Türkiye ve Kahramanmaraş’ın eğitimine katkı sağlamak amacıyla 2 yıl önce kentin ikinci üniversitesi unvanıyla kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana kampüs sıkıntısını bir türlü aşamadı. Üniversitenin ilk ve kurucu Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül de ihtiyaca uygun kampüsün bulunabilmesi için yoğun çaba sarf ederken, bu bağlamda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, kendine bağlı olan Türkoğlu ve Karacasu kampüsüİstiklal Üniversitesi’ne vermek için harekete geçti. Gerekli izin ve yetkileri YÖK’ten alan iki kardeş üniversite, kampüsün devri için Sütçü İmam Üniversitesi'nde protokol imzaladı. Gerçekleştirilen protokolde konuşan KSÜ Rektörü Niyazi Can, “Devletimizin kullanmamıza tahsis ettiği imkanların bizde olması ya da Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemizde olması hiç fark etmiyor. Sonuçta bu imkanlar bu memleketin eğitimine, öğretimine, bilim ve teknolojisine hizmet amaçlı değerlendirilecektir” dedi. İstiklal Üniversitesi Rektörü Sami Özgül ise, “İnşallah bu protokolle İstiklal Üniversitesi iyi bir kampüs alanına kavuşmuş olurifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

KSÜ Rektörü Niyazi Can, protokolde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi camiası olarak şehrimizin ikinci bir üniversiteye kavuşmasından ziyadesiyle memnunuz. Bilim yuvalarının sayısının artması elbetteki bir bilim yuvasının yöneticisi olarak bizleri memnun ediyor. Şehrimizdeki iki üniversite olarak her anlamda iletişim, paylaşım ve işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. Buna bütün kamuoyu da şahittir.

BİNALAR TAMAMEN BOŞALTILDI”

Üniversitemizin Karacasu kampüsünü ve oradaki özellikle arazi anlamında imkanları YöK Başkanımızın da huzurunda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesine verilebileceğini ifade ettik. Tabii Karacasu kampüsünü binalarla ilgili sıkıntılar var diye yüzde 90 ölçüde boşalttık. Oradaki binalar tamamen boşaltıldı. Birkaç yerde meslek yüksek okullarımızın atölyeler var, oraların karşılığı bizim Avşar Kampüsünde oluştuğu takdirde bu atölyeleri de en hızlı şekilde boşaltacağız. Yine aynı şekilde Türkoğlu’nda Meslek Yüksek Okulumuz var. Orada bölüm ve programlarımız var. Oradaki hem binayı hem bölüm ve programları yine İstiklal Üniversitesine devredebileceğimizi ifade ettik. Bununla ilgili de üniversitemiz yönetim kurulu kararını yeni üniversitemiz yönetimine ilettik. Orada İlahiyat Fakültemizin bir Arapça programı var. O programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri eğitim ve öğretim görüyor. Şu anda uzaktan eğitim ile bu öğretim sürdürülüyor. Biz o programın icra edildi 5 katlı binanı ve o programın ilahiyat ve İslami İlimler Fakültesi şekline dönüştürülmesiyle ilgili karar gelmesi halinde de o binanın yine Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesine devr edilebileceğini YÖK Başkanımızın huzurunda ifade ettik.

İSTİKLAL ÜNİVERSİTEMİZDE OLMASI HİÇ FARK ETMİYOR”

Bu kapsamda iki üniversite yönetimi arasında bir protokol imzalanması gerekiyordu ve bunlarla ilgili biz üniversite yönetim kurulu kararlarını aldık kendilerine ilettik. Ama bunun bir de bir protokole bağlanması gerekiyordu, bu protokol metnini de yine 2 üniversitenin üst düzey yöneticileri arasında iş birliği içerisinde hazırladık. Türkoğlu ile Karacasu kampüsü ve buradaki müştemilatın ve binaların Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne devr edilmesi ve bununla ilgili ayrıntıları ifade eden protokolü imzalamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu protokolün şehrimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu milletimizin devletimizin bizim kullanmamıza tahsis ettiği imkanların bizde olması ya da Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemizde olması hiç fark etmiyor. Sonuçta bu imkanlar bu memleketin eğitimine, öğretimine, bilim ve teknolojisine hizmet amaçlı değerlendirilecektir. Bu açıdan bizden oraya gitti ordan bize geldi bir anlayış içerisinde değiliz. Hayırlı uğurlu olsun.”

ÇOK KAMPÜS ARAYIŞI İÇERİSİNDE BULUNDUK”

İstiklal Üniversitesi Rektörü Sami Özgül ise şunları söyledi: “Sütçü İmam Üniversitesi’nden İstiklal Üniversitesine geçen Karacasu ve Türkoğlu’ndaki yerleşkesi protokolünü imzaladık. Gerçekten kurulduğu günden beri sağ olsun Rektörümüz Niyazi Can ve yönetimi ellerinden geldince bizlere çok yardımcı oldular. Biz gerçekten çok kampüs arayışı içerisinde bulunduk. Kampüs arayışında bazı şartlar vardı o şartlara uygun yer bulmakta oldukça güçtük çektik. Sağ olsun Niyazi Hocam burayı İstiklal Üniversitesi devredebileceğini söyledi. Burayla ilgili çalışmalar başladı. Bugünde bu protokolü imzaladık. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu protokolle İstiklal Üniversitesi iyi bir kampüs alanına kavuşmuş olur. Bunun ülkemiz ve tüm insanlık için yarılara vesile olmasını dilerim.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz