Bu yıl 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin katılım sağladığı Liseye Geçiş Sınavı’nda 36 farklı ilden 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Kahramanmaraş Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Özge Alan da sınavda tam puan alma başarısı gösteren öğrencilerden olurken, bu kapsamda Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, gösterdiği başarıyla Kahramanmaraş’ın ve Onikuşubat’ın gururu haline gelen Alan’ı Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, hocaları ve ailesiyle birlikte makamında ağırladı. Öğretmen Hasan ve Melek Alan çiftinin en büyük çocuğu olan Alan’ı başarısından dolayı tebrik eden Keçeli, Alan’ı ödüllendirerek başarılarının devamını diledi. Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de Özge’ye altın hediye etti. 

“MİLLETİMİZE KARŞI HAYIRLI VE FAYDALI BİR İNSAN OLMASINI DİLİYORUM”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Serkan Keçeli, şunları söyledi: “Bugün Türkiye birincilerinden birisi olan şehrimizin, ilçemizin gururu Özge kızımızı ağırladık, Özge kızımızla tanıştık. Büyük fedakarlıklar, büyük gayretlerle başta ailesi olmak üzere öğretmenlerinin çabalarıyla ve tabii ki kendi çalışmasıyla güzel başarı bir elde etmiş. Evladımıza şimdiden ömrü boyunca başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. İnşallah nice başarılar kendisiyle birlikte hep devam etsin diliyorum. Önce ailesini sonra da milletimize karşı hayırlı ve faydalı bir insan olmasını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen tabii ki başta kendisi olmak üzere ailesini ve Yunus Emre Ortaokulu’muzun tüm idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.”

“AYNI BAŞARIYI ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise şu ifadelere yer verdi: “Yüzbinlerce öğrencinin sınava girdiği bir Liseye Geçiş Sınavı’nda Özge kızımız ilimizi başarıyla temsil etmiş durumdu. Biz kendisini tebrik ederken, tabii ki bu emeği geçen başta anne ve babası, öğretmenlerimiz, okul idarelerimiz onlara da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Evladımıza da inşallah bundan sonraki eğitim öğretim hayatında aynı başarıyı artırarak devam edeceğine inanıyoruz, tekrar tebrik ediyorum.”

Başarısının büyük bir gurur olduğunu ifade eden Türkiye 1.’si Özge Alan da başarısında emeği olan herkese teşekkür etti.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz