Bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından karşılanan Özhaseki, daha sonra valilik şeref defterini imzaladı. Valiliğin ardından beraberindeki heyetle birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Özhaseki, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den olmak üzere ilçe belediye başkanlarından yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özhaseki, büyük şehirlerdeki büyük projelerin mimarının AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞININ BİR OKULU YOK”
Özhaseki, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yaptığımız bir toplantıda genel merkez olarak bütün illerimize giderek, benim başkanlığımdaki bir heyetle o ilde şehircilik adına yapılanları izlemek, katkıda bulunabilmek ve istişare etmek amacıyla bir program başlattık.

Bu amaçla da Kahramanmaraş’tayız. Belediye başkanlığının bir okulu yok. Şehrin protokolünde vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı olmak üzere 3 kişi var. Haliyle valilerimiz bir mülkiye terbiyesinden geçiyor, eğitimini alıyor. Yıllarca devlette görevler yapıyor ve vali olarak atanıyorlar. Komutanlarımızda neredeyse ortaokuldan itibaren belli bir disiplinle yetişiyor. Ama belediye başkanlığının bir okulu yok. Ama burada bir istisnayı da söylemek lazım; içimizde en eğitimle belediye başkanı olan kişi de Hayrettin Güngör. Yıllardır bakanlıklarda, daha sonra belediyeler birliğinde yapmış olduğu çalışmalarla belediye başkanlığının adeta eğitimini yapan tek kişi desek yeridir.

“BELEDİYECİLİKTE ORTAK AKIL ESASTIR”
Bende dışarıda ticaret yapan birisiyken, seçimlerle gelip belediyeler ne oluyor deyip, daha sonra izleyerek öğrenen birisiyim. Bu yüzden belediyecilikte istişare etmek, bu konuda akıl yürütmek, dışarıda güzel örnekleri görmek, onları kendi şehrimize getirmek için bir çaba içerisinde olmak. Ortak aklın kullanılması esastır. Bu amaçla da bugün Kahramanmaraş’ta ders çalışacağız. Zaten güzel işler oluyor. Ama bizde ne katkıda bulunabilirsek, bundan da mutlu olacağız.

“94 YILINDAN ÖNCE TÜRKİYE’DE KATI VE TAKINTILI BİR BELEDİYECİLİK VARDI”
Türk siyasi tarihinde dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları hiç unutulmaz, iz bırakır ve durmadan bahsedilir. Mesela 1946 çok partili sisteme geçiştir ve bunu herkes bilir. Belediyecilik tarihinde de iz bırakan en önemli tarih 1994 yılıdır. İstanbul’da cumhurbaşkanımızın bizlerinde birçok Anadolu şehrinde belediye başkanlığı işine başlamadan önce Türkiye’de katı ve takıntılı bir belediyecilik anlayışı vardı. Soldan gelenler kafalarındaki sapkın dünya görüşüne gidebilmeleri için ya Rusya ya Çin küçücük Arnavutluk hayranlığıyla sınıf mücadelesini başlatmayı düşündüler. Hizmet düşünmezler, belediyeleri de ellerine geçirdikleri bir kale gibi görürler. Sonra da sapkın ideolojileri için bir mücadele başlatırlar. Neticesinde vatandaş hizmet alamaz. İstanbul’da günlerce sular akmaz. Çöp dağları birikir. Patlamalar olur. İşçiler eylemden eyleme koşar. Vatandaşta hizmet bekler ancak kimsenin umurunda olmazdı.

“DEVLETİMİZİN HER GRUBA YÖNELİK MÜTHİŞ DESTEKLERİ VAR”
94 yılı sonrasında biz hep birlikte cumhurbaşkanımız İstanbul’da başta olmak üzere hizmet edeceğiz, hizmet belediyeciliği yapacağız, kimseyi ayırmayacağız diye başladık. Mazeret üretmeyeceğiz dedik ve o sözümüzün arkasında durduk. Daha sonra o dönemde hükümetler güçlü olmadığı için sokaklarda yatan insanlar vardı. Aç insanlar vardı. Şu anda devletimizin her gruba yönelik müthiş destekleri var. Bütün şehirlerde büyük projelerin hepsi 2000 yılından sonradır. Bizim iktidarımız dönemindedir.

“MİLLETİMİZİN DUASINI ALARAK HİZMET YAPACAĞIZ”
Milletimizin duasını alarak hizmet yapacağız, onların gönlünü alarak yapacağız, büyüklerimiz geldiği zaman ellerini öpeceğiz, küçüklerimize de hürmet edeceğiz ve insanlarla ilişkiyi asla kesmeyeceğiz, gönül belediyeciliğini inşa edeceğiz. Bu kavramlar boş kavramlar değil, altı dolu dolu her bir dönemini yaşayarak ortaya koyduğumuz kavramlar. Çok şükür böyle olduğu içinde belediyeler olarak biz kendi partimizi iktidara taşıdık ve genel iktidarda da yerel iktidarda da vatandaş bize oyunu hiç esirgemiyor.

“EMİN OLUN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Çok şükür bizim arkadaşlarımız burada çok ciddi bir şekilde belediyenin kamunun malını beytülmal olarak görüp bunu canından, malından, namusundan aziz bilip devam ettikleri için Allah’ta bereket veriyor. Bunun içinde her seçimde biz birinci oluyoruz. 2004 yılında AK Parti olarak seçimlere girdik ve yüzde 40 civarında oyumuz var. 2009’da girdik aynı şekilde, 2014’te girdik aynı şekilde son seçimlerde olay biraz Ankara İstanbul’a kitlendiği için sanki millet bizim zaafa uğradığımız gibi bir kanaate kapıldı ama yüzde 45 oyumuz var yine. Elhamdülillah. Millet yine bize oy veriyor, bize güvenini devam ettiriyor, sorunları kim çözer diye dışarıya sorun yine cevap olarak birinci sırada çok miktarda genelde de yerelde de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor. Biz bu güvene layık olmaya çalışıyoruz, biz ne söylediğimizi biliyoruz, ne yapacağımızı biliyoruz kendi içimizde de istişareler edip emin olun çok çalışıyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ’A DERS ÇALIŞMAYA GELDİK”

Geceleri bile çalışan bir Cumhurbaşkanımız var. Biz de ona layık olmaya çalışıyoruz, iyi işler yapmaya çalışıyoruz, milletimizin duasını almaya çalışıyoruz. Allah utandırmasın. Başkalarının yaptığı işler bize çok ilgilendirmiyor, dikkat edin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmaya çalıştığı baştan sona bir algı operasyonudur. Olmayan bir şeyi varmış gibi, yapmadıkları bir şeyi yapıyorlarmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ne iş yaparsak yapalım emin olun karşı taraftan öyle bir zehirli dil kullanılıyor ki insan buna da üzülmeden edemiyor. Biz Kahramanmaraş’a ders çalışmaya, istişareye, faydamız olsun diye geldik inşallah verimli olur.”

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz