AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentte gerçekleştireceği temaslar ve toplu açılış töreni öncesi açıklamalarda bulundu. Bütün vatandaşları saat 16:30’daki Müftülük meydanında yapılacak olan toplu açılış törenine davet eden Görgel, dünya liderini Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan şeref duyacaklarını söyledi.

“DÜNYA LİDERİNİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLAMANIN HEYECANI İÇİNDEYİZ”
Ziyaret öncesi heyecanlı olduklarını belirten Görgel, “Tabii heyecan bizim için üst düzeyde. Cumhurbaşkanımız saat 16:30’da toplu açılış töreni için Kahramanmaraş’ta vatandaşlarımızla buluşacak. Bütün vatandaşlarımızı cumhurbaşkanımızın yapacağı toplu açılış törenine davet ediyorum. İnşallah orada güzel bir şekilde hem açılışlarımızı yaparız hem cumhurbaşkanımızla bir arada olma fırsatını yakalarız. Kahramanmaraş cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Cumhurbaşkanımızda Kahramanmaraş’ı çok seviyor. Hepimiz heyecanlıyız. Tabii cumhurbaşkanımızın akabinde diğer illerden buraya gelecek olan gençlerle de buluşması var. İnşallah bu buluşmanın da çok verimli olmasını ümit ediyorum. Hem Türkiye’mizin hem farklı coğrafyalarda yaşayan mazlumların lideri cumhurbaşkanımızı Kahramanmaraş’ta bir kez daha ağırlamanın şerefini hep beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili de konuşan Görgel, şunları söyledi: “Dünden bu yana çok acı hadiseler yaşıyoruz. Bakanlıklarımız yangın çıkan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Tabii aynı zamanda yangınlarla ilgili soruşturmalar da açılmış durumda. Dün Adalet Bakanımızın bu noktada açıklamaları vardı. İhmal edilebilecek bir konu değil. Bundan öncede toplumda karışıklık çıkarılmak istenen olaylar olmuştu. Rabbim fırsat vermesin. Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak için ilerlemesini engellemek için sabote çalışmaları yapıyorlar. Türkiye ne zaman ilerlemeye başlasa hemen bu tür toplumsal hadiseleri birileri muhakkak farklı yollarla gerçekleştiriyorlar. Ama şunu bilmiyorlar ki biz çok güçlü bir devlet ve milletiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz