Kalorifer, buhar ve kızgın yağ kazanları, çelik kartuş gibi özel enerji makineleri üretimi yapan, Kahramanmaraşlı girişimci, Hisarmak Makine olarak, Çimento Sanayi ve termik santrali projelerine imza atacak.

Kalorifer, buhar ve kızgın yağ kazanları, çelik kartuş, yangın tesisatları, makine tesisatları ve özel makineler üretimi gibi geniş bir çerçevede makine üretimine başlayan Kahramanmaraşlı girişimci’ Mustafa Topal, Hisarmak Makine olarak Çimento Sanayi ve termik santrali projelerine hız verdi.
İŞLETMELERDE VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK
Hisarmak geliştirdiği makineler ile işletmelerde verimliliği artıracağız diyen, Şirket Müdürü Mustafa Topal, "2015 yılında Kahramanmaraş’ta kurulduk fakat 1993 yılından bu yana Kahramanmaraş'ta torna ve makine Sanayinde hizmet vererek elde ettiğimiz tecrübelerimizi projelerde hayata geçiriyoruz. Akarca Mensucat yerleşkesinde 3 bin metrekare kapalı alanda faaliyetine başlayan firmamız, bugün geldiğimiz noktada daha güçlü bir şekilde makine sanayiye hizmet veriyor”, diye konuştu.
2015’İN İKİNCİ YARISINDA HEDEF BÜYÜTTÜ
Firmaların 2015 yılının ilk yarısında tamamladığı projelerle olumlu bir dönem geçirdiğini belirten Topal, “Yılın ikinci yarısında hedeflerimizi biraz daha büyüttük. Çimento sektörü ve termik santraller başta olmak üzere önemli endüstriyel tesis yatırımlarında daha güçlü olabilmek için gerekli atılımları yapıyoruz, diye konuştu. 22 yıllık deneyimle üretim yaptıklarını dile getiren Mustafa Topal, “Kazan ve enerji santralleri konusunda hizmet veriyoruz. Özellikle Tekstil ve Gıda firmalarında kullanılan 1MWe kapasiteli buhar ve kızgın yağ üreten, ısıtmada kullanılan değişik tipte kazanların proje imalat, revizyon ve montajını yapıyoruz. Bununla birlikte 1MWe den daha büyük olan enerji santrallerinde kullanılan kazan sistemlerinde proje, İmalat, revizyon ve montajını yapıyoruz”, dedi.
RUS VE ALMAN MAKİNELERİ MİLADINI DOLDURDU
Rus ve Alman makinalarının miladını doldurduğunu ve yerini yerli makinelere bıraktığını söyleyen Topal, “Rus ve Alman makinaları miladını doldurdu ve artık daha uyguna daha uzun ömürlü daha verimli makineler üretiyoruz,” diyor.
'
İŞLETME VERİMLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ'
Mevcut proje ve üretimleri hakkında bilgiler veren Topal, “Kahramanmaraş kağıt fabrikasında süren çalışmalarda öncelikle eski Rus yapımı buhar kazanları sökülerek, bizim ürettiğimiz yeni kazan bloklarının montajı yapılıyor. Ayrıca duman yolunda bulunan hava ve su ekonomi zerlerinin yenilenmesi işleminde yürütüyoruz. Bu çalışmalar ile Kazan performansının ve işletme verimliliğini artıracağız”. açıklamasını yaptı. Bu çalışmaların sonucunda daha büyük kapasitedeki enerji santrallerinin revizyon işlemlerine aday olmak istediklerini belirten Topal, “Türkiye'nin kurulu enerji kapasitesinin yüzde 10'unu üreten Kahramanmaraş Afşin-Elbistan termik Santrali’ndeki revizyon işleminde görev almak üzere çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” dedi.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz