Halk otobüsü muavininin yaşlı vatandaşa “binevlere gitmiyoruz, dereliye gidiyoruz” yalanı otobüs işletmecisinin başına iş açtı. Otobüsleri ücretsiz kullanan yaşlılara yalan söyleyerek otobüse almayan muavinin video görüntüleri bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve tepkiler çığ gibi büyüdü. Görüntülere ulaşan Büyükşehir Belediye yetkilileri harekete geçti.

65 yaş üstü vatandaşlar ulaşım hizmetinden bedava yararlandığı için, bazı otobüs şoför ve muavinlerinden beleşçi, yaramaz, moruk” gibi onur kırıcı hakaretlere maruz kaldığını gazetemizde defalarca gündeme getirdik. Durum öyle bir hal aldı ki halk otobüsleri durakta bekleyen yaşlı vatandaşlarıa durmadığı için yaşlılar ellerindeki parayı göstererek; “durun ben paralı yolcuyum” demek zorunda kaldı. Son olayda binlerce kişinin izleyip paylaştığı bir video olayın gerçek yüzünü ortaya koydu. Binevler'e giden bir halk otobüsünün muavini otobüse binmek isteyen eli bastonlu yaşlı bir vatandaşa, “Amca nereye gidiyorsun?” diye soruyor. Binevler cevabını alan genç “otobüs Dereli'ye gidiyor” diyerek otobüse bindirmiyor. Olayı durakta bekleyen başka bir vatandaş cep telefonu kamerasına kaydedip sosyal medyada paylaştı.

SOSYAL MEDYA'DA BÜYÜK TEPKİ
Video facebook ve twitter'da paylaşıldıktan sonra görüntülere tepki yağdı.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI
Videonun internette yayılmasından sonra ve durumun Büyükşehir Belediye'ye bildirilmesinden sonra Belediye'nin resmi facebook sayfasından açıklama yapıldı. Açıklamada; "Bugün öğlen saatlerinde, sosyal medya üzerinden, bazı vatandaşlarımız tarafından yayınlanan toplu taşımadaki personel kusuru ile ilgili, yetkili birimlerimiz konu hakkında gereken yasal müdahaleyi kısa süre içinde gerçekleştirmişlerdir. Vatandaşlarımızın, hizmetlerimizde, bizim asıl denetleyicilerimiz olduğu bilinci ile duyarlı davranışlarınızdan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak teşekkür ederiz" denildi. 
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz