Türkiye'de milyonlarca vatandaş, emekli ikramiyeleri ne kadar oldu, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorularının yanıtını merak ediyor. Bilindiği üzere birkaç yıldır emekliler her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye alıyor. Ramazan Bayramı'nın gelmesine kısa bir süre kala emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak, emekli bayram ikramiyesi bu yıl zamlı mı yatacak soruları gündeme geldi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış ve emekli ikramiyelerinin bu yıl zamlı yatacağını belirtmişti. Son olarak Erdoğan zam tutarını açıkladı. Buna göre, emeklilere ikramiye zammı 100 TL olarak gerçekleşti.

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATACAK?
Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021

Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihlerinde ödeme yapılması bekleniyor.

İKRAMİYE TUTARI BİN 100 TL OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye verilecek bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 Türk lirası olacağını açıkladı. Emekliye bayram ikramiyesi ilk olarak 2018 yılında verilmeye başlandı. Üç dönemdir bin lira olarak emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyenin gelecek ramazan bayramında artması bekleniyordu.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?
Bayram ikramiyesi, sayıları 400 bini bulan, banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alan vatandaşlara bayram ikramiyesi ödenmiyor. Bunun nedeni ise uygulamanın sadece SGK'dan aylık alanları kapsıyor olması. Ancak geçtiğimiz yıllarda bazı banka sandıkları emeklilerine bin lira bayram ikramiyesi ödese de sonradan bu ödemeyi yapmamışlardı. Sonuç olarak, yeni bir düzenleme yapılmazsa, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de özel sandık emeklileri ikramiyeden yararlanamayacak gibi görünüyor.

YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?
Bir diğer merak edilen konu da yeni emekli olacakların ikramiye alıp alamayacağı konusu. Nisan ayının sonuna kadar emeklilik dilekçesini veren vatandaşlar mayıs ayında ödenecek bayram ikramiyesini alabilecekler. Fakat emeklilik dilekçesini mayıs ayında verenler yararlanamayacaklar. Bunun sebebi de bayram ikramiyesi mayıs ayının ilk haftası ödenecek olması.

“EMEKLİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”
Yaşanan gelişmeler sonrası konuşan TÜED Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, şunları söyledi: “Emekli zor günler geçiriyor. Türkiye büyük bir devlet. Örneğin ilaç katkı paylarının kaldırılmasını istiyor emekli. Bunu isterse yapabilir devletimiz. Emeklinin beklentisi bu. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bugün Adana’da 26 hastane emekliden fiş parası almıyor. Emekli o parayı vermemek için dernekten kimlik alıyor. Maalesef Kahramanmaraş’ta biz bunu yaptıramadık. Özel hastanelerin emeklilerimize kolaylık sağlamasını bekliyoruz. Emekli bana göre bir bilim adamıdır. Çünkü uzun bir süre bu hayatı yaşamıştır. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen kişidir. Ama maalesef emeklinin fikirlerine maalesef önem verilmiyor.

“İŞ İNSANLARIMIZ BİZLERİ ARAYIP, ELEMAN TEMİN EDEBİLİR”
12 milyon 800 bin emekli var. Ben bunu iktidara da söylüyorum, muhalefete de söylüyorum; bu ülkede emeklinin oyunu alan iktidardır. Emekliye baksınlar, emekliyi gündeme taşısınlar. Yanımıza seçimden seçime gelmesinler. Kahramanmaraş’ta ki iş insanlarına seslenmek istiyorum; fabrikalarında kaynakçı, elektrikçi vb. ne gerekse bizi bilgilendirsinler 14 bin ailenin telefonu var. Mesaj atarak kendilerine yarayışlı eleman hemen temin edebiliriz. Her türlü yardımcı olabiliriz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz