Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KMSOB)’a bağlı Kasaplar Odası Olağan Kongre’si yoğun katılımla gerçekleşti. Özel bir salonda düzenlenen kongreye 216 üyenin tamamı katılırken, adaylardan Abdulkadir Arifoğlu 89, Mehmet Uyduran ise 126 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı. Buna göre Kasaplar Odası’nın yeni başkanı Mehmet Uyduran oldu.

Bugün sabah saatlerinde özel bir salonda düzenlenen Kasaplar Odası’nın Olağan Kongre’si ilk olarak divan seçimi ile başladı. 2 adayın yarıştığı kongrede divan heyeti başkanlığına Ömer Özkan, üyeliklerine ise Mesut Şahinkanat, Ali Gürsoy ve Yavuz Ayvacı getirildi. Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kongre, genel kurula yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, gelir-gider bilançosunun ele alınması ve tahmini bütçe ile yeni dönem çalışma programının görüşülmesiyle devam etti. Raporların oy birliği ile kabul edilmesinin ardından eski başkan Abdulkadir Arifoğlu ve Mehmet Uyduran bir konuşma yaptı.

ESKİ BAŞKANA 37 OY FARK ATTI

Yapılan seçim sonrası 216 üyenin 126’sının oyunu alan Mehmet Uyduran, Kasaplar Odası’nın yeni başkanı oldu. Eski başkan Abdulkadir Arifoğlu ise 89 oyda kaldı. Mehmet Uyduran, başkan olmasının ardından salonda uzun süre alkışlandı. Burada kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Uyduran, “Ben yok, biz varız” düşüncesiyle hareket edeceklerini ve her zaman üyelerin yanında olacağını söyledi.

UYDURAN’IN YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Mehmet Uyduran (Başkan), Savaş Ayvacı, Alim Atıcı, Ejder Togay, Mustafa Özdemir, Fatih Mehmet Gürsoy, Ömer Burçak.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Cevdet Gül, Yemliha Güneş, Hacı Arif Aktaş, Emrah Biricik, Erdoğan Yabacı, Mustafa Gelebek, Süleyman Arık.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz