Kahramanmaraş’ta bilgisayar ve iletişim sektöründeki çalışan vatandaşların meslekî ve teknik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla harekete geçen Gençlik Gelişim Hareketi Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı ve iş insanı Mustafa Dizibüyük, Bilgisayar Teknolojisi ve İletişimciler Odası kurulması için çalışmalarına hız kazandırdı. Bu bağlamda Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu ile görüşen Dizibüyük, odanın kurulması noktasında önemli bir adım attı. Şu anda bilişim ve iletişim çağında olunmasından dolayı bilgisayar ve iletişim sektöründeki esnaflara ait bir odanın bulunmasının şart olduğunu dile getiren Mustafa Dizibüyük, kuruluş için bir an evvel 500 imzanın toplanması gerektiğini vurguladı. Dizibüyük, “Tüm bilişim ve iletişimci esnaflarımızın bir an evvel bizimle irtibata geçmesini bekliyoruz” dedi.

“MESLEKÎ FAALİYETLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK BÖYLE BİR MESLEK ODASI KURULMASINA KARAR VERDİK”

Odayı neden kurmak istediklerini anlatan Dizibüyük, “Esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak istiyoruz. Bunun yanında meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak ve bu maksatla böyle bir meslek odası kurulmasına karar verdik” dedi.

“ESNAFLARIMIZDAN DESTEK VERMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Şu anda bilişim ve iletişim çağında olunduğunu bu anlamda birden fazla proje ve programa yönelmek istediklerini belirten Dizibüyük, “Bilgisayar ve iletişim sektöründeki esnaflarımızın elektrikçiler ve bobinajcılar odasına kayıtlı. Kendi odaları bulunmadığı için birçok projeden mahrum kalan bilgisayarcılar ve telefoncular var. İlgili esnaflarımızdan odanın kurulması yönündeki hareketimize destek vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok telefoncu esnaflarımızın Attarlar Odasına kayıtlı olduğunu da dile getiren Dizibüyük, Yönetim kurulunu da bilişim ve iletişimcilerden oluşturacağını belirtti.

“ŞİMDİDEN KAHRAMANMARAŞ’IMIZA VE BU ALANDAKİ ESNAFLARIMIZI HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Kendilerine ait olarak kurulacak odanın birçok faydası olacağını ifade eden Dizibüyük, Eğer hedeflendiği gibi esnaf odasının kurulumu gerçekleşirse, Kahramanmaraş’a bilişim kent gibi bir yapıyı getireceğiz. Bilişimcileri ve iletişimcileri bir arada buluşturacak ve seminerlerin firma tanıtımlarının daha rahat bir şekilde yapacağız. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitelerimizle koordineli çalışarak bu sektörlerde alttan personel yetiştirmeyi planlayacağız. Şimdiden Kahramanmaraş’ımıza ve bu alandaki esnaflarımızı hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz