Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Arapça için de öğretim programı hazırladı. İsteyen öğrenciler, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda yabancı dil olarak Arapça da öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin ortaöğretime geçişine kadar ki olan sınıflarda seçmeli ders olarak Arapça'yı da ekleyecek olması üzerine Bediüzzaman İlim Kültür ve Sanat Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Güzelhan Kebanlı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kebanlı, "Güzel ve önemli bir çalışmadır. Evet, nasıl Osmanlı döneminde sıbyan mektepleri vardı. O mekteplerde medeniyet yazısı olan Arapça müfredatlarında vardı. Hatta Allahın kelamı olan Kur'anı Kerim arapçadır. Arapça aynı zamanda Kur'an harfleridir. Zira İslam kültür ve medeniyeti ile olan bağımızın vazgeçilmez yazısı ve dili Arapçadır" dedi.

'GÜZEL VE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA'
İlköğretimlerde Arapça dersinin seçmeli olarak tercihe sunulmasıyla ilgili olarak Bediüzzaman İlim Kültür ve Sanat Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Güzelhan Kebanli şu açıklamada bulundu. İlköğretimde Arapça dersinin seçmeli olarak müfredata dahil edilmesinden dolayı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığını tebrik eden Kebanlı, sözlerine şunları ekledi: "Güzel ve önemli bir çalışmadır. Evet, nasıl Osmanlı döneminde sıbyan mektepleri vardı. O mekteplerde medeniyet yazısı olan Arapça müfredatlarında vardı. Hatta Allahın kelamı olan Kur'anı Kerim arapçadır. Arapça aynı zamanda Kur'an harfleridir. Zira İslam kültür ve medeniyeti ile olan bağımızın vazgeçilmez yazısı ve dili Arapçadır. Medeniyet inşasının temel taşıdır. Haberin içeriği ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren yürürlükte olan İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesine göre, "Yabancı Dil" dersi ilkokul 2'inci sınıftan başlayarak okutuluyor. Hangi dillerin okutulacağı da Bakanlar Kurulu Kararı ile belirleniyor. Bu çerçevede, 2'inci sınıftan 8'inci sınıfa kadar olan dönemi kapsayacak şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen dillerden İngilizce, Almanca ve Fransızca derslerinin öğretim programları daha önce Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilerek, yayınlanmış ve yürürlüğe konulmuştu.
'BAŞKANLIĞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
Bediüzzaman İlim Kültür ve Sanat Vakfı İl Temsilcisi Güzelhan Kebanlı, Osmanlıca Türkçesi Müfredatı için proje hazırladıklarını ve ilgili makama başvurduklarını da dile getirdi. Konuyla ilgili Kebanlı şunları söyledi: "İlköğretimlerde uygulanmak üzere okuma, yazma ve ders çalışma kitapları halinde Osmanlıca Türkçesi okuma, yazma ve ders çalışma kitapları projesi için Talim Terbiye Kurulu Ders Materyalleri Müfredat Başkanlığına projeyi ibraz ettik. Görüşme yaptık. Ankaradaki ilgili makam projemiz hakkında detaylı bilgi ve belgelerle bizi Ankaraya çağırdılar. Biz Vakfımız olarak hazır ettiğimiz projeyi Talim Terbiye Kurulu Müfredat Daire Başkanlığına ibraz ettik. İlgilerinden dolayı Başkanlığımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bu kapsamda, İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesine göre okutulacak yabancı diller kapsamında, ilköğretim Arapça dersi (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar) öğretim programı da hazırlandı ve 91 sayılı kurul kararı ile kabul edildi. Karara göre, Arapça dersi de öğrenciler tarafından tercih edilmesi halinde yabancı dil olarak okutulabilecek ve 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konulacak.
Haber: Emre Akkış

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz