Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği’nde geçtiğimiz hafta Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanırken, uzun bir süredir KASİAD Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde sürdüren, bu doğrultu da ekibiyle birlikte sayısız çalışmalara imza atan Ali Arpasatan, genel kurulda görevini Mikail Utlu’ya bıraktı. KASİAD hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurulda “Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği” olan ismin, toplumsal ve kurumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacı ile “Kahramanmaraş Sanayici ve İş insanları Derneği” olarak değiştirilmesi oybirliği kabul edildi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ÖZEL BİR GAYRET SARF ETTİK”
Genel Kurulda konuşan Ali Arpasatan, şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik şehrimiz için çok önemli bir olgu. Geçtiğimiz dönemlerde KASİAD olarak kentimizde birlik ve beraberlik için özel bir gayret sarf ettik. Ancak gelinen noktanın yetersiz olduğunu itiraf etmek istiyorum. Bu kültürün sadece KASİAD’ın değil, bu şehre bağlı tüm kurumların önceliği olması gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz biliyoruz ki kentimiz zaman zaman birlikte hareket etme konusunda zafiyetler yaşamaktadır. Nitekim bu durum, güçlü bir kent lobisi oluşturmamıza engel olmaktadır. Bürokrasi ve siyaset ile üst düzey iletişim kurmak, biz iş insanları için yeni işletmeler kurmak kadar önemlidir. Birçoğu KASİAD çatısı altında tanışan gençlerimize, bu konuda seslenmek istiyorum; Sizler, bunu yapabilecek kabiliyete ve donanıma sahipsiniz. Başarılı olacağınıza inancım tamdır.

SÜREKLİ IRK VE İNANÇ ODAKLI SİYASET KONUŞUYORUZ”
Daron Acemoğlu der ki; Geliri belli bir seviyeye yükseltmeden, kitlelerin zihinlerini ırk ve inanç odaklı siyasetten bağımsızlaştırmak mümkün görünmüyor. Gelirimiz düşük olmalı ki sürekli ırk ve inanç odaklı siyaset konuşuyoruz. Aslında üretimi de dolayısı ile geliri de arttıracak olan sizlersiniz. Ülkemizi, bu sığ siyasetten kurtaracak olan yine sizlersiniz.

YATIRIMLARI ARTIRMAK İSTİYORUZ FAKAT ZORLUKLAR VAR”
Bunun bilincinde olan bizler, yatırımlarımızı arttırmak istiyoruz fakat bazı zorluklarla da karşı karşıyayız. Son yıllarda yaşadığımız finansal istikrarsızlık, uzun vadeli finansman şansımızı elimizden almıştır. Kurlar ve faizin birlikte yükselmesi, merkez bankamızın bağımsızlığını yitirmesinin acı bir sonucudur. Hukuk davalarının ortalama yedi yıl sürmesi ve nitelikli işgücü eksikliği motivasyonumuzu bozmaktadır. Tüm bunların sonucu olarak yatırımlarımız azalmış, işsizlik artmıştır. Dilerim, bizi yönetenler bu yapısal sorunlarımızı dikkate alır, eğitim, ekonomi ve hukuk konularında gerekli adımları atarlar.”

GİDECEK DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR”
KASİAD’ın Yeni Başkanı Mikail Utlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçmiş dönemlere şöyle bir baktığımda, KASİAD olarak birçok alanda şehrimizin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunduğumuzu, gönül rahatlığı ile ifade edebilirim. Ancak şehrimiz için gidecek daha çok yolumuzun olduğunu ve iyinin her zaman daha iyisinin olabileceğinin de farkındayım.

OYUNUN KURALLARI DEĞİL, KENDİSİ DEĞİŞTİ”
Hepimizin malumu ve günceli olduğu üzere, global anlamda etkisini gösteren pandemi koşulları ve bu koşulların getirmiş olduğu, iş ve sosyal alanda kalıtsal değişiklikler, halihazırda var olan dinamik koşulları geri dönüşsüz bir şekilde evirmiştir. Değişimin hızı geometrik olarak artmış, Oyunun kuralları değil oyunun kendisi değişmiş, değişimi yönetmek her zamankinden daha zorlu ve kaçınılmaz hale gelmiştir. Tam da bu noktada uluslar düzeyinde kartların yeniden dağıtıldığı, güç dengelerinin yeniden belirlendiği, tehditlerle beraber ciddi fırsatlarında bulunduğunu görmekteyim.

YENİ KONUMUMUZU KENDİMİZ BELİRLEYECEĞİZ”
Bahsettiğim fırsatlardan en belirginleri: Tüm sektörlerde, ülkelerin kendi kendine yeterlilik kavramını sağlayacak şekilde sanayileşme politikalarının belirlenmesi. Tedarik zincirlerinin yeniden tasarlandığı ve lojistik hatlarının yeniden çizildiği bu süreçte yolların kesişim ülkesi Türkiye’nin bölgesel bir üretim ve bağlı olarak ihracat üssü olma potansiyeli bulunmasıdır. Ülkemiz için öngördüğüm fırsatların realize olması ancak şehirler bazında doğru politikalar üretilmesi ve bu politikaların yerli - milli kurum ve KASİAD gibi güçlü, inançlı, değerlerine bağlı, özverili ve gayretli sivil toplum kuruluşlarının varlığıyla mümkün olabilecektir. Özetle; şehir olarak ve ülke olarak, yeni konumumuzu kendimizin belirleyeceği bilinci ile hareket ettiğimizde ve yeterli çabayı gösterdiğimizde önümüzde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

ANA MİSYONUMUZ DEĞİŞİME LİDERLİK ETMEK OLACAK”
KASİAD olarak siz değerli çalışma arkadaşlarım adına şu sözleri vermek istiyorum: Milli ve manevi değerlerimizden ve etik ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Memleketimizin ve ülkemizin menfaatleri için üzerimize düşen görevi titizlikle yerine getireceğiz. Değişime liderlik etme ana misyonumuz olacaktır.”

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
Genç KASİAD’ın Yeni Başkanı İsmail Dinçer ise, “Genç KASİAD kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte yeni dönemdeki başlıca hedeflerimiz şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına elimizden geldiğince katkı sağlamak, aile şirketleriyle ilgili projelere devam ederken start-up dünyası ve nitelikli yatırımcılık hakkında farkındalık yaratmak ve küresel iklim sorunlarına dikkat çekmektir. Umarım bizden öncekilerin yaptığı gibi bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza iş dünyamıza ve kentimize daha faydalı bir KASİAD bırakmayı başarırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz