Son bir yıl içinde Kahramanmaraş, eli kanlı terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında vatanı uğruna 20 kahraman evladını şehit verdi.
Gün geçmiyor ki şehit haberi gelmesin. Gün geçmiyor ki, televizyon ve gazetelerde şehit cenazesi önünde ağlayan analar, babalar, eşler, çocuklar görmeyelim. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmak isteyenler Güneydoğuda ki terör sorununu istemeyen insanlar gün yüzüne çıkmasıyla bu olaylar tekrar başladı. Bölgenin; Irak Suriye'nin durumu bu ülkeyi ateş çemberine sokmak adına faaliyetlerine tekrar başladı. Özellikle terör örgütünün sözcüsü siyasetlerin kışkırtıcı hareketleri ile ülke terör anlamında tamamen farklı bir yere doğru gitmeye başladı. 2015 yılının ikinci döneminden sonra Türkiye için son yılların en kanlı terör olaylarının yılı oldu. Türkiye Kahramanmaraş olarak ta bu bölgede en çok şehit veren illerden bir tanesi oldu. Bu süreçte Kahramanmaraş'a geçtiğimiz Nisan ayından bu yana 20 tane şehidimiz geldi. 9 polis memuru 11 tanede Türk Silahlı kuvvetleri mensubu askerimiz şehit oldu. Manşet Gazetesi olarak son bir yıl içinde Kahramanmaraşlı şehit düşen asker ve polislerimizin nerede ve nasıl şehit düştüğünü araştırdık.
İşte son bir yıl içerisinde şehit düşen 20 kahraman evladımız…
Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün- (Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin karayoluna döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit oldu. Afşinli 20 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Bıçakçı- (Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit oldu. Andırınlı 25 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz- (Lice- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Ziyaret Köyü yakınlarında, yol güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit oldu. Kahramanmaraşlı 23 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Bağcı- (Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit oldu. Türkoğlu İlçesi’nden olan 23 yaşında ki şehit, bekârdı.)
Şehit Jandarman Uzman Çavuş Adem Aktaş- (Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ‘Bayrak12′ operasyonu sırasında operatörlüğünü yaptığı iş makinesine PKK`lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralandı ve tedavisinin sürdüğü GATA`da şehit oldu. Elbistanlı olan 25 yaşında ki şehit, bekârdı.)
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Gökçeli- (Diyarbakır'daki jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit oldu. Andırınlı ı olan 26 yaşında ki şehit, bekârdı.)
Şehit Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı- Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında bir eve döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Kahramanmaraşlı olan şehit, evli ve bir çocuk babasıydı.)
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe- (Şırnak'ın İdil ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Afşinli olan 23 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hamza Kıraç- (Yozgat'ta hükümlü nakli sırasında cezaevi aracının devrilmesi sonucu şehit oldu. Göksunlu 27 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu- (Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerin açtığı keskin nişancı ateşiyle şehit oldu. Andırınlı olan 26 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya- Afşin-Bekâr (Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin bir binaya yerleştirdikleri el payımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit oldu. Afşinli olan 24 yaşındaki şehit bekardı.)
Şehit Başkomiser Mehmet Parlak- (Iğdır'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit oldu. Göksunlu 32 yaşında ki şehit evliydi.)
Şehit Polis Memuru Nurettin Ademoğlu- (Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu yaralandı ve 39 gün sonra GATA’da şehit oldu. Pazarcıklı olan 46 yaşında ki şehit evli ve 3 çocuk babasıydı.)
Şehit Polis Özel Hareket Ahmet Unkun- (Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu ağır yaralandı ve 11 gün boyunca tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu. Kahramanmaraşlı olan 23 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Polis Memuru Ahmet Çiftaslan- (Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olayda şehit oldu. Kahramanmaraşlı şehit Çiftarslan 41 yaşında idi.)
Şehit Polis Memuru Mustafa Katırlı- (Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit oldu. Pazarcıklı 26 yaşında ki şehit bekârdı.)
Şehit Polis Memuru Ömer Faruk Sayıl- (Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerde girdiği çatışmada şehit oldu. Kahramanmaraşlı olan 27 yaşındaki şehit evli ve 2 çocuk babasıydı.)
Şehit Polis Memuru Emre Beker- (Şırnak'ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit oldu. Aslen Çorumlu olan 28 yaşında ki şehit evliydi.)
Şehit Polis Memuru İsrafil Kargı- (Nusaybin'deki operasyonlar sırasında dün 5 askerle birlikte şehit oldu. Elbistanlı olan 28 yaşında ki şehit evliydi.)
Şehit Polis Memuru Serkan Yılmaz- (Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında başından vurularak ağır yaralandı ve tedavi görmek için kaldırıldığı GATA’da şehit oldu. Türkoğlu İlçesi’nden olan 25 yaşında ki şehit bekârdı.)
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz