Kahramanmaraş’ın en önemli değerlerinden biri olan dondurmayı yöreden yerele, yerelden bölgeye, bölgeden ulusala ve ulusaldan evrensele taşıma hedeflerine adım adım ilerleyen MADO, sosyal sorumluluk projelerinde de adından söz ettiriyor. Uzun yıllardır dondurma sektöründe Kahramanmaraş’ı başarıyla temsil eden MADO, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneksel hale getirdiği çocuklara yönelik etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda MADO’nun dünya markası olma yolunda ilk adımların atıldığı Yaşar Pastanesi’nde, 23 Nisan etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur tarafından çocuklara dondurmanın yanı sıra özel olarak hazırlanan kalem, tişört, boyama kitapları ve MADO madalyası hediye edildi. Etkinlikte miniklerin oluşturduğu halay ekibi izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken, MADO yaptığı duyarlı davranışından dolayı vatandaşlardan övgü aldı.

KAHRAMANMARAŞ’A ÖZGÜ 23 NİSAN’I KUTLADIK”

Düzenlenen etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyledi. 23 Nisan’ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yanı sıra Kahramanmaraş’ta dondurma mevsiminin de resmen başladığı tarih olarak bilindiğini ifade eden Kanbur, “Ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm çocuklarımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Allah bu bayramların tekrarını nasip etsin. Bunun yanında Kahramanmaraş’a özgü bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamak benim çocukluğumdan beri içimde kalan bir duyguydu. Biz Kahramanmaraşlılar olarak dondurma yemeye eskiden 23 Nisan’da başlardık. Belediye yasak koyardı, çocuklar hasta olur düşüncesiyle. Bu nedenle bize dondurma satışı yaptırmazlardı, fakat dondurmanın besleyici değerini tabi biz uzun yıllar anlatamadığımızdan böyleydi. O günden bu yana üstüne basa basa dondurmanın kışında yenilebileceğini anlattık. Ülkemize ve Kahramanmaraş’a çok uzun süre biz bunu anlattık. O yüzden 23 Nisan bizim için dondurmanın bir miladı. Sanki bahar gibi dondurma satışının da başladığı, heyecanlı bekleyişlerin yaşandığı bir dönemdi. Hem yaza hazırlık, yaz geldi dondurma satışları yapılacak diye algılanırdı. Tabi ki biz bunu Türkiye’ye anlatmamız biraz zor olsa da, çok zaman almış olsa da bunu anlattık. Yaz kış dondurmanın yenebileceğini anlattık. Bütün Avrupa ülkelerinde dondurma tüketimi Türkiye’den çok fazla. Bu da gösteriyor ki dondurmanın besleyici değerinin oldukça yüksek olduğunu. Bizde bunları anlata anlata dondurmanın kışın da yenilebileceğini anlattık. Tabi yine de dondurma için 23 Nisan bir milat. 23 Nisan’da dondurmaya başlanır, belediye bize izin verir, başlayabilirsiniz der ve sezonu açarız. Şimdide biz sezonu açtık” dedi.

MADO KAHRAMANMARAŞ’IN MARKASI”

MADO’nun tüm Kahramanmaraş halkının olduğunu dile getiren Kanbur, “Çocuklarımıza dondurmanın yanı sıra kalemler, tişörtler, boyama kitaplarının yanı sıra bizim madalyamızı verdik yakalarına takmaları için. Çünkü onlar da Kahramanmaraş’ın dondurmacı çocuğudur bizim yanımızda. Kahramanmaraşlı demek dondurmacı demektir, çünkü onlar bütün ülkede gezdiği yerlerde Kahramanmaraş’ın dondurmasına sahip çıkıyorlar. Zaten bizim MADO’ya da Kahramanmaraşlı sahip çıktı. Bu marka Kahramanmaraş’ın, biz her zaman söylüyoruz bizim değil, bizden çıktı, biz ancak neferiyiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz