Geçtiğimiz yıllarda Türk edebiyatına damga vuran Kahramanmaraşlı Yazarlar Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay’ın hayatını anlatan ‘Yedi Güzel Adam’ dizisi kent halkı tarafından büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise başrollerini Burak Deniz ve Alina Boz’un paylaştığı kentin adını taşıyan ‘Maraşlı’ dizisi izleyici ile buluştu. 

Özel Kuvvetler’den ayrılan eski bir Kahramanmaraşlı askerin etrafında şekillenen olayların anlatıldığı dizinin ilk bölümü başta Kahramanmaraşlı izleyiciler olmak herkes tarafından beğeni topladı. Seyirciyi ekranlara kilitleyen dizi Twitter gündemine düşerken,  sosyal medyada çoğu kullanıcının olumlu yönde yorum yaptığı görüldü. Ayrıca yorumlarda dizinin jenarik müziğinin de oldukça beğeni topladığı görüldü.

GÜZEL REYTİNG GELDİ

İlk defa izleyicinin karşısına çıkan Maraşlı dizisinin beğenilmesi reyting sonuçlarına da yansıtı.

11 Ocak 2021 Pazartesi günü yayınlanan programların reyting sonuçlarına bakıldığında Total'de birinci sırada Uyanış Büyük Selçuklu, ikinci sırada Çukur yer aldı. AB Grubunda birinci sırada Uyanış Büyük Selçuklu altıncı sırada Maraşlı yer aldı.

Total İlk 9 Program
1 Uyanış Büyük Selçuklu Trt 1
2 Çukur Show Tv
3 Yasak Elma Fox
4 Selçuk Tepeli Ile Fox Ana Haber Fox
5 Esra Erol'da Atv
6 Müge Anlı Ile Tatlı Sert Atv
7 Maraşlı Atv
8 Show Ana Haber Show Tv
9 Survivor Tv8

DİZİ KAHRAMANMARAŞ’TA DA ÇEKİLSİN

Kahramanmaraş’ın adının verildiği bir dizinin kentte çekilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar dizinin başrolündeki kişinin her ne kadar İstanbul’da yaşasa da Maraşlı olduğunun unutulmaması gerektiğini ve kentin adını alan dizinin çekimlerinde Kahramanmaraş’ın da işlenmesi gerektiğini ifade etti.

HABER: ABDULSAMET İSPİR

Editör: Mahmut Beyaz