Aslen Antalya doğumlu olan ve babası ile annesi tarafından kurulan Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı’nın başkanlığını yapan Mustafa Tıraş, babası Hasan Tıraş’ın vefatının ardından hem hayırda bulunmak hem de adını yaşatmak amacıyla kolları sıvadı. Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı ile bağlantı kuran iş adamı Mustafa Tıraş, Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Hacıağalar Mahallesi’nde okul eksikliği olduğunu öğrendi. Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı olarak buraya 8 derslikli ilk ve ortaokul yapmaya karar veren Tıraş, hızlıca girişimlerde bulunarak inşaata başladı. 8 derslik ilk ve ortaokul olarak değerlendirilecek olan inşaatın temelleri, TMBB İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, hayır sahipleri Zehra Tıraş ve oğlu Mustafa Tıraş, Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı Mütevelli Heyeti ile vatandaşların katılımıyla atıldı.

“BİZİM ARACI OLMAMIZDAN ZİYADE ONLARIN YAPMASI ÖNEMLİ”

Temel atma törenin sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Mustafa Tıraş’ın duyarlı davranışının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Hasan Zehra Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tıraş ve annesi Zehra hanım ve babası Mustafa bey bu güzel yatırımın yapılmasına vesile oldu. Mustafa bey bize ulaşmıştı, burada bir okul ihtiyacı olduğunu söyledik o da sağ olsun mahallemize okulu kazandırdı. Bizim aracı olmamızdan ziyade onların bu işi yapması çok önemli. Biz bir hayrın yapılmasından az da olsa katkı sağlarsak, bize bir sevap yazılırsa mutlu olacağız. Bu anlamda çocuklarımıza harika bir okul kazandırılıyor. Mustafa ağabeylerden, Zehra annelerden, vakfın mütevelli heyetinden Allah razı olsun” dedi.

“BABAMIN GÖNLÜNDEN EĞİTİM VE SAĞLIK GEÇERDİ”

Hasan Zehra Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tıraş ise iki sene önce vefat eden babasının eğitime önem verdiğini belirterek, okul yapmak istediklerini söyledi. Babasının gönlünden geçen okulu Kahramanmaraş’a kazandırdıklarını belirten Tıraş, “İki sene önce rahmetli babamla annemin kurmuş oldukları Hasan Zehra Tıraş Vakfı’nda elimizden geldiği kadarıyla vazife alarak, vakfın işlerini takip etmek üzere buraya geldim. Rahmetli babamın her zaman gönlünden öncelikle eğitim ve sağlık geçerdi. Biz de Allah nasip etti, onun gönlünden geçtiği gibi bir eğitim kurumu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah burada nice nesiller yetişecek, eğitim alacak. Hepsi de İnşallah vatanına, milletine hayırlı evlatlar olurlar. Bugün bizleri yalnız bırakmayan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç başta olmak üzere, Pazarcık Belediye Başkanımız İbrahim Yılmazcan’a ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum. Rahmetli babamın yerinde huzurlu yatmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL YATIRIM İNSANA YAPILANDIR”

Temel atma törenine katılan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan da, en güzel yatırım insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Öncelikle Hasan Zehra Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tıraş’a teşekkür ediyorum, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir Kahramanmaraşlı olarak kendisiyle gurur duyuyorum. İstanbul’dan gelip de memletimize hizmet eden, eğitimi destekleyen, eğitim gönüllüsü olan Hasan Zehra Vakfı’nın işlerini yürüten Mustafa Tıraş, bugün önemli bir hayra imza atmıştır. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitim konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA TIRAŞ İKİ GÜZEL HEDİYE İLE GELDİ”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı Başkanı Mustafa Tıraş’ın Kahramanmaraş’a iki güzel hediye ile birlikte geldiğine dikkat çekerek, “Gerçek anlamda bir hayır işi için Hacıağalar Mahallemizde toplanmış bulunuyoruz. Antalya doğumlu bir iş adamımız, İstanbul’da ihracat üzerine faaliyet gösteriyor. Rahmetli pederleri Hasan Kıraç adına, Hasan Zehra Vakfı diye bir vakıf kurmuşlar. amaç ise hayır ve hasenat işlerinde bulunmak, eğitim hizmetlerine destek vermek. Bu vesileyle Hasan amcanın kıymetli evladı Mustafa Tıraş kardeşimiz şehrimize iki güzel hediye ile geldi. Birisi içinde bulunduğumuz Hacıağalar Mahallemizde 8 derslikli bir okul inşaatını başlattı. Sonrasında ise Pazarcık’da 122 Acil Merkezi’nin temelini attık. Tamamı Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı tarafından karşılanacak. Ben bu değerli iş adamımıza Allah razı olsun diyorum, teşekkür ediyorum. Hem aile büyüklerine karşı gösterdikleri saygı, vefa ve bağlılık hem de şehrimize gösterdikleri ilgiye gerçekten teşekkür ediyoruz” dedi.

“BU MİLLETİN BÜTÜN EVLATLARI HAMİYETPERVERDİR”

Kazanılan paranın çocukların eğitimi için harcanmasının kıymetli olduğunu dile getiren Güvenç, Türk milletinin her ferdinin hamiyetperver olduğunu söyledi. Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Her zaman söylüyorum paranın belki de en çok kıymetlendiği bir faaliyet üzerindeyiz. Kazandığın parayı gençliğimiz için, çocukların eğitimi için harcıyorsunuz. Verebilmek her insana da nasip olmaz. Paran olabilir, Allah nasip etmezse böyle hayır hasenat işlerinde harcayamazsın. Nasip olmaz sana ama ne mutlu ki bu kardeşlerimize böyle bir hizmet nasip olmuş. Hacıağalar Mahallesi’nde çocuklarımızın bu güzel ve modern 8 derslikli okulda eğitim görmelerini temenni ediyorum. Hacıağalar Mahallesi’nden toplam 170 tane çocuğumuz ilk ve ortaokul derecesinde burada eğitim görecek. Bu milletin bütün evlatları hamiyetperverdir, Antalyalı gelir Kahramanmaraş’ta, Pazarcık’ta okul yapar, acil servis yapar, hastane yapar, Kahramanmaraşlı da gider Trabzon’da yapar, Trakya’da yapar.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz