Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’nun öncülüğünde, ‘Manşet Ailesi İstişareyle Büyüyor’ sloganıyla sık sık düzenlenerek geleneksel bir hal alan istişare toplantıları, yeniden başladı. Gazetenin yayın politikasının geliştirilmesi, içeriklerinin güçlendirilmesi ve yeni yol haritasının belirlemesi amacıyla organize edilen gecede onur konuğu TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur ile Basın İlan Kurumu Müdürü Veysel Kara oldu.

Mado Evi’nde düzenlenen programa; Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz, Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma, yazarlar; İsmail Güvenç, Ali Büyükçapar, Vedat Ali Kızıltepe, Mehmet Fiskeci, Gülşah Erşan, Kadriye Kırdök, Serdar Erdoğanyılmaz, Emin Güven, Cengiz Karakız, İbrahim Kanadıkırık ve Manşet Gazetesi ekibi tam kadro olarak katıldı. Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu’nun misafirler ile yakından ilgilendiği programda gazete personelleri ile yazar kadrosu, kent gündemi ve Manşet Gazetesi'nin bundan sonraki süreçte izleyeceği yayın politikası hakkında istişarelerde bulundu.

GÜVENÇ: MANŞET AİLESİNİ TEBRİK EDİYORUM
Önemli fikirlerin ortaya çıktığı akşamda konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, şunları söyledi: “Çok keyifli bir akşam yaşadık. Arslan Bey Manşet ailesinin bir ağabeyi, büyüğü. Manşet Gazetesi’ni bir aile ortamına çeviren Arslan beyi tebrik ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin yıldönümünde böyle bir toplantı çok güzel oldu. Yazar arkadaşlarımızı tek tek dinledim. Şehrimizle ilgili görüşlerini aldım. Toplantıların devamını diliyorum. 2022 yılının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Manşet Gazetesi’ne başarılar diliyorum. 10 Ocak gazeteciler için özel bir gün. Düne göre çok iyiyiz ama özelde yerel medyanın genelde ulusal medyanın tüm dünyada sorunları var. Ekonomik sorunları var. Demokratik ülkelerin olmazsa olmazı özgür basındır. Bunun savunucusuyuz. Medyanın ekonomik özgürlüğünü kazanması lazım. Gazeteci kardeşlerimizin maddi sıkıntılar içerisinde olduklarını biliyorum. Keşke daha reel daha sağlam kaynakları sağlayabilsek. Gazeteci geçim derdinde olmamalıdır. Geçim derdi ile yazmamalıdır. İnşallah yeni düzenlemelerle bu konuda daha güzel adımlar atarız.”

DEVEBOYNU: TOPLANTILARIMIZA YENİDEN START VERDİK
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, toplantıyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Manşet Gazetesi olarak hem köşe yazarlarımızla hem de şehrimizin siyasetçileri, bürokratları, belediye başkanlarıyla bir araya gelerek istişare ettiğimiz bir toplantı geleneği başlatmıştık. Böyle bir gündemimiz vardı. Ancak maalesef Covid-19 pandemisi dolayısıyla toplantılarımıza ara vermek zorunda kalmıştık. Bugün ise pandemiden ötürü ara verdiğimiz toplantılara yeniden başladık. Bu çerçeve de gerek köşe yazarlarımız gerekse de çalışanlarımızla birlikte akşam yemeğinde bir araya geldik. Misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

“TOPLANTILARDA ŞEHRİMİZİ KONUŞACAĞIZ”
Bundan sonraki süreçte de bu toplantılarımızı devam ettireceğiz. Bunun yanında yine şehrimizdeki siyasilerimizi, bürokratlarımızı da toplantılarımızda konuk edeceğiz. Toplantılarda şehrimizi konuşacağız. Şehrimizin ihtiyaçları neler, neler yapılması gerekir? Çalışan arkadaşlarımızın değerlendirmeleri, siyasetçilerimizle olan ilişkilerini konuşacağız.

YENİ DÖNEMDE SAHADA DAHA AKTİF OLACAĞIZ”
Tabii toplantımıza misafir olan İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç, Basın İlan Kurumu Müdürü Veysel Kara ile Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur Beye de çok teşekkür ediyoruz. Her şey Kahramanmaraş için. Bir önemli konu daha ise Manşet Gazetesi olarak 2022 yılının yol haritasını çizdik. Yeni dönemde hem Manşet Gazetesi hem Radyo Fresh olarak daha güçlü bir şekilde yayınlarımızı sürdürerek, sahada daha aktif olacağız.”

KANBUR: TOPLANTIYA KATILMAKTAN ÖTÜRÜ ÇOK MUTLUYUM
Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, şunları dedi: “Bende her şeyden önce bir eğitimciyim. Dolayısıyla basınla iç içeyim. Sabahları okuduğumuz Manşet Gazetesi’nin ne zorluklarla çıktığını biliyoruz. Burada işin mutfağında olan kardeşlerimizin verdiği emekleri biliyoruz. Toplantıda hem köşe yazarlarıyla hem de çalışanlarla hem şehrin hem de gazetenin durumuyla ilgili istişarelerde bulunuldu. Bunlardan önemlisi de Manşet Gazetesi gerçekten bir aile. Toplantıya katılmaktan ötürü çok mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

ERDOĞANYILMAZ: ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI İSTİŞARE ETTİK
Gazetemiz Köşe Yazarı Serdar Erdoğanyılmaz, şunları kaydetti: “Manşet Gazetesi Kahramanmaraş’ta kendini kabul ettirmiş bir basın kuruluşudur. Manşet Gazetesi köşe yazarları ve çalışanlarıyla birlikte olduk. Kahramanmaraş’ın genel sorunlarını kendi aramızda istişare ettik. Basının şehrimizdeki durumunu değerlendirdik ve bu vesile ile de Kahramanmaraş’ı daha güzel günlere nasıl taşırız bunu konuşmuş olduk. Bu konuda Manşet Gazetesi daima öncümüz olacak. Şehrin daha güzel günlere taşınmasında önemli bir rol oynayacak. İnşallah bu ekip çalışması daha uzun yıllar devam edecek.”

GÜVENÇ: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gazetemiz Köşe Yazarı İsmail Güvenç ise, “Manşet ailesi olarak bir araya geldik. Böyle bir toplantıda arkadaşlarla birlikte olmaktan onur duydum. Manşet Gazetesi şehrimizde önemli bir görev icra ediyor. Ümit ediyorum bu toplantılar artarak devam eder. Manşet Gazetesi gelişerek büyür ve güzel hizmetlere vesile olur. Emeği geçen başta İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz