TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ile birlikte Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Osmaniye’nin Kadirli ilçesini birbirine bağlayan ve yapım çalışmalarının son aşamaya geldiği Kadirli-Andırın Karayolu’nda inceleme yaptı. Adana, Osmaniye ile Kahramanmaraş’ın Göksun ve Andırın ilçeleri için büyük öneme sahip olan karayolunda çalışmaları yerinde inceleyen Güvenç’in önderliğindeki heyet, çalışmalar ve heyelan olan bölgelerdeki sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulundu. Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ın da katıldığı ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Güvenç, bölge halkına müjde vererek, yeni dönemde çalışmaların biteceğini ve halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

YENİ DÖNEMDE HALKIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Gerek Ankara’da gerekse de Kahramanmaraş’ta çalışmaları takip ettiklerini anlatan Güvenç, coğrafi sorunlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını fakat çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirterek, “Bugün Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan ve Andırın Kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız, İlçe başkanımız ve meclis üyelerimle birlikte Kadirli ile andırın karayolunda incelemelerde bulunduk. Karayolları ekibimiz bu yola çok emek verdi, çok masraf etti. Burası çok zor bir coğrafya yolun yapımı için defalarca buraya gelip gittik. Şu an yol yapımının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bölge müdürümüzün de gördüğü gibi ufak tefek arızalar ve heyelanlar mevcut. Bu konuyu bölge müdürümüzün de dikkatine sunduk. İnşallah en kısa zamanda tüm bun eksiklikleri gidererek Adana, Osmaniye, Göksun, Andırın hattımız layık olduğu şekle bürünecek. Burada bu bölgeyi bizden çok takip eden Osmaniye Milletvekilimiz Mücahit Durmuşoğlu’na şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Gerek Ankara’da genel müdürlük nezdinde gerekse buralarda bulunarak sürekli bu konuyu takip ediyor. Buraya gelmeden önce Ankara’da Genel Müdürümüz ile konuyu istişare etmiştik. Yeni dönemde bu yolun yapımını bitirerek bölgedeki insanlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

HİZMETLERİ TEKER TEKER TAMAMLAYACAĞIZ”

Ekip ruhu ile çalışmaları tamamlayacaklarının altını çizen Güvenç, “Bu ziyaret kapsamında göreve yeni başlayan Karayolları Bölge Müdürümüz Değerli Mehmet Fidan Bey ile birlikte Andırın-Göksun yolumuzu da inceledik. Hemen arkasından Göksun- Kahramanmaraş yolumuz Bölge Müdürümüz tarafından yerinde görüldü. İnşallah Dulkadiroğlu-Çağlayancerit güzergâhında incelemelerde bulunacağız. Bu vesile ile Karayolları Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, görevinin hayırlı olmasını ve hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Ekip ruhu ile inşallah bu hizmetleri teker teker tamamlayacağız. Belediye Başkanlarımız, Vekiller, Kaymakamlarımız ve geriye kalan tüm yetkililer hep bir elden bu hizmetleri tamamlayarak taçlandırmış olacağız. Buralar için çok emek verdik halkımız da buna şahittir. İstediğimiz sonuçları Coğrafyanın zorluğundan dolayı şu ana kadar alamadık ama bundan sonra istediğimiz sonuçlara ulaşacağımıza ve bu hizmetleri tamamlayacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

OSMANİYE VE KAHRAMANMARAŞ’I HİÇBİR ZAMAN BİRBİRİNDEN AYIRMADIK”

“Biz Andırın’ı, Kadirli’yi, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ı hiçbir zaman birbirinden ayırmadık” diyen AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise, “Bugün çok değerli İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç Bey ile birlikte bir ziyaret programı gerçekleştirdik. Program çerçevesinde bölgemizde yer alan karayolları ağına incelemelerde bulunduk. Burada halkımızın bizlerden bir takım beklentileri vardı. Bu beklentileri yerinde görerek yapılması gereken projeleri Karayolları Bölge Müdürlüğü görevine yeni başlayan Mehmet Fidan Beyefendinin de katkılarıyla hep beraber değerlendirmiş olduk. Şuan da ihale izni istenen Harboğazı bölgesindeyiz. Burada çok kısa bir mesafede bir şanssızlık yaşadık, yapımı gerçekleştirilen yolumuzda heyelan meydana geldi. Heyelanın yıkımının bir an önce toparlanması için Karayolları Bölge Müdürlüğümüzden bir yetki istendi. Bizim amacımız bölge halkımızın hizmetlerden daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde istifade edebilmesidir. Ben de bu bölgenin bir çocuğuyum. Biz Andırın’ı Kadirli’yi, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ı hiçbir zaman birbirinden ayırmadık. Biz bu memleketler hizmet etmek için elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Bu nedenle bugün burada bulunuyoruz. Göreve yeni başlayan Bölge Müdürümüzü bu konuda heyecanlı gördük bu da bizi çok memnun etti. İnşallah kendisi ve ekibi bu coğrafyada büyük işlere imza atarlar. Yakın zamanda Adana karayolundan çıkan bir Andırınlı hemşerimiz kısa bir süre içerisinde yaylasına kavuşacak ve inşallah yapılan hizmetten sağlıklı bir şekilde yararlanacaktır. Hedeflerimiz arasında Kadirli ile Ceyhan arasında bulunan yolu bölünmüş yol yapmakta var. İkinci bir hedefimiz ise uzun bir süredir devam eden Kadirli- Göksün arasındaki yolumuzdur. Bunu dile getirince bölge halkımız bize, ‘ya kardeşim siz zaten bunu uzun zamandır yapacağınızı söylüyorsunuz’ diyebilirler haklılar da bir noktada. Ancak şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor, bu bölge hakikaten zor bir bölge coğrafyası çok zor. Bizim buradaki gecikmemiz ve sıkıntılarımız coğrafyadan ve işin yapımını üstelenen firmalardan kaynaklı. Normal, yapımı kolay bir bölge olsa şimdiye yapılıp bitirilirdi. Bu işin uzamasından kaynaklı olarak halkımıza bir özür borcumuz var ama bizler bölge milletvekilleri olarak el ele verdik ve bu işin takipçisiyiz. Halkımızın hizmetleri daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanabilmesi için Karayollarımızla birlikte hareket ederek bir an önce tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

YOLU İNCELEDİK, GEREKLİ NOTLARI ALDIK, GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bölgeye çok önemli hizmetlerinin olduğunu belirten Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Bugün, İçişleri Komisyonu Başkanımız sayın Celalettin Güvenç, Osmaniye Milletvekilimiz Mücahit Durmuşoğlu, Andırın Belediye Başkanımız Ahmet Doğan ve Karayolları ekibimiz ile birlikte Kadirli-Andırın yolunda incelemelerde bulunduk. Gördüğümüz şu ki Karayolları ekibinin burada çok büyük yatırımları ve hizmetleri olmuş. Bundan sonra da bu hizmetleri devam ettirmek amacı ile burada bulunuyoruz. Yolu inceledik, gerekli notları aldık ve bundan sonrası için ne lazımsa yapacağız. Vatandaşlarımızın daha güvenli, daha konforlu ve ekonomik anlamda daha az maliyetli bir ulaşım hizmetinden yararlanabilmesi için ekibimizle birlikte elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğiz.”

BÖLGE HALKI RAHAT NEFES ALACAKTIR”

Bölge halkının bir an önce yolun açılmasını istediğini belirten Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan ise, “Sayın Başkanımız ve vekilimiz gerekli açıklamalarda bulundular. Burası Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayan bir güzergah. Halkımız bu yolun biran önce açıklamasını istiyor. Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Fidan beyefendinin konu ile ilgili yoğun bir çalışması olduğunu dinledik. Bu birlik, beraberlik ve yoğun çalışmalar sonucunda inşallah kısa bir sürede yolumuzun tamamlanacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 32 Mart seçimleri kapsamında Kahramanmaraş ilimize gerçekleştirmiş olduğu ziyarette bu yolun bir yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanacağını söylemişti. Biz de buradan yola çıkarak önümüzdeki bir yıl içerisinde yolun yapımının sonuna gelineceğine inanıyoruz. Bu hizmetin tamamlanması ile birlikte bölge halkımızın rahat bir nefes alacağına inanıyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz