12 Şubat 1999 yılında Türkiye’nin ve Antalya’nın en gözde ilçelerinden biri olan Alanya’da kurulan, kurulduğu günden bu yana da başarılı çalışmalara imza atan Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, yaklaşık 10 bin Kahramanmaraşlının yaşadığı Alanya’da hemşeri dayanışmasının en büyük örneğini sergiliyor.

ALANYA’DA ÖRNEK HEMŞERİ DAYANIŞMASI
Başkanlık görevini İsmail Demir’den devralan ve 3 yıldır gerek sosyal gerekse de kültürel birçok etkinlik düzenleyerek, gurbetteki Kahramanmaraşlıları bir araya getiren Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Maraşlıoğlu, Kahramanmaraş ruhunu, geleneğini, sevdasını yaşatmak adına çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.

KMBGC HEYETİNİ MARAŞLIOĞLU KARŞILADI
Bu çerçevede Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ne Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fiskeci, Erdal Kır, Faruk Aktemur, Genel Sekreter Mahmut Beyaz ile cemiyet üyeleri Emre Akkış Mehmet Bağlar, Mesut Benli, Gökhan Şahin ve Yaşar Erikli’den oluşan KMBGC Heyetini Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Maraşlıoğlu karşıladı.

MARAŞLIOĞLU: TEK SEVDAMIZ KAHRAMANMARAŞ
Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette bir yandan hemşeri hasreti giderilirken, bir yandan da Kahramanmaraş’ın değerini artıracak çalışmalar için istişareler yapıldı. Ziyaret sonrası konuşan Dernek Başkanı Orhan Maraşlıoğlu, tek sevdalarının Kahramanmaraş olduğunu söyledi. Alanya’da hemşerileri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek adına çaba harcadıklarını dile getiren Maraşlıoğlu, “Alanya da yaşayan hemşerilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek için çaba harcıyoruz. Alanya da yaşayan ekmeğini burada kazanan çok sayıda Kahramanmaraşlı kardeşimiz var. Birçoğumuz birbirimizi tanıyoruz ve sık sık bir araya geliyoruz. Derneğimiz uzun zamandır hemşerilerimize hizmet veriyor. Bu bir bayrak yarışı ve bayrağı daha yukarılara taşımak için yönetim kurulumuz ve üyelerimizle özveri gösteriyoruz. Bu zamana kadar emek veren, hizmet eden tüm başkanlarımıza ve yönetimlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulumuz ve bir birine sımsıkı bağlı olan hemşerilerimizle çok önemli projelere imza atarak, beraberliğimizi güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

“HEMŞERİLERİMİZİN ZİYARETLERİ BİZLERİ MUTLU ETTİ”
Ziyaretle ilgili de konuşan Maraşlıoğlu, “Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Arslan Deveboynu ve yönetimini Alanya’da ağırladığımız için oldukça mutluyuz. Gazeteci hemşerilerimizin bizleri gurbette hatırlaması ve ziyaret etmesi bizi ziyadesiyle gururlandırdı. Güzel bir ortam oluştu. Kahramanmaraş’ı konuştuk ve hasret giderdik. Başkan Arslan Deveboynu nezdinde KMBGC Heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz