Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında yapılan projeler basın toplantısı ile anlatıldı. Yapılan toplantıda ihtiyaç sahiplerine yönelik bir çok faliyeti anlatıldı.

Basına yönelik yapılan açıklamalarda yardıma muhtaç olan ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Züver Çetinkaya, ayrıca engelli vatandaşlarada yönelik bir çok faliyetin olduğunuda dile getirdi. Gerçekleşen toplantıya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Proje Teknik Destek Ekibi İletişim Uzmanı Alper Ömeroğlu ve bir çok basın mensubunun katılımlarıyla gerçekleşti.

 

Açılış konuşmasını yapan Erhan Eski, konuşmasında şu sözlere yerdi: "İSKEP, dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacı doğrultusunda Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarını Geliştirme Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında geliştirilmiş bir projedir. Kahramanmaraş, Kayseri, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Kars Belediyesi, Ankara – Altındağ ve Keçiören, Bursa – Yıldırım, Mersin - Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı yürütülen proje ile dezavantajlı bireylere yönelik sosyal destek ve istihdam hizmetlerinin koordinasyonu ve hizmet sunumuna ilişkin yeni bir model oluşturulması hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.

'ENGELLİ BİREYLER BAŞTA OLMAK ÜZERE'

Sosyal Hizmetler Destek ve İstihdam Rehberliği Birimlerininde faliyete geçtiğini anlatan Eski, şunları kaydetti: "Ağustos 2014’ten bu yana uygulaması devam eden proje kapsamında pilot belediyelerde 12 personel ve 2 koordinatör ile çalışacak olan “Sosyal Hizmetler Destek ve İstihdam Rehberliği Birimleri” faaliyete geçirildi. Bu birimler, vatandaşların ihtiyaçlarını anlamak, bu ihtiyaçları bireylerle görüşmek ve bireysel yönlendirme sağlamak için erişilebilecek yerel ofisler olarak tasarlandı. Bu bağlamda söz konusu birimler, yoksulluk, dezavantajlılık ve sosyal dışlanma ile yerel düzeyde mücadele edilmesinde önemli rol oynayacaklar. Engelli bireyler başta olmak üzere, şiddet mağduru kadınlar, çalışan çocukların aileleri, eski tutuklu ve hükümlüler, yoksullar ve yoksulluk sınırı altında olanlar ile madde bağımlısı bireylere hizmet verecek bu birimlerin kurulması yanısıra proje kapsamında bu bireylerin eğitim ve beceri eksikliklerinin giderilerek istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik faaliyetler de yürütülüyor. Bu kapsamda pilot illerdeki İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleri ile ortak bilgilendirme toplantıları ve girişimcilik, kişisel gelişim ile mesleki eğitimler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ayrıca dezavantajlı bireylere yönelik önyargıların aşılması hedefi doğrultusunda yerel düzeyde bilgilendirme seminerleri yürütülürken, ulusal düzeyde ise 2016 yılı içerisinde çeşitli kampanyaların hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. " diye konuştu.

Konuşmacılardan Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise yapılan faliyetleri dile getirdi. Yardıma muhtaç olan aileler, engelli vatandaşlar, Suriyeli vatandaşlar ve yaşlılara yapılan yardımları anlatan Çetinkaya, bir ailenin bütün ihtiyaçlarının karşılandığınıda anlattı. Erzaktan temizliğe giyim mutfak eşyalarına odunundan beyaz eşyasına kadar bütün yardımların yapıldığını anlattı. Bunların yanı sıra çorba evleri, bakım evleri, huzur evleri, yardım marketleri gibide bir çok bölümün açıldığınıda dile getirdi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz