Eşinin Kahramanmaraşlı olması sebebiyle memleketi olan Trabzon’dan Kahramanmaraş’a gelen Asiye Özkan, geldiği günden bu yana Karadeniz’in kendine has mutfağını Kahramanmaraşlılara sunuyor. İşyerini KOSGEP’ten aldığı destek sayesinde açan ve mütevazi işyerinde on parmağında on marifetle bin bir çeşit yemek yapan Özkan, ağırladığı misafirlerine hem samimi bir ortam sunuyor hem de hayalini gerçekleştiriyor. ‘Asiye’nin yeri’nin bir aile yeri olduğuna dikkat çeken Özkan, “Lüks bir yer olsun istemedim. Ortamın samimi olmasından yanayım. İnsanlar burada istedikleri şeyleri kendi kendilerine alabiliyorlar. Bu çok güzel bir şey. Kahramanmaraşlılara Karadeniz mutfağını sevdirdim diye düşünüyorum. İşyerimize tüm Kahramanmaraşlıları bekliyorum” şeklinde konuştu.

“ÜRÜNLERİMİZİN TAMAMI TRABZON’DAN GELİYOR”
Ürünlerin tamamının Trabzon’dan geldiğini ifade eden Özkan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Buraya Trabzon’dan geldim. Aslen Trabzonluyum ve orada yaşıyordum. Eşimin Kahramanmaraşlı olmasından dolayı Trabzon’dan buraya taşındık. Bu yeri açma fikri benden çıktı. KOSGEB desteğiyle açtım. İlk açtığım zamanlar bazlama, gözleme, ev yemekleriydi. Sonra Ökkeş Bey ile tanıştım. Benden Karadeniz Mıhlaması yapmamı istedi. Malzemelerimi Trabzon’dan getirtiyorum. Saray Mantısı adını verdiğim ıspanaklı yemeği yapıyorum. Karadeniz’e özgü ev yemekleri yapıyorum. Örneğin bazlamamız 1 hafta kalsa bile kurumuyor. Tamamen doğal, hiçbir katkısı yok. Öğrenciler de gelir buraya büyükler de ama öğrenciler daha ağır basıyor. Aileleri yanlarında olmadığı için yardımcı oluyorum. Geri dönüşlerimiz iyi. Herhangi bir kötü yorum almıyorum. Genellikle beğeniliyor.”

“MÜŞTERİNİN TALEBİNE GÖRE YEMEK YAPIYORUZ”
Müşterilerin talebine göre yemek yaptıklarını aktaran Özkan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Her şey eşimin bilgisi dâhilinde oldu. Kendisi böyle bir işi yapmak istedi. Ben de ona destek vermek istedim ve her zaman yanındayım. Müşterinin talebine göre yemek yapıyoruz. Başlarda bazlama, gözleme ve tost üzerineydi. Sonra açık ekmek, içli köfte, mantı, mıhlama, serpme kahvaltı gibi çeşitleri de menüye ekledik.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz