Kahramanmaraş büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce Pazarcık Belediyesi'ne bağlı Büyüknacar Belde Belediye Başkanı Mirza Kazlı tarafından 2009 yılının sonunda işlerine Son verilen 6 kişinin tazminatı Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafından ödendi.

Hukuk Mücadelesi Başlatan 6 işçi hak ettikleri tazminatları almak için büyük bir mücadelenin içine girmişti. Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra Nacar Belediyesi’nin tüm işçileri de Pazarcık İlçe Belediyesi'ne bağlandı. Nacar Belediyesi’nin işten çıkarttığı işçilerin muhatapları ise Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ oldu. İşten çıkarılan işçilerle anlaşmaya varan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ aralarında protokol imzalayarak anlaşma yaptı. İşçilerin haklarını savunan avukat ise Pazarcık Belediyesi'nin bu davranışından dolayı Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’a teşekkür etti. Yaklaşık 7 yıldır hukuki mücadele veren ve haklarını arayan işçiler ise sorunlarının çözümlerinden dolayı Başkan Bozdağ’a teşekkür etti. Yaptıkları anlaşmayı imzaladıktan sonra Bozdağ, “Pazarcık İlçesine bağlı Büyüknacar Belediyesi'nin işçilerle olan problemlerinden dolayı bazı işçi kardeşlerimizin hakları feshedilmişti, İşçiler de mahkemeye gitmişler” dedi.
'İŞÇİLERİMİZİ DAHA FAZLA MAĞDUR EDEMEZDİK'
Başkan Bozdağ, “İşçilerin Avukatı olan Ufuk Bozdağ yargı süreci başladığı günden itibaren bizimle hep iletişim içinde oldu. Netice de Büyükşehir yasası ile birlikte beldeler mahalle olduğu için bu beldelerimizin alacakları ve borçları bizim belediyemize kalmış oldu.Biz de işçileri mağdur etmemek için bu soruna bir çözüm arayışı içerisine girdik.Belediyemizin durumunu ve Büyükşehir Belediyesi olmanın verdiği bazı sıkıntıları arkadaşlara anlattık.Biz bunu kabul etmeyip süreci uzatabilirdik ama biz işçilerimizi daha fazla mağdur etmemek için bunu yapmadık.İşçi kardeşlerimiz ile uzlaştık. İşçilerin hak ettikleri paranın faizinden biraz vazgeçmelerini rica ettik onlar da vazgeçtiklerini belirtti. Bizde buna karşılık paralarını peşin ödeyeceğiz. Ayrıca sendika başkanı uzlaşmayıp süreci uzatarak para kazanabilirdi ancak büyük bir özveri gösterdi sağolsun. Karar işçi kardeşlerimizin lehine oldu.Başka bir belediyenin yaptığı hatayı biz yapamayız.Netice itibariyle işçilerimizin eline toplu para geçecek bu parayı en iyi şekilde kullanacaklarına inanıyorum Hayırlı Olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz