Üniversitenin kendi öz kaynakları ile Karacasu Kampüsü içerisine yaptırılan Akademi Kır Bahçesi, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile üniversite senato üyelerinin katılımıyla hizmete açıldı. Açılışta konuşan Rektör Can, “Burası düz bir alan değil, rampa bir alandı buraya üniversitemiz kendi imkânlarıyla, kendi personeliyle burada 6 ay kadar bir çalışma gerçekleştirdik ve bu hale getirdik” dedi.

“AMACIMIZ 3 KAMPÜSÜ TEK KAMPÜS HALİNE GETİRMEK”
Can, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Son iki ay içerisinde burası tamamlanmaya yaklaştı. Biz zaman zaman senato ve yönetim toplantılarını burada yapmaya başladık. Bugün 3.’sünü yaptık. Henüz resmi açılışını gerçekleştirmedik. Karacasu Kampüsünde 2 okulumuz vardı. Bu okulları Avşar Kampüsünde ki alana geçici olarak sıkıştırdık. Biz bu çocukları pandemi arifesinde büyük kampüsümüze taşıdık. Yine şehrimizin parlementerlerinin de katılımıyla yaklaşık 1,5 ay önce 2 Yüksekokulumuzla ilgili temelleri attık şu anda hızlı bir şekilde yükseliyor. 1 yıl içerisinde 1 tanesi 2 yıl içerisinde 2. Yüksekokulumuz hizmete gerecek. Bizim niyetimiz üniversitemizin hatta Bahçelievler’de ki 2 tane okulumuz var onları da orta vadede Avşar Kampüsüne taşıyarak en azından şehirdeki 3 kampüsümüzü tek kampüs haline getirmek. Ve böylece hem yönetim açısından hem de merkez kampüsümüzün laboratuvar, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif imkânları daha fazla olduğu için tüm öğrencilerimiz arasında adaleti de sağlamış olacağız.

“İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ İÇİN FEDAKÂRLIK YAPIYORUZ”
Şehrimizin Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesiyle 2. bir üniversiteye kavuştu. Biz zaten o üniversite kurulduğundan beri biz gereken fedakârlığı yapabiliriz dedik. Burada bizim 900 dönüm bir tapulu yerimiz var. Artı genişleme alanı da mevcut buranın. İstiklal Üniversitemiz isterse burayı, isterse Gaffarlı tarafındaki Üniversitemizin uhdesinde bulunan 450 dönüm yeri biz ‘İstiklal Üniversitemize verebiliriz’ dedik. Onlar istemeden bunu ifade ettik. Son 6 ay içerisinde onlardan talep geldi. Biz iki üniversite üst yönetimi olarak aramızdaki protokolü yaptık. Şimdi bunun Ankara’da teyit edilmesi gerekiyor. Nitekim geçen hafta 3 Bakan Yardımcısı şehrimizin Valisi, Belediye Başkanı ve 2 Rektörün katılımıyla bir toplantı yapılacaktık. Ancak Türkiye’deki bu yangın nedeniyle toplantı ileri bir tarihe ertelendi. O toplantıdan sonra burası kesin olarak Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne devredilmiş olacak. Biz burada 21 yataklı küçük bir otelimiz var. Artı kuyumculukla ilgili 3’te modelleme merkezimiz var. Bu 2 yapının karşılığı şehirde ya da Avşar kampüsünde oluşuncaya kadar bu 2 yerin kontrolü ve işletilmesi bizde kaldı. Ama tapularını onlara verdik.

“ÇOK CÜZİ BİR MİKTARLA BURAYI GÜZEL BİR YER HALİNE GETİRDİK”
Bunun bir benzeri Avşar Kampüsü’nde ya da şehrimizde üniversitemizin işletebileceği ya da işletmek üzere verebileceği otel ya da böyle bir alan bize tahsis edildiği takdirde veya biz oluşturduğumuz takdirde bu alanları tamamen Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne devredeceğiz. Burada 2 bin metrekare alan var. Burası düz bir alan değil, rampa bir alandı buraya üniversitemiz kendi imkânlarıyla, kendi personeliyle burada 6 ay kadar bir çalışma gerçekleştirdik ve bu hale getirdik. Tabii bir özel sektöre burayı bir kır düğünü salonu haline getir deseydik herhalde bizim harcamamızın bizim hesaplamalarımıza göre an az 4-5 katı bize bir maliyet getirecekti. Kendi kaynaklarımızla kendi personelimizle burayı çok cüzi bir maliyetle bu hale getirdik.” Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz