İlçesini yeniliklerle buluşturarak, vatandaşlarının yaşam standartlarını her bir projesi ile üst seviyelere çıkaran Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, eğitimden kültüre birçok ihtiyacın giderilebileceği Sosyal Tesisi, Dereli Mahallesi’nde hizmete açtı.

BİLGİYE ERİŞİM KOLAYLAŞACAK’

Açılan tesis ile kırsal alanda bulunan vatandaşların bilgiye erişimlerinin kolaylaşacağını belirten Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, “Göreve başlayalı tam bir hafta oldu ve Kahramanmaraş’ta olmaktan buraya hizmet etmekten ayrı bir onur duyacağım. Her zaman doğru yolda doğru işlerde, hayırlı işlerde hep birlikte çalışmak üzere kapımız her zaman açık. Tüm Kahramanmaraşlı ve Dulkadiroğlu ilçemizin sakinlerinin hepsine sevgi ve saygılarımı ifade etmek isterim. Açılışını yaptığımız tesisimiz sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir tesistir. Kırsal alandaki nüfusun bilgiye erişimi kent ile kırsal alandaki bir takım dengesizliklerin giderilmesi ve fırsat eşitliği bakımından çok önemli bir hizmettir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın gençlerimizin en önemlisi de çocuklarımızın bilgiye erişimini, bir arada bulunmalarını, sosyalleşmelerini, doğru yolda güzel işlerde buluşmalarını sağlayacak inşallah. Onların geleceğe hazırlanmalarında çok önemli bir vazifeyi ifa edecek” dedi.

ALT YAPI TAMAM SIRA…

İlçesinde öncelikle alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ve hemen akabinde ise, bu tür projeleri hayata geçirdiklerini belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Yaklaşık 3 yıldır Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilçemizin standartlarını yükseltme adına çeşitli çalışmalar yapmaktayız ve artık Dulkadiroğlu ilçemiz bir yerden bir yere geldi” diye konuştu. Başkan Okay, şöyle devam etti: “Tesisimiz inşallah mahallemize ve bölgemize hayırlı olur. Yaklaşık 3 yıldır Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilçemizin standartlarını yükseltme adına çeşitli çalışmalar yapmaktayız ve artık Dulkadiroğlu ilçemiz bir yerden bir yere geldi. Bunu herkes çarşıda, pazarda, kırsal alanda merkezde ve ticari faaliyetlerinde görmekte. Seçim sürecinde sizlerle paylaştığımız bir slogan vardı. Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın olacak, Dulkadiroğlu değerlenecek kıymetlenecek demiştik. Şu anda da hepiniz 3 yıldan su yana Dulkadiroğlu’nun taşının toprağının altın olduğunu görmektesiniz. Bu bölgede ki bütün mülklerimizin değeri 10 kat arttı. Bunun sebebi ise bu bölgelere yapmış olduğumuz alt yapı yatırımlarıdır. Şu anda da alt yapıda artık bir yerden bir yere geldik. Artık üst yapı ile ilgili çalışmalarımız neticelenmekte ve bu üst yapı ile ilgili çalışmalarımızın meyvelerini almaktayız.”

ÇOK AMAÇLI TESİS

Vatandaşların hizmetine açılan tesisin birçok alanda kullanılabileceğine işaret eden Başkan Okay, “Dereli Mahallemizde bu bölgemizin ihtiyacını görebilecek gerektiğinde taziye evi olarak kullanılabilecek, gerektiğinde düğün salonu olarak, kurs merkezi, etüt merkezi, kuran kursu olarak kullanılabilecek ve çeşitli toplantı ve organizasyonların yapılabileceği içerisinde küçük bir kütüphanesi bulunan güzel bir tesisi mahallemize ve bölgemize açtık. Tesisimizle birlikte artık Dereli Mahallemizde de çok az yapacağımız iş kaldı. Sezonun sonunda yapacağımız bir bin metrelik asfalt yolumuz, bağ bağlantıları ve mahallenin içerisinde ufak tefek eksikliklerimiz var. Çok şükür mahallemiz bir yerden bir yere geldi. Hem biz hem büyükşehir belediyemiz buralara çeşitli yatırımlar yaptı ve artık mahallemiz şehir merkezinde ki mahalle standartlarında ki bir mahalle haline geldi” açıklamasını yaptı.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz