KSÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Teknokent Genel Müdürü Mahit Güneş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılışta konuşan Vali Özkan, kentin bilim, ilim, kültür ve kalkınma alanında daha da ileriye taşınması açısından bu tür faaliyetlerin oldukça önemli olduğunu söyledi. “Bireysel, toplumsal ve şehir anlamındaki kalkınmamız için bu yarışmanın bilimsel anlamda, bilgi toplumunun oluşması konusunda hizmet etmesini diliyorum” diyen Vali Özkan, her konuda ilerlemek için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini kaydetti. Açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Rektör Niyazi Can ve Teknokent Genel Müdür Mahit Güneş’te birer konuşma yaptı.

28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Yarışması’nda Türkiye geneli 40 farklı şehirden, Meksika ve Tunus gibi diğer dünya ülkelerinden 100’ün üzerinde takım, 300’ün üzerinde ise başvuru oldu. Bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen oldukça ilgi geçen yarışmada 526 robotun yarışması bekleniyor.

KALKINMA EĞİTİM İLE OLMAKTADIR”
Kahramanmaraş ekonomik ve kültürel olarak nitelikli potansiyeli içinde barındıran bir şehrimiz” diyen Vali Özkan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu şehrimizin iyiliklerini ve güzelliklerini daha da ileriye taşımak hepimizin görevi. Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemizde diğer kamu kuruluşları ile beraber bunların alt yapısını iyileştirmeye çalışıyoruz. Elbette artık kalkınma: sosyal, bilimsel ve kültürel anlamda eğitim ile olmaktadır. Eğitime gönül vermiş hocalarımız ve öğretmenlerimiz ve özellikle gençlerimizin kendi alanlarında oluşturduğu katma değer gelecek nesillerimizin de güvencesi olacaktır. Hem şehrimizin bilim, ilim, kültür ve kalkınma alanında daha da ileriye taşıması açısından bu faaliyetlerin burada icra edilmesi önemli. Artık uluslararası rekabet gücümüzün arttırılması; günümüzde yapılması gereken alanlarda işi iyileştirme faaliyetleri ile olmaktadır. Bilgi toplumunun olması için bilgi toplumunun ötesinde olması gereken faaliyetler ile ilgili hep beraber el birliği yaparak çalışmamız lazım. Bireysel, toplumsal ve şehir anlamındaki kalkınmamız için bu yarışmanın bilimsel anlamda, bilgi toplumunun oluşması konusunda hizmet etmesini diliyorum.”

YAPAY ZEKA DEVRİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, insanlığın ve Türkiye’nin geleceği açısından yapay zeka devriminin çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Erkoç, “İnsanlığın ve Türkiye’nin geleceği için yapay zeka devrimi çok önemli. Bu konuda Kahramanmaraş’ta böyle bir yarışmanın düzenlenmesi de bizi çok mutlu etti. Geleceğimizi inşa yolunda bu yarışmaya katılan insanların bu konuda ilgisi olanların gayreti çok önemli. Bu konuda gayret eden arkadaşlarımız, geleceğimizi inşa yolunda çok önemli çalışmalar yapacaklar. Bizim daha güçlü geleceği yürüyebilmemiz için yapay zeka devriminde çok önemli adımlar atmamız gerek. Bu konuya gençlerimizin ilgisini çekmek için onları motive etmek anlamında Büyükşehir Belediyesi Olarak her zaman üzerimize düşen gayreti gösteriyoruz. Hayatımızı daha da kolaylaştırmak için şehrimizin marka değerini yükseltmek için, Büyükşehir Belediyesi olarak bizde hem Bilgi İşlem Daire Başkanlığı hem ARGE Başkanlığı olarak teknoloji ile yakinen ilgilenmekteyiz. Teknolojinin en son modellerini şehrimizde hayata geçirmek için çaba göstermekteyiz. Öğrencilerimizin çabasını çok önemsiyoruz. Sizlerin buradaki gayreti, çabası gelecekte çok önemli övgüye mahzar olacağı inancındayım. Hepinizin yanındayım. Yarışmaya dünyadan yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden katılımcılar var” ifadelerini kullandı.

ARGE ÇALIŞMALARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise şunları dedi: “Kahramanmaraş Doğu Akdeniz bölgesinde bulunan ve doğal zenginlikleriyle dikkat çeken Türkiye’mizin güzel illerinden biridir. İnşallah fırsat buldukça bu tür güzel etkinlikleri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. 26 yıllık geçmişinde önemli teknolojik gelişmeler kaydetti. KSÜ bugün itibariyle 11 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokul 3 enstitü, 5 rektörlüğe bağlı birim ve 19 araştırma ve uygulama merkezi, 36 bin öğrenci ile bin 300 öğretim elemanı ile faaliyetlerini sürdürüyor. KSÜ, kurulduğu günden beri bilim, teknoloji ve diğer projelerle amacına uygun çalışmalarını sürdürüyor. Bugün itibariyle de ARGE çalışmalarına çok önem veriyoruz. Teknoloji geliştirme çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bundan sonra daha da fazla önem vereceğiz.”

ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”
Son olarak Teknokent Genel Müdürü Mahit Güneş, “Kahramanmaraş’ımızda ilk defa düzenlenen bu yarışmanın gerek web sitesi üzerinden gerek sosyal medya üzerinden çok güzel geri dönüşler aldık. İnşallah bir sonraki yıl daha kalabalık bir şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Şu anda 4 kategoride yarışlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz