Siyaseti, çalışmaları ve mütevazi kişiliğiyle takdir toplayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, pandemi gölgesi altında geçen 2020 yılında yapılan hizmetleri ve yeni yılla beraber yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tüm dünyanın koronavirüs ile mücadele ederken sıkıntılar yaşamasına rağmen Türkiye’nin bu süreçte sağlık yatırımlarıyla ayakta kaldığını ve bu dönemi başarılı bir şekilde yönettiğini belirten Sezal, sağlık hizmetlerine ulaşım noktasında Türkiye’nin diğer dünya ülkelerini geride bıraktığını söyledi. Pandemi sürecindeki değerlendirmelerinin ardından Kahramanmaraş özelindeki çalışmaları anlatan Sezal, kadın doğum hastanesinin bu yıl içerisinde inşaatına başlanacağını duyurdu. Hâlihazırda devam eden kavşakların tamamlanması halinde kesintisiz bir trafik akışının sağlanacağını ifade eden Sezal, Tomsuklu bölgesini sanayicilere kazandırılması adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’ın açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde;

“TÜRKİYE SAĞLIK YATIRIMLARI SAYESİNDE AYAKTA KALMAYI BAŞARDI”
Türkiye pandemi sürecini dünyada en iyi yöneten ülkelerden biri oldu. Cumhurbaşkanımızın bu öngörüde olması, önceki yıllarda sağlık sistemiyle ilgili muhalefetin çok ciddi eleştirisi olmasına rağmen birçok sağlık yatırımı yapması, bu zor süreçte Türkiye’nin ayakta kalmasına vesile oldu. Tüm dünyada hastanelerde ve yoğun bakımlarda doluluk oranlarında sorun yaşanırken Türkiye’de böyle bir sorun yaşanmadı. Bu zor süreçte Türkiye sağlık yatırımları sayesinde ayakta kalmayı başardı. Sadece kendi ülkemiz için değil, dünyadaki tüm ülkelere ihtiyaçlar noktasında da yardımcı olma gücüne sahip bir ülke haline geldi. Tabii ki ufak tefek sıkıntılar oldu. Ama kimsenin beklemediği bir sağlık sıkıntısı olmasına rağmen biz bu süreci ufak tefek aksilikler dışında dört dörtlük tamamladık. Bugün de bu süreci en iyi şekilde yönetiyoruz.

“ARTIK 25 DAKİKADA GÖKSUN’A GİDİYORUZ”
Kahramanmaraş’ta da esnaflarımızın bu süreçte bir takım sıkıntıları oldu. Ama devletimiz bu noktada hem ödemelerde kolaylık sağladı hem de desteklerini sürdürdü. Kahramanmaraş özelinde 2020 yılında Göksun yolunun açılmış olması çok önemliydi. Çünkü vatandaşlarımız uzun zamandır bu yolun bitmesini bekliyordu. Hamt olsun tamamlandı. Şimdi biz 25 dakikada Göksun’a gidiyoruz. Bir saatten kısa bir zamanda Elbistan’a gidebiliyoruz. Ankara şu anda 4 saat 40 dakikaya indi. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da kısalacak. Göksun yolu Kahramanmaraş’ın geçiş noktası olmasını sağlayacak bir yol. Tomsuklu bölgesinde de yol tamamlandığında inşallah Kahramanmaraş bir geçiş güzergâhı olacak ve kent ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak. Bunun dışında kadın doğum hastanesiyle ilgili bir ihale yapıldı. İnşallah 2021 yılı içerisinde de hastanemizin inşaatı başlayacak.

“HAL KAVŞAĞI BİTTİKTEN SONRA SANAYİ KAVŞAĞI YAPILACAK”
Devam eden kavşaklarımız var. Üngüt, Hal, Arsan ve sanayi kavşağı yapılacak. Göksun’dan gelen güzergâhın üzerinde trafiğin kesintisiz devam etmesi için bir çalışma var. Buda hızlı bir şekilde devam edecek. İnşallah hal kavşağını da bitirdikten sonra sanayi kavşağımızı yapacağız. Maliye binamızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2021 yılı içerisinde de maliye binamızın yapımıyla ilgili ihale tamamlanacak.

“İSTİHDAM SAYILARIMIZDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI”
2019 yılının sanayi verilerine baktığımızda Kahramanmaraş’ta çalışan ve istihdam edilen işçi sayısının hiç düşmediğini görürsünüz. Geçen yıl 150 bin civarlarındaydı yine 150 bin civarında istihdam sayımız var. Kahramanmaraş sanayicisinin de hem şehrine hem ülke ekonomisine sağladığı katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Eğer devletimizin desteği ve sanayicilerimizin çabası doğru şekilde yönlendirilmeseydi burada da ciddi bir kayıp yaşayacaktık. Ama Kahramanmaraş ekonomik anlamda burada da ayakta kalmayı başardı. Vatandaşlarımızın evine ekmek götürmesi, sanayicilerimizin ülke ekonomisine katkı sağlaması noktasında da Kahramanmaraş’ın 2020 yılını zorluklar olmasına rağmen iyi tamamladığını söyleyebiliriz.

“TOMSUKLU İÇİN MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZDAN SÖZ ALDIK”
Sanayicilerimizin yeni alanlara ihtiyacının olduğu hususu da gündeme geliyor. Yani Kahramanmaraş’ta şu anda ticaret odasına kayıtlı olan firmalarımızın Kahramanmaraş’a sağladığı istihdam 150 bin civarında. Bu sayı 200 bine çok rahat şekilde ulaşabilecek düzeyde. Biz uzun zamandır Tomsuklu’daki Organize Sanayi Bölgesi alanının devriyle ilgili uğraşıyoruz. Geçen ay Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile tekrar bir görüşmemiz oldu. İlk başta bir ret yazısı gelmişti. Ama bakanımız sağ olsun, “O yazıyı şimdilik göz önüne almayın, biz gerekli çalışmayı yapacağız. Yeter ki Kahramanmaraş’ta sanayi yatırımları devam etsin” dedi. Tomsuklu bölgesinin açılması bile artı 15 bin istihdama vesile olacaktır.

“OSB’LERLE İSTİHDAMIMIZ ARTACAK”
Onikişubat Belediyemizin OSB ile alakalı bir çalışması var, onu da takip ediyoruz. O alanın da sanayicilerimize kazandırılmasıyla da alakalı çalışıyoruz. Biliyorsunuz Türkoğlu’nda bir Gıda OSB bölgesi ve çelik tencereyle alakalı OSB çalışmaları var. Bunların hepsini önümüzdeki süreçte tamamladığımızda Kahramanmaraş’ta ki istihdam oranının 4’te bir oranında artması kolay olacak. Bu konuda tüm milletvekillerimizle birlikte gayretimizi sürdürüyoruz. Kahramanmaraş önümüzdeki yıllarda ekonomik anlamda Türkiye’de zaten belli bir seviyede olan bir şehir ama öncü şehirlerden bir tanesi haline gelecek. Gayretimiz bu noktada. İnşallah bir takım aksilikleri iyi yönetebilir ve üstesinden gelebilirsek Kahramanmaraş’ın öncü bir şehir olması hususunda çok net gelişmeler olacak. 2021 yılının Kahramanmaraş için çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

“VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
AK Parti teşkilatları her zaman vatandaşının yanında olmaya gayret gösteren teşkilatlardır. Sanki seçim havasındaymış gibi gayret göstermeye çalışıyoruz. Meclis 26 Ocak’a kadar kapalı. Biz seçimlerde olduğu gibi bir Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Şu anda milletvekillerimiz kent merkezinde ve ilçelerde programları yapılıyor. Her boşluğumuzda bunu yapmaya devam ediyoruz. İnşallah 26 Ocak’a kadar da Kahramanmaraş’ta vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Onların dertlerini, sıkıntılarını dinleyerek bir şekilde çözüm üretmeye çalışacağız.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz