Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kahramanmaraş'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Bakan Ünal, "Kahramanmaraş önümüzde ki 4 yılda büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor" dedi.

Allah'ın verdiği nefesi milleti ve ülkeyi ayağa kaldırmak için kullanacaklarını söyleyen Bakan Ünal, "Biz Allah'ın bize verdiği nefesi acelemiz var diyerek her bir saniyesini boşa geçirmeden bu milleti bu ülkeyi ayağa kaldırmakla sorumlu olanlarız. O yüzden biz birbirimizin yanındayız. Bugün güzel bir gün burada ki çoşku, burada ki heyecan, burada ki birlik ve beraberlik kardeşlik insanın kalbinde güzel duygulara kapı açıyor. 1 Kasım hamd olsun hepimiz için yeniden bir bismillah oldu. Kahramanmaraş önümüzde ki 4 yıl inşallah büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. Bugüne kadar bu yolu yürüyenlerden ve bu bayrağı buraya getirenlerden Allah razı olsun. İnsan içinde yaşadığı şeyi bazen anlamaz. Bazen tanımlayamaz ama şundan emin olun ki büyük bir tarihi değişime şahitlik ediyoruz" şeklinde konuştu.

'2 HENDEKLE TÜRKİYE'Yİ BÖLEMEZLER'

Kahramanmaraş'ın kendisini en iyi anlayan şehirlerden olduğunu söyleyen Bakan Ünal, bu topraklarda her zaman kardeşliğin, sevginin, birliğin, beraberliğin olduğunu vurguladı. Iki tane hendek kazarak ülkeyi böleceklerini zannedeeklerini ifade eden Ünal, şunları kaydetti: " 13 yıldan beri yaşanan bu değişim şimdi yeni bir evreye giriyor. Her seferinde bunu en iyi Kahramanmaraş anlar dedim. Çünkü biz tanzimatla başlayan ve Cumhuriyetle devam eden değişen dünya da kendi yerimizi arama arayışında, kendi hafızamızı arama arayışında, kendi medeniyetimizi, kendi kültürümüzü, kendi kimliğimizi bu toprakların rengini dokusunu kumaşını yeniden inşa etme arayışında büyük mesafeler kat ettik. Biz bu topraklarda her zaman kardeşliğin birliğin beraberliğin sevginin misafirliğin şefkatin adı olduk. Bu topraklar her zaman insanlığın güven adası oldu. Bir insanlık adası oldu bu topraklar her zaman. Kimsesize, garibe bu topraklar her zaman kucak açtı. Ama birileri bu topraklara göz diktiğinde bu topraklarda yaşayan o merhametli adamlar bir anda bu ülkenin bir taşına zarar getirmek isteyenlerin bu ülkenin bağımsızlığına helal getirmek isteyenlerin karşısında dağ oldu, duvar oldu. Şimdi birileri hayaller kuruyor. Bu ülkenin toprağına, birliğine dair birileri öz yönetim hayalleri kuruyor. Bunlar bilmiyorlar Kahramanmaraş neden kahraman, Gaziantep neden gazi, Şanlıurfa neden şanlı bunlar bilmiyorlar. Çünkü bunların hafızası yok. Bunlar zannediyorlar ki 2 tane hendek kazarsak bu ülkeyi böleriz zannediyorlar. Birilerinin aramıza fitne koymasına izin vermeyiz. Buna önce Kahramanmaraş izin vermez. Biz son 13 yılda Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu topraklarda yaşayan ve çözümün sandıkta olduğunu söyleyen kendisine yapılan her türlü baskıya rağmen asla devletine isyan etmeyen bir milletiz."

'MİLLETİN İRADESİ EGEMENDİR'

Türkiye topraklarının şefkat ve merhamet toprakları olduğuna dikkat çeken Ünal, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz bu ülkede toplumsal talepleri karşılamak için, sorunları çözmek için demokratik bir sistem inşa etmeliyiz dedik. Milletin iradesinin egemen olduğu bir sistem inşa etmeliyiz. İnsanlar hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kimlikten olursa olsun. Haklarına kavuşacaklardır. Çünkü hak azizdir. Biz adaletin üstünde her şeyin inşa olduğuna inananlardanız. Biz camiide olsa adaletsizlikle yapılmaması gerektiğine inanan bir ümmetiz. Biz insanların doğuştan getirdiği temel haklarının korunmasının yıllarca teminatı olduk. O yüzden bu topraklar şefkat ve merhamet topraklarıdır. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle inasnlar kendilerinden ve kimliklerinden utanmadan, inançlarından utanmadan bu ülkede yaşasınlar. Ama şimdi birileri çıkmış silahla öz yönetimcilik oynamaya kalkışıyorlar. Buna müsade etmeyiz. Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir demokrasisinde hak arayışı adına hendek kazılıp, mayın döşenmez. Eğer bunları yaparsan devlet gereğini yapar. Siz zannediyormusunuz ki bir hak arayışı yüzünden bunları yapıyorlar. Bunların Kürtlerle, bunların herhangi bir halkla alakası yok. Bunların derdi tıpkı FETÖ gibi az önce anlattığım Türkiye'yi ayağa kaldırma çabamızı engellemek için kullanılan piyonlar bunların hepsi. Bunların derdi gelişen, büyüyen kendi bağımsızlığını inşa eden, kendi bağımsız politikasını, ekonomisini, savunma sanayini inşa eden bağımsızlığını ve istiklalini namusu bilen bu milleti diz çöktürmek bunların amacı. Bu millet sadece ve sadece Allah'ın önünde rükuya eğilir. Başka hiç bir yerde eğilmez. Gönlünüz rahat olsun inşallah 2'nci yarının inşallah 2019'a kadar ki 4 yılın koşusunu yapacağız. Sezai Karakoç'un dedği gibi "Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız" Biz koşmaya devam edeceğiz."

'ŞEHİRLERİ AYAĞA KALDIRAN YETİŞTİRDİĞİ ADAMLARDIR'

Önümüzde ki dönemde daha çok kültür adamına ihtiyacımız olduğunu dile getirenÜnal, "Kahramanamaraş'ımızla ilgili başlattığımız süreç vardı. Kahramanmaraş'ımız kimliğiyle, karakteriyle, kültürüyle ve hepsinden önemlisi istiklaline duyduğu aşkla ve istikbalini kurmak için verdiği mücadeleyle model şehirlerden bir tanesidir. İnşallah önümüzde ki süreçte biz 2011'de ki eylem planından sonra şimdi 2'nci eylem planını hazırlayacağız. Ocak ayı içerisinde ilk çalıştayımız Ulaştırma Çalıştayı olacak. Ulaştırma Bakanı ile birlikte geleceğiz ve önümüzde ki 4 yılı planlamak için ilk çalışmamızı yapacağız. Sonra kültür ve turizm çalıştayı sonra sağlık çalıştayı ve ondan sonra da 4 yıllık eylem planımızı yapacağız ve koşmaya başlayacağız. Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, teşkilatlarımız ile birlikte 4 yıl koşacağız. Tabii sonrada STK ve İşadamlarımızı bu koşuda yanımızda görmek istiyoruz. Her birimiz 4 yılın sonunda öyle bir şehir inşa edeceğiz ki Allah'ın izmniyle sadece fiziki özellikleriyle değil, ruhuyla karakteriyle, maneviyatıyla ve yetiştirdiği adamlarla Allah'ın izniyle örnek bir şehir olacak. Şehirleri ayağa kaldıran şehirlerin yetiştirdiği adamlardır. Girişmdir, kültür adamıdır, sanatçıdır, siyasetçidir, Bir şehir yetiştirdiği adam kadar vardır. O yüzden bizim önümüzde ki dönemde daha çok kültür adamına ihtiyacımız var. İnşallah 2019 ve 2023 önümüzde 2 kademe var. Bunu çok güzel planlayacağız. Herkese çok iş düşüyor. İnşallah el ele vereceğiz ve hem bölgesel hem de ülkesel anlamda ciddi bir kalkınma gerçekleştireceğiz. Özellikle belediyelerimizin, ilçelerimizin kültürel anlamda ki yatırımaları inşallah her ilçeye bir yaşayan kütüphane ve müze yapacağız. Gençlik ve kültür merkezlerimizi zaten yapıyoruz. Yoksa insan nasıl yetişecek" diye konuştu.

'BAKAN HAYALİMİZ GERÇEK OLDU'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'ta 13 yıllık iktdarda bakan özleminin olduğunu ve sonunda buna kavuştuklarını söyledi. Başbakanın önderliğinde hep birlikte yürüyeceklerini ifade eden Başkan Erkoç, “Biz 14 yıldan bu yana AK Parti Ailesi olarak gecemizi gündüzümüze çalışarak hep kattık ve çok güzel başarılara hep beraberce imzalar attık. 1 Kasım’da bunlardan bir tanesi. Tabi bu dönemde çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. 13 yıldır iktidarımız döneminde Bakan özlemi vardı Kahramanmaraş’ımızın. Çok şükür Bakanımıza da kavuştuk. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Saygıdeğer arkadaşlar tabi bu başarılar büyük sorumluluklar yüklemekte. AK Parti kurulduğu zaman Türkiye’miz gerçekten bir kaos içindeydi, bir girdap içindeydi ama, hamd olsun Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımızın başlatmış olduğu bu yolda, onun liderliğinde, Başbakanımızın önderliğinde hep beraberce yürümeye devam ediyoruz. Bizden Ülkemiz çok şey bekliyor, Kahramanmaraş’ımız bizden büyük hizmetler bekliyor. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Büyükşehir Belediyemiz, Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Teşkilatımız, Belediye Başkanlarımız, Hükümetimiz hep beraberce Kahramanmaraş halkımızla omuz omuza vererekten Kahramanmaraş’ımızı özlediğimiz yere hep beraberce getireceğiz inşallah. Biz göreve geldiğimizden bu yana çok yoğun gayret içindeyiz, çok yoğun çalışıyoruz ve birçok başarıya da Saygıdeğer Milletvekillerimiz, Sayın Bakanımız Hükümetimiz sayesinde destekleriyle imza atmaya başladık. Kahramanmaraş’ımızın temel problemlerini çözüyoruz. Arıtma, Çevre temizliği çok önemli, daha önce müjdesini vermiştik, ihaleyi tamamladık, bu tarihe teslimini yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde inşaatı başlıyor, şantiye kuruldu. Değerli bir proje, değeri 49 Milyon Euro ve Belediyemize ciddi bir yük getirmeden bu işi çözmüş olacağız. Saygıdeğer hemşerilerimiz bunun gibi birçok parklar, yollar, köprülü kavşaklar yapıyoruz. Bir kısmı bitti bir kısmı devam etmekte. Avrupa Birliği başta olmak üzere DOĞAKA, Kırsal Kalkınma’dan oluşan hibeleri de tek tek takip ediyoruz, bunları da şehrimize kazandırma gayreti içindeyiz. Tabi şimdi Kahramanmaraş olarak kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz. Çünkü Kahramanmaraş’ın artık bir Bakanı var. Kültür ve Turizm Bakanı tam da Kahramanmaraş’la özdeşleşmiş. Çünkü bura istiklalin başkenti, şiirin edebiyatın başkenti. Bizim kadim medeniyetimizin önemli şehirlerinden biri. Sayın Bakanımızla yolculuk esnasında da konuştuk, daha önce de konuşmuştuk; inşallah Bakanlığımızın himayesinde Büyükşehrimiz ve belediyelerimizle beraber, Kahramanmaraş’ımızın o kadim medeniyetini hep beraber ortaya çıkaracağız ve Kahramanmaraş’ı gün yüzüne çıkan kadim medeniyeti ile turizm merkezi haline getireceğiz. Gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Bizlere duyduğumuz güvenden dolayı vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

'TÜRKİYE AYDINLIK GÜNLERE KAVUŞTU'

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Metin Doğan, konuşmasına 1 Kasım'da elde ettikleri zaferde Kahramanmaraş'ın büyük desteği olduğunu söyleyerek başladı. Doğan, “1 Kasım’dan sonra ilk Danışma Meclis Toplantımız olması vesilesi ile birkaç teşekkürde bulunmak isterim. Öncelikle Türkiye’de 1 Kasım zaferinin kazanılmasında çok büyük bir emek veren destek veren gayret veren Kahramanmaraş halkına İstiklalin şehrinin kahraman insanlarına teşekkür etmek istiyorum, şükranlarımı sunuyorum. Yine bu başarının oluşmasında teşkilatın tüm kademelerinde görev yapan sadece bugün görevde olan değil partinin kuruluşundan bu yana görev alan 1 Kasım seçimlerinde de sahada olan bütün dava arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu başarının oluşmasında seçimlere giren Ak Kadronun çok büyük bir payı vardı. Sayın Bakanımızın önderliğindeki 8 Milletvekili adayımıza seçim sürecindeki yoğun destekleri gayretleri dolayısı ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız İlçe belediye başkanımızla bu seçimlerde büyük bir gayretin mücadelenin içerisinde oldular, onlara da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyoruz. 7 Haziran akşamında Türkiye maalesef kara bulutlara bürünmüştü. Ama milletimizin feraseti Liderlerimizin büyük öngörüsü ile 1 Kasım’da seçimler yenilendi ve Elhamdülillah Türkiye yeniden aydınlık günlere kavuştu. Ve şimdi bu aydınlığı gölgelemek isteyen 3-4 yıldan beri şimşekleri, yıldırımları kara bulutları bu Anadolu coğrafyasına çekmek isteyen bir kısım mihraklar var, ama bunlara karşı Ak Parti kadroları dimdik durmaya devam edecektir. Birileri sayın Cumhurbaşkanımızın da çok özlü bir şekilde ifade ettiği gibi, dün; “Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin” diyenlerin torunları bugün maalesef; “Erdoğan haklı çıkacağına, Putin haklı çıksın” sendromuna hastalığına kapılmış durumdalar. Kimdi onlar? CHP ve Havarileri, kimdi onlar? FTÖ paralel yapı ve uzantıları, kimdi onlar? PKK - PYD ve onların yoldaşları yandaşları. Ama bu millet onları zihinlerinde kazdıkları hendeklere gömecek ve onların üstüne beton dökecektir ve bu zihniyet bu topraklarda hiçbir zaman zemin bulamayacaktır. Sözün azını biz söyleyelim, sözün çoğunu sözün ustasına bırakalım. Ben bu aşamada il başkanlığına yeni atanan Ahmet Özdemir kardeşime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Yine Onikişubat İl Başkanlığına atanan Fırat Görgel kardeşime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Bundan sonra sayın Bakanımızın önderliğinde Kahramanmaraş’a hizmet zamanı. Kahramanmaraş’ta birlik zamanı Kahramanmaraş’ta bütünlük zamanı. Hep beraber bu şehre, kahraman halka hizmet edeceğiz. Bu duygularla hepinizi saygıyla hürmetle muhabbetle selamlıyorum, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

'İNANCIMIZI HİÇ BIRAKMADIK'

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, ise kardeşçe bu bayrağı yukarı taşıyacaklarını belirtti. Konuşmasının devamında Özdemir şunları kaydetti: "Sayın Bakanım Âlemlerin Rabbine hamd ederek konuşmama başlamak istiyorum. 1 Kasım gibi bir gururu bize yaşatan bu millete minnettarlığımızın yanında bu zaferin asıl sahibi Âlemlerin Rabbine hamd olsun. 7 Haziran’dan sonra rahmetli Cem Karaca’nın bir tabiri vardı: “İçimizin tüm çığlıklarını bir fısıltıya hapsettik” Bir fısıltıya hapsettiğimiz içimizde çığlıklar vardı ama, zikredemiyorduk. Tabi karanlıktan medet uman yarasalar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştı. Ama milletimizin bir inancı vardı, bize bir inancı vardı. Biz inancımızı hiç bırakmadık. Allah ü Teâlâ’da bize 1 Kasım’ı nasip etti. Ben hep şöyle diyordum arkadaşlara; “Biz her seçimde çalışıyorduk, teşkilatlar olarak ama, bu sefer 1 Kasım’da biz milletimizin kalbine misafir olduk. Onlar da bizim için çalıştılar. O nedenle ben, bu başarının sebebi olan milletimize teşekkür etmek istiyorum. Çok kısa süre önce İl Başkanlığı görevine atandım. O nedenle teşkilatımızla ilgili çok söyleyeceğim şey yok. Ama şunu söyleyebilirim; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlik içinde, beraberlik içinde ve huzur içinde birbirimizi eleştirmeden, birbirimizi çekiştirmeden omuz omuza vererek kardeşçe bu bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışacağız. Bu konuda kardeşlerime olan inancım tam. Ben de onların yanında olacağım. Toplantımıza teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum."

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz