dedi.

“DOKTORUN VERDİĞİ REÇETEYE UYGUN BİR ÜRÜNÜ ALMALILAR”

Büyükkahraman, lense gelecek zamla ilgili şunları söyledi: “Lense gelen zamlar piyasaya yansımaya yavaş yavaş başladı. Lens almak isteyen insanlar pahalanmadan gelsin alsınlar. Stok yapabilirler. Kahramanmaraş’ta şu anda Türkiye ortalamasının üzerinde bir lens kullanımı var. Lens alırken insanlar şunlara dikkat etmeleri lazım: İnsanlar lens almadan önce doktora gitmeleri lazım. Doktorun verdiği reçeteye uygun bir ürünü almalılar. Aldıkları üründe dikkat edecekleri şey: Miladı geçmemiş olacak, kutun üzerindeki ibarede sadece gözlükçülerde satılır ibaresi olması gerekiyor. Piyasadaki sahte ürünleri tercih etmemeleri gerekiyor.”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE LENSLERE İLGİ ARTTI”

Pandemi döneminde lens kullanımın artmasıyla ilgili Büyükkahraman, “Pandemi döneminde lenslere ilgi arttı. Normalde optik gözlük kullanan kişiler pandemide maske takmalarıyla buharlanma sorunu yaşadıkları için lens kullanımına geçtiler. Lens kullanınca buharlanma, görüntü bozuk ortamı oluşturmadığı için lensin kullanım oranı arttı. Yıllardır gözlük kullanan kişiler şu anda lens kullanıyor” dedi.

“LENSLERİN GENELLİKLE KULLANIM ÖMÜRLERİ 1 İLA 3 AY ARASINDA”

Lensin kullanım süresiyle ilgili konuşan Büyükkahraman, “Lenslerin genellikle kullanım ömürleri 1 ila 3 ay arasında. Her gün taktığı zaman 2 – 2,5 aya kadar kullanılabiliyor. Ara sıra kullanıldığında 3 aya çıkartıyor. Lense ne kadar iyi bakarsan ömrünü o kadar uzatıyorsun. Tozlu ortamda çalışılmıyorsa lens ömrü daha uzun oluyor” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz