Kahramanmaraş’ı Türkoğlu ve Adana istikametindeki yerleşim yerleriyle birbirine bağlayan Madalyalı kavşağın hemen altındaki tarihi İstasyon Köprüsü’nün yenilenmesi için Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 8 Nisan’da çalışmalar başlatılmıştı. Yaklaşık 60 yıllık mazisi olan köprü, şehrin ana girişlerinden birinin üzerinde kurulu halde, aktif olarak kullanılıyordu. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in de katılımıyla, 1950'li yıllarda açılışı yapılan köprü geçtiğimiz aylarda özellikle yerel medyada da çökme riskiyle karşı karşıya kalmasıyla gündeme gelmişti. Adana istikametine gidiş yolu olarak kullanılan çift şeritlik kısmın bulunduğu alan yıkılarak yol kapatılırken, karşı yönden şehir merkezi istikametine geliş güzergahı olarak kullanılan yolun tek şeridi, şehir merkezinden Adana güzergahına gidiş olarak verilmişti. Şehir merkezine geliş istikametiyse iki şeritli olarak kullanılmaya devam ediyor.

BİR AY DENMİŞTİ İKİ AY GEÇTİ AMA...!

Çalışmaların başladığı günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamayla 30 gün boyunca İstasyon Köprüsü’nün bakım ve onarım için tek taraflı trafiğe kapatılacağını duyurmuştu. Bir ay içerisinde biteceği açıklanan İstasyon Köprüsü’nün inşaatı aradan iki ay geçmesine rağmen bitmezken, çalışmaların oldukça yavaş ilerlemesi sürücülerin ve vatandaşların tepkisini çekiyor. Gerek gazetemizin sosyal medya hesaplarına gerekse de Whatsapp İhbar Hattı’na köprüde çalışmaların durduğu yönünde vatandaşlardan tepki gelmesi üzerine haber ekibimiz İstasyon Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde gördü. Çalışmaların hem belirtilen sürede tamamlanmaması hem de yavaş ilerlemesi sürücülerin tepkisini çekerken, İstasyon Köprüsü’nün inşaatı yaklaşık 5-6 kişiyle sürdürülüyor. En yoğun kullanılan bu köprünün kısa zamanda bitirilmesi gerekirken çalışmaların neden bu kadar yavaş gittiği merak ediliyor. Köprünün tek şeridini kullanan vatandaşlar, çalışmaların ne zaman biteceğini merak ettiklerini belirterek, “5-6 kişiyle en az 5 ay daha bu işkenceyi çekeriz” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİLERİMİZ DURUMA EL ATMALI”

Türkoğlu’nda ikamet ettiğini belirten sürücülerden Rıfat Gündeş, İstasyon Köprüsü’nü hergün kullandığını ifade ederek, çalışmaların yavaş ilerlemesine tepki gösterdi. Gündeş, “Ben neredeyse her gün iki defa bu yolu kullanıyorum. Her gün Türkoğlu’na gidip geliyorum. Eskiden çok sıkıntı çekmiyorduk ama iki aydan fazla süredir bu yol tek şerit akıyor. Akıyor demeye de bin şahit gerek özellikle ikindi saatlerinde çok yoğun bir trafik oluyor. Daha önce başlanılan Hal Kavşağı da uzun süre inşaat olarak kalmıştı ama buranın böyle olması sürücüleri çok fazla yoruyor. Kahramanmaraş siyasetinin çok güçlü isimleri var, buradan onlara sesleniyorum, bu duruma et atsınlar, çalışmalar hızlandırılsın. Kahramanmaraş halkı olarak biz bu tutumu hiç hak etmiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR 1 AY OLARAK DUYURMUŞTU!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü’nce 8 Nisan 2019 tarihinden itibaren 30 gün boyunca İstasyon Köprüsü’nün bakım ve onarım için tek taraflı trafiğe kapatılacağını duyurmuştu. Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada: “Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü’nün 19.03.2019 tarih ve E.83249 sayılı yazısında Kahramanmaraş Gurubu Yenicekale (46-51) İYA (Kahramanmaraş-Gaziantep) İl Sn. (KK:825-04) Devlet Yolunda DDY Üstgeçit, özencik genişletmesi köprüleri ve Aksu Köprüsü genişletilmesi yapılacağından ekli krokide belirtilen yolun 8 Nisan 2019 tarihinden itibaren 30 gün süreyle trafiğe tek taraflı kapatılmasına Yol Kapama Komisyonumuzca karar verilmiştir. Bahse konu bölgede yer alan İstasyon Köprüsü’nün batı kısmında yer alan Adana istikametine gidiş şeridi trafiğe kapatılacak ve buradaki trafiğin aksamaması için geliş istikameti çift şerit olarak kullanılacak” denilerek bilgi verilmişti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mahmut Beyaz)

Editör: Mahmut Beyaz