Kasaplar Odası Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Kahramanmaraş Kasaplar Odası başkanvekili Mehmet Uyduran, göreve getirilmesi halinde yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi. Mehmet Uyduran’ın adaylığını açıkladığı toplantıya çok sayıda kasap esnafı da katılarak destek verdi. Mevcut Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Arifoğlu’nun vekili olduğunu belirten Uyduran, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından alınacak karar ile Ocak ayında yapılacak olan seçimde aday olduğunu ve kasapların desteğini beklediğini söyledi. Başkan olması halinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler veren Uyduran, geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan “Ucuz Et” projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

13 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE HAC ORGANİZASYONLARI YAPTIK”

13 yıldır Kasapoğlu Şirketi olarak başarılı bir şekilde hac organizasyonlarını yaptıklarını dile getiren Mehmet Uyduran, kasap esnaflarının sorunlarını bildiğini ve problem çözen genç bir ekip kuracaklarını söyledi. Uyduran, “2018 yılı Ocak ayında yapılacak olan Kasaplar Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nda, Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanlığı görevine yönetimimizle birlikte adaylığımızı açıklamış bulunuyoruz. Kasap esnafı kardeşlerimizin bütün haklarının korunmasının yanında genç ve dinamik bir kadro ile iş yapan, iş üreten, problem çözen iyi bir ekip olacağız İnşallah. Kasaplar Odası olarak memleketimize hayırlı hizmetler vereceğiz. Bunu 13 yıldan bu yana yapmış olduğum Kasapoğlu şirketi hac organizasyonlarında yurt dışındaki esnaflarımızın yakından bildiği gibi en iyi şekilde orada başardık. İnşallah burada da Kasaplar Odası Başkanı olarak bu sancağı teslim aldığımızda genç yönetimimiz ve ekibimizle birlikte başarıyla bu sancağı taşıyacağımıza inanıyorum. Nasip olursa İnşallah bu mübarek yarışta göreve talibim” şeklinde konuştu.

ÜYE SAYISINI 160’DAN 218’E ÇIKARTTIK”

Kasaplar Odası’nın 160 olan üye sayısını 218’e çıkarttıklarını vurgulayan Uyduran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan “Ucuz Et” projesinin kasaplara sıkıntı verdiğini fakat ilerleyen dönemde lehlerine döneceğini tahmin ettiğini söyledi. Uyduran, “Kasaplar Odası olarak Abdulkadir Arifoğlu ile çıktığımız bu yolda mevcutta şuan başkan vekiliydim, 160 üyemiz vardı. Kişisel olarak biz bu üye sayısını 218’e çıkarttık. Hükümetimizin ucuz et projesi hakkında tabi ki devletimiz büyüğümüzdür, bu proje kasaplara şuan sıkıntı vermesine rağmen ilerde bizim lehimize dönecektir diye düşünüyorum. Burada devletimiz şuan gerek kasaplar gerekse de hayvancılar olarak bir ayar veriyor. Marketlere çok fazla aşırı bir talep yok, ama proje sonrası kasap arkadaşlarımız indirime gittiler. Pahalı aldığımız için pahalı veriyorduk ama şuan piyasalarda bir düşüş var. Satışlarımızda da kasaplarımız devletimizin önerilerine uydu. Daha iyiye gideceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ta Kasaplar Odası olarak en büyük sıkıntılarının kasaplardaki birlik ve beraberlik olduğunun altını çizen Uyduran, konuşmasını şu şekilde tamamladı,“Göreve geldiğimiz zaman kardeşçe toplantılarla birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız. En önemli sorunumuz alttan eleman yetişmiyor şuan da sadece ailelerden olanlar kalıyor. Çırak ve kalfa yetişmemesinin yanında birde bu işin içine marketlerin de girmesiyle birlikte geleceğimiz sıkıntılı. Bu noktada devletimizden destek bekliyoruz. Bu küçük esnaflar ve kasaplar ölürse marketler çözüm değildir bence. Biz birlik olduğumuz müddetçe bizim kasaplığımız devam eder. Yerel kasaplar olarak marketlerle baş edecek gücümüz var.”

(Haber: Aziz ÇEVLİK)


 


 

Editör: Mahmut Beyaz